Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 703
  • 755
  •   2
Отговори
# 645
Задължително ли е като имаш Хашимото и хипофункция да имаш проблеми с килограмите - когато се назначи лечение не се ли регулират? Много ме притесняват промените във външния вид Sad На ехограф ми казаха, че жлезата няма променени размери, но е леко нехомогенна, задължително ли е в този случай да има автоимунен процес. Тази седмица си пускам кръвни тестове. Много ми е притеснено.

# 646
Благодаря за обобщението Simple Smile Полезна отправна точка. От месец и нещо не ям глутен и млечни и има ефект, но антителата за епщайн дори се увеличиха. Отдавам го на това, че свалих рязко 6 кг и ми е трудно да измислям достатъчно витаминозни храни. Ям основно бяло месо от риба и пиле и зеленчуци.
Епщайна го познах по ужасната умора и хроничен фарингит, който имах, както и повтарящи се депресивни епизоди.

# 647
А защо сте в групата за автоимунен Тиоридит на Хашимото щом нямате автоимунни заболявяния? Тук обсъждаме автоимунен Тиоридит на Хашимото, а не по принцип.

# 648
За хипофункцията на жлезата трябва да има причина. Имайте предсид че има 15 процента хашимото без повишени антитела - не само ТАТ и МАТ са отговорни за автоимунния процес. Аз съм от този подвид Хашимото. За здрави хора глутен и млечни са ок обикновено, но при предразполагащи фактори и налични заболявания не е лошо внимателно да се обмисли елиминационна диета и да се види кое как действа. Никой не се самоограничава от хубаво.

# 649
Здравейте!
Отидох на ендокринолог с определени оплаквания,назначи ми тези изследвания.Имам час за вторичен преглед ,но докато дойде ,може ли някой да коментира?Имам ли проблеми с щитовидната жлеза или не?
Благодаря предварително!

# 650
  • Пловдив
Като заговорихте за лечителя-медиум скоро мернах новата му книга "Пълно изцеление на ЩЖ" или нещо подобно.
Още не съм я купила, но давам идея, ако някой се насочи към негови книги. И на мен ми го препоръчаха.

Аз също карах инфекциозна мононуклеоза преди 20тина години. Имам и СПКЯ.
Май всички тук сме тръгнали от едни и същи места...истината е някъде там.
Аз мисля,че овладях пропускливите черва и от там се подобрих. Но имам още много да чета и анализирам, докато намеря и отстраня моята първопричина...

# 651
Empathy тук пишат и много дами само с хипофункция, друга тема няма. А и тук често се говори много повече за самата хипофункция кое и как й влияе а не само за автоимунния процес.

Задължително ли е като имаш Хашимото и хипофункция да имаш проблеми с килограмите - когато се назначи лечение не се ли регулират? Много ме притесняват промените във външния вид Sad На ехограф ми казаха, че жлезата няма променени размери, но е леко нехомогенна, задължително ли е в този случай да има автоимунен процес. Тази седмица си пускам кръвни тестове. Много ми е притеснено.

Не е задължително, но е често срещано тъй като има забавен метаболизъм Simple Smile . Аз съм с хипофункция от 18-20 годишна възраст и винаги съм била много слаба, нещата се промениха след като забременях и родих (това на 30г)

# 652
Вероятно ще увелича и хормона, защото не мога да овладея Епщайн бара дори и след терапия.
Каква е терапията за Епщайн-Бар? Има ли медикаментозна такава?
Бях чела, че няма човек, който да не е изкарал инфекция с този вирус. Аз самата също съм минала през това на някакъв етап от живота си, съдейки по изследванията.

Също пише, че ако спрете тези вредни храни чак след седмица дефакто в тялото няма вече остатъци от тях.
Така е, абсолютно мога да го потвърдя. Чак около седмица, след като спрях прясното мляко, излишните ми газове и спазмите в корема изчезнаха напълно. Но аз съм с доказана (чрез генетични тестове) лактозна непоносимост. Не знам дали при напълно здрав човек нещата биха стояли така.

