Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 717
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
В контекста на заболяването автоимунен Тиоридит на Хашимото теорията за вредата на млечните се свързва с това,че те хранят скрити вируси като този на ебщайн бар който се крие в органи на тялото и други патогени. Идеята е, че хората с по-нисък патогенен товар могат да си позволят да консумират големи количества от това, което хората с Хашимото не могат. “Задръстват черния дроб, задръстват храносмилателния тракт,благоприятстват растежа на нежелани гъбички, плесени , бактерии и вируси, трудно се разграждат и изчерпват кислород, отделят токсини и предизвикват отделяне на слуз. “Това пише в книгата ако на някой му е интересно може да си я прочете.

# 661
Така - връщам се от гастроентеролог, с когото също обсъждахме и Епщайн бара, та мога да допълня прясна информация.

По принцип повечето хора са изкарали в някакъв етап на живота си инфекциозна монуклеоза, която се развива при първото зарязяване с Епщайн бар вирус, някои са я прекарали без никакви симптоми. Вирусът остава в организма. Имунната система на здравия човек е в състояние цял живот да потиска вируса. Но не така е за съжаление с хората с автоимунни заболявания плюс отслабена имунна система може да доведе до реактивиране на вируса, че дори до хронифициране, но този вариант на първо време не го разглеждаме. Реактивираният вирус може да остане месеци до година в организма, като причинява всякакви поразии и вреди на различни органи и отново и на щитовидната жлеза. Обичайната терапия на реактивиран Епщайн бар вирус е Изопринозин, но при хашимото той е противопоказен, както и повечето имуностимулиращи и имуномодулиращи /наскоро четох статия на имунолози от Иван Рилски, които обясняват, че имуномодулиращите са вид имуностимулиращи и също не се препоръчват при хашимото/. При мен терапията беше Валтрекс за няколко дни, след това пробиотици и л-лизин, като засега нещата не са овладяни, но подозирам че допускам и грешки в диетата, и това че свалих много бързо килограми не е ок също за имунитета.

Според гастроентеролога ми именно Епщайн бар вируса е и причината за рефлукса, защото всичко е навързано. Препоръча ми книгата Лечителят медиум, което искрено ме изненада. Препоръча лечението с целина, за което по интересна синхроничност научих тъкмо днес от вас, но каза че е много сложно съобразяването на всички тези часове, още повече че аз трябва и да закусвам заради рефлукса. Каза, че и Епщайн барът е най-вероятна причина за завишеното при мен ЦРП. За млечните ми каза, че ако имам газове - както е при мен и болки в червата, по-добре да не употребявам наистина. Газообразуващи били.

Иначе искам отново да отбележа, че не лабораторните изследвания, а ехографските данни са най-сигурният метод за диагностициране на Хашимото, тъй като не всяко Хашимото върви с повишени Тат и Мат. За съжаление, срещат се лекари, които не са запознати с този факт, но те не заслужават доверието ви. Хипоехогенна, нехомогенна структура обикновено сочи именно автоимунен процес - жлезата изглежда с нарушена, 'наядена' структура.

# 662
Почвай целината Маги, даже е приятна на вкус 🫶🍀

# 663
И мен миналата година ме удариха някакви стомашни неразположения по това време, сега отново. А не ми се беше случвало досега, все червата са ме тормозели, не стомаха.

# 664
Каква е схемата на тая целина?

# 665
Валтрекс се пие за реактивиран Ебв. После л-лизин. Някои пият изопринозин. Биобран също ми изписаха на мен, но не го понесох.
Лечителят медиум ще се гръмна Angry
При рефлукс без наднормено тегло е добре да се изследва за непоносимост към глутен.
Секунди, пиеш всеки ден на гладно сок от целина, като увеличаваш мл.
Имам книгите на англ.в ел.вариант, ако не съм ги изтрила, че ми се сториха големи глупости.

# 666
Аз мисля,че овладях пропускливите черва и от там се подобрих. Но имам още много да чета и анализирам, докато намеря и отстраня моята първопричина...

ashley
може ли да споделиш как овладя пропускливите черва

# 667
На мен вече ми е омръзнало от четене. Въртиш сучеш, и накрая пак същото.

# 668
Еми ако не го спазваш, все същотл, да. Отделно, че тези диети са само част от лечението, отделно че не са универсални. Бе и аз сега тръгнах пак по гастро. Попаднах и аз на не лоша този път. Ще видим.
Но пораженията са си поражения и път назад няма.

# 669
  • Пловдив
Bamsi, споделяла съм тук. С елиминационната диета. И след нея така и не почнах глутен и млечни, освен кози продукти.
Да си призная, от няколко месеца хапвам малко хляб от лимец с квас. Но не съм ходила скоро до лаборатория.

Най-добре се чувствах след като приложих книгата "Живот без зърнени храни". Уникално пълна с енергия, желание за живот, свежа. Но....много трудно. То навсякъде във всичко има ориз,царевица, глутен и т.н. Много сложно за хранене се оказа. Само два месеца издържах.

Lemy, и аз така взех да се чувствам. Вече прелиствам книгите в книжарниците за някакво решение. Защото взеха да се повтарят нещата.

А това селъри с каква машинка си го правите на сок?
И що точно чуждото селъри? Не може да няма нещо, расло на нашата земя, което да помага също толкова добре.
Хич не обичам този привнесен вкус на храната. Старомодна съм.

# 670
По повод падналия имунитет, да, точно защото съм бременна, и ми пуснаха вирусите да се види има ли реактивация. Защото нали при бременност се подтиска имунитета.
Множество възли водят ли до Хашимото? Понеже чета за нарушена структура, това положение с възлите води ли до там?

# 671
Споделям рецептата

# 672
Тоест “една порция” е сока от цяла глава целина? Не от едно - две стръкчета 👀

# 673
Така е ама аз не си правя цяла глава. Няколко стръка и Айде Simple Smile))

# 674
И аз щях да попитам от любопитство, каква е терапията за Епщайн, и какъв специалист я назначава имунолог ли?.
Също съм чела, че почти всички сме минали нещо такова, той е от херпесните вируси, аз съм имала херпес симплекс.
Гърне, къде ги прави тестовете за лактозна непоносимост?
Дъщеря ми си е втълпила, че има такава, защото след като спре млечните, и след това ги започне наново, корема ѝ се бунтува ужасно. Но съм чела, че след като спреш някаква храна, и после я въведеш наново, първоначално било така, защото производството на ензимите които я разграждали, намалявало.

Доколкото знам - няма специална терапия за вируса, а само за симптомите. Епщайн-Бар е от вирусите, които веднъж влезли в организма - остават там. По същия начин е и Varicella Zoster вируса, който причинява варицела - след заразяване и отшумяване на симптомите, вирусът "заспива" в нервните клетки и при срив на имунитета се "събужда" и причинява херпес зостер. И двата вируса са от семейството на херпесните вируси, какъвто е и Herpes simplex, който причинява добре познатите на всички ни ранички. Изобщо - с вирусите шега не бива.

Общи условия

Активация на акаунт