Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо смятате, че полипите са свързани с проблеми с надбъбречните жлези?
Какви са симптомите на хипофункция на щитовидната жлеза?
Каква е препоръчителната доза за заместителна терапия с хормон при хипофункция на щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо смятате, че полипите са свързани с проблеми с надбъбречните жлези?
Полипите се свързват с намаляващите нива на прогестерона в организма при навлизане в пременопауза, което води до натрупвания в лигавицата и образуване на полипи. Освен това, стресът и високите нива на кортизол могат да влошат елиминирането на естрогена, което може да допринесе за образуването на полипи.
-
Какви са симптомите на хипофункция на щитовидната жлеза?
Симптомите на хипофункция на щитовидната жлеза включват наддаване на тегло, подуване на лицето, болки в краката, умора, анемия, тежки менструални цикли, главоболие , суха кожа , зиморничавост, изпотяване и забавен сърдечен ритъм. Симптомите също включват студени ръце и крака, треперене, студена чувствителност на кожата , умора, намалена енергия, косопад и общо намалено благосъстояние.
-
Каква е препоръчителната доза за заместителна терапия с хормон при хипофункция на щитовидната жлеза?
Препоръчителната доза за заместителна терапия с хормон при хипофункция на щитовидната жлеза е да започнете с ниска доза, като например 6 mcg или 12 mcg за известно време, след което постепенно да я увеличавате. Важно е да наблюдавате реакциите на тялото и редовно да правите изследвания на хормоните.
-
Какво е препоръчителното лечение и прием на витамин D за дефицит?
-
Какви са симптомите на хипертиреоидизъм и какво да правя, ако изпитвам симптоми на хипертиреоидизъм?
На ехограф ми казаха, че жлезата няма променени размери, но е леко нехомогенна, задължително ли е в този случай да има автоимунен процес. Тази седмица си пускам кръвни тестове. Много ми е притеснено.
Полезна отправна точка. От месец и нещо не ям глутен и млечни и има ефект, но антителата за епщайн дори се увеличиха. Отдавам го на това, че свалих рязко 6 кг и ми е трудно да измислям достатъчно витаминозни храни. Ям основно бяло месо от риба и пиле и зеленчуци.
Литър на ден ми звучи направо плашещо. Аз, като се сетя, от една голяма чаша дневно какви проблеми имах. За щастие, успях да намеря сили, за да го спра напълно. При мен проблемът беше, че сутрин обожавах да се поглезя с чаша домашно фрапе.
На голямата щерка, напълно обратното, още преди да е допила чашата. Но си мисля, че и двата варианта сочат непоносимост в този случай. Когато й дам капкула лактаза, няма никакви проблеми.