Пия по литър мляко домашно на ден, от както се помня.
Малеее, а мислих, че няма по-голяма любителка на прясното мляко от мен самата. Grinning Литър на ден ми звучи направо плашещо. Аз, като се сетя, от една голяма чаша дневно какви проблеми имах. За щастие, успях да намеря сили, за да го спра напълно. При мен проблемът беше, че сутрин обожавах да се поглезя с чаша домашно фрапе. Simple Smile Направо като ритуал ми беше. Ама свърши...

Задължително ли е като имаш Хашимото и хипофункция да имаш проблеми с килограмите - когато се назначи лечение не се ли регулират?
Нищо "задължително" няма в медицината. Simple Smile Има дами с Хашимото, че и с ИР, които не страдат от излишно тегло. Но ако, например, ти самата си пълна и питаш, дали със стартирането на хормона, ще почнеш да слабееш, като с магическа пръчка - отговорът е "не", нещата, за съжаление, не стоят по такъв начин. За да губиш тегло, трябва да си в калориен дефицит, който се постига с изчистено хранене, спорт и достатъчно сън. Също, всякакви дефицити на витамини и минерали трябва да бъдат запълнени.

На ехограф ми казаха, че жлезата няма променени размери, но е леко нехомогенна, задължително ли е в този случай да има автоимунен процес.
По принцип, да, но изчакай и лабораторните изследвания.

believe_, виждам само два показателя, свързани с щитовидната, и само по тях не може да се направи заключение.

# 653
  • София
На въпроса за килограмите при Хашимото,  аз цял живот се боря с тях. Диагностицирана съм на 18 годишна възраст. Все ги държах под контрол докато не родих второто си дете и тогава станаха неконтролируеми. Първо напаснах дозата и се следя стриктно, както и запълних някои дефицити. После  режим на хранене , добавки и спорт промених нещата и сега си поддържам едно добро тегло. Да, от четири години не приемам глутен, а от две млечни и въобще не ми липсват, просто си промених нагласата.

# 654
Слузообразуването от млякото също има своята полезна физиологична функция, свързана с дефекацията. Твърди се дори, че липсата на такива храни води до рак на дебелото черво. Според мен по-големият проблем е лактозната непоносимост,  а не слузообразуването. И все пак, строго индивидуално е.

# 655
Аз други млечни почти не ям, но прясно мляко много обичам и си го пия Simple Smile , на дефекацията хич не ми влияе...а имам нужда.

Стафидена вода някой от вас пил ли е? Все се каня да пия и все изключвам, днес вече си купих тъмни стафиди и ще почвам Simple Smile

# 656
На мен лично, млякото ми действа циментиращо. Joy На голямата щерка, напълно обратното, още преди да е допила чашата. Но си мисля, че и двата варианта сочат непоносимост в този случай. Когато й дам капкула лактаза, няма никакви проблеми.

За какво е стафидената вода?🤔Няма ли много захар в нея, а и химикалите, с които обработват стафидите при сушене?

# 657
За пречистване на черен дроб а и като цяло, против затлъстяване. Тъмни стафиди взех аз, като най-малко третирани евентуално. Относно захарта, тя се пие малко дни от 4 до 7

https://www.zdravedae.com/from-nature/stafidena-voda-prechistva- … vaneto.aquasource

Позната на майка ми отслабна доста с нея и се чувстваше много добре, правеше го всеки месец в продължение на няколко месеца.

# 658
И аз щях да попитам от любопитство, каква е терапията за Епщайн, и какъв специалист я назначава имунолог ли?.
Също съм чела, че почти всички сме минали нещо такова, той е от херпесните вируси, аз съм имала херпес симплекс.
Гърне, къде ги прави тестовете за лактозна непоносимост?
Дъщеря ми си е втълпила, че има такава, защото след като спре млечните, и след това ги започне наново, корема ѝ се бунтува ужасно. Но съм чела, че след като спреш някаква храна, и после я въведеш наново, първоначално било така, защото производството на ензимите които я разграждали, намалявало.

# 659
Гърне, къде ги прави тестовете за лактозна непоносимост?

В "Genica". Simple Smile Там правят и за много други видове непоносимости - глутенова, хистаминова, към фруктоза, към алкохол и т.н.
Отделно, имат и дихателни тестове - включително, за лактозна непоносимост, но аз не съм го правила него, а само генетичния.
Мисля, че подобни изследвания се предлагат и в "DeTox Center".

Общи условия

Активация на акаунт