Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 719
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Аз имам проблеми с щитовидната от 13-14 годишна, СПКЯ ми откриха към 18-19г , т.е. и аз смятам, че с щитовидната се започва и от там се повличат всякакви проблеми.

А причината за щитовидната при мен е силно стресово преживяване и отделно имах гастрит и възпален черен дроб от много АБ (според лекарите)

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 09:35 от mibobo

# 631
Естествено,че няма една първопричина. Но има връзка между органите и се влияят.

# 632
Според Изабела Уенц абсолютно необходимото условие за отключване на Хашимото са пропускливите черва - но за да се отключи наистина добавяме инфекции, наследственост, силен стрес. Поне по спомен от книгата Протоколът.

При мен причината беше хронична инфекция, лекувана с много антибиотици плюс предполагам инфекциозна монуклеоза и много стрес. За мене прекаленото задълбаване в причините обаче е още стрес - ерго избягвам го.
Най-доброто нещо, от което се повлиявала е диета с пълно елиминиране на глутен и млечни продукти, както и контрол на стреса чрез йога, движение, достатъчно социални контакти. Диетата обаче така и не успях дълготрайно да си я наложа, само за по няколко месеца, но пак има ефект.

Сега след повече от десет години хашимото, СПКЯ /открито преди това/, инсулинова резистентност, синдром на раздразненото черво, а сега и от шест месеца реактивиран Епщайн бар - новото нещо при мен е упорит рефлукс - така че вече имам по-голям букет Simple Smile Отново се върнах на строга диета и имам подобрение. Вероятно ще увелича и хормона, защото не мога да овладея Епщайн бара дори и след терапия. Моето заключение за мен самата е да не си заравям главата в пясъка, защото наистина става по-зле, но и да не изпадам в невротично и непрекъснато четене на групи и самолечения.

# 633
Magi g ти си направо за протокола на лечителя медиум като те чета. Почвай соковете от селъри.

# 634
Да, Леми, и оная група чета. Но, само чета.

# 635
Какви са тия сокове от селъри ,напоследък гледам ,че всеки втори ги пие ....явно пропускам нещо ....

# 636
Има една книга “лечителя медиум, прочистване за здраве” на английски е medical medium. Там има протокол за прочистване при автоимунни заболявания. Обяснявя се връзката с натрупване на тежки метали, недоизлекуван и вируси , патогени. Идеята е да ги изтрепеш от глад.

# 637
Той "Лечителят" има няколко книги, аз взех преди време тази за черния дроб, но така и не съм я прочела още, че ме чакат други започнати.

# 638
Ще я взема тая книга Simple Smile Благодаря за хинта. Малко съм скептична, но съм по-болна отколкото скептична. Честно казано не намирам много време да си приготвям разни неща допълнително и още по-малко енергия, но в случая това са безпредметни оправдания.

# 639
Според Изабела Уенц абсолютно необходимото условие за отключване на Хашимото са пропускливите черва - но за да се отключи наистина добавяме инфекции, наследственост, силен стрес. Поне по спомен от книгата Протоколът.

При мен причината беше хронична инфекция, лекувана с много антибиотици плюс предполагам инфекциозна монуклеоза и много стрес. За мене прекаленото задълбаване в причините обаче е още стрес - ерго избягвам го.
Най-доброто нещо, от което се повлиявала е диета с пълно елиминиране на глутен и млечни продукти, както и контрол на стреса чрез йога, движение, достатъчно социални контакти. Диетата обаче така и не успях дълготрайно да си я наложа, само за по няколко месеца, но пак има ефект.

Сега след повече от десет години хашимото, СПКЯ /открито преди това/, инсулинова резистентност, синдром на раздразненото черво, а сега и от шест месеца реактивиран Епщайн бар - новото нещо при мен е упорит рефлукс - така че вече имам по-голям букет Simple Smile Отново се върнах на строга диета и имам подобрение. Вероятно ще увелича и хормона, защото не мога да овладея Епщайн бара дори и след терапия. Моето заключение за мен самата е да не си заравям главата в пясъка, защото наистина става по-зле, но и да не изпадам в невротично и непрекъснато четене на групи и самолечения.
Точно първо стреса ме удари в червата, години наред ме тормозеха, накрая инфекцията с една година антибиотици и какво ли не, и после цъфна щитовидната.
А по какво разбра за Епщайна?
Аз също не смятам за нужно да задълбавам в причината, каквато и да е, това е положението - отключило се е и няма връщане назад.
Най-доброто което ми се случи през тези години е консултация с Айдън Мустафов, и спазване на неговите указания.
За съжаление все още не намирам психически сили, пък и мързел, за да повторя курса, защото е много рестриктивен.

# 640
Включвам се само за да кажа, че Епщайн-Бар вирусът (който води до мононуклеоза), доказано уврежда щитовидната жлеза. Изобщо - вирусите, каквито и да били, изобщо не са безобидни за организма и всеки от тях може да предизвика автоимунно заболяване.

# 641
В книгата има различни степени и нива на прочистване, спрямо на това какво е готов човек към момента да направи. Аз съм на сутрешно прочистване което е да не закусвам друго освен сока от селъри . После пия вода или ям ябълка заради пектина . После си обядвам. Но така или иначе с всички хапчета дето пия на гладно с отстояние едно от друго то си става обяд. Има и групи храни, които се изключват. Най-вредни ги водят млечните и глутена но това сигурно го знаете. Млечните правят слуз, в която се крият вирусите и се хранят от остатъчни продукти . Също пише, че ако спрете тези вредни храни чак след седмица дефакто в тялото няма вече остатъци от тях.
За тежките метали на кратко - пише да не се яде риба тон понеже има живак, а се слага в алуминиеви консерви и ставало някаква реакция. Има едно смути за извеждане на тежките метали от мозъка и тн.

# 642
Сестра ми има множествена склероза. Според някои теории Епщайн Бар може да стои в дъното на тази диагноза. Аз миналата седмица си пусках всякакви вируси, стари и нови инфекции. Отказа се, че всичко съм карала, но няма активни инфекции. Включително Епщайн Бар. Пия по литър мляко домашно на ден, от както се помня. Но Хашимото нямам, нито нищо автоимунно (засега). Само хипофункция ( след инвитрото)
Та много си е индивидуално.

# 643
На мен лично много ми помогна пектина за Червата.

# 644
Сестра ми има множествена склероза. Според някои теории Епщайн Бар може да стои в дъното на тази диагноза. Аз миналата седмица си пусках всякакви вируси, стари и нови инфекции. Отказа се, че всичко съм карала, но няма активни инфекции. Включително Епщайн Бар. Пия по литър мляко домашно на ден, от както се помня. Но Хашимото нямам, нито нищо автоимунно (засега). Само хипофункция ( след инвитрото)
Та много си е индивидуално.

Аз също ям много млечни, вкл. и прясно мляко, както и не съм спряла глутена. Нямам автоимунни заболявания, а иначе са цял букет - СПКЯ, инсулинова резистентност, вече и хипофункция на щитовидната. Даже мога да кажа, че изобщо не разбирам анатемосването на млечните и глутена, но не ми се влиза в полемики.

Общи условия

Активация на акаунт