Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, да,казвала си за фолата, взимах Дълго време, даже май хематолога ми го беше изписл.
Повече от година го пия желязото, плюс една вливка имам. Много трудно се качва феритона и жск. Имах и проблеми с витамин Д и калция. Абе ужас. Каква коса на тоя фон.

# 271
Да нямаш някоя бактерия в стомаха, която да го "яде"?
Феритина се качва трудно да.

# 272
Точно това си мисля. През новата година мисля да се метна на една гастроскопия. Приемам препоръки за свестен гастроентеролог.

# 273
Д-р Владимиров, Софиямед.

# 274
Здравейте, това са резултатите ми. Някой по-запознат би ли ми казал дали положението е лошо или е в рамките на допустимо отклонение? Налага ли се лекарствена терапия

# 275
Антителата показват автоимунен процес, т.е. Хашимото. Хормоните на щитовидната показват лека хипофункция - ТСХ е висок, Т4 и Т3 които са щитовидните хормони е хубаво да са по-високи, но и не са толкова зле. ТСХ е чувствителен показател, може да се повлияе от настинка, стрес. За първи път ли изследвате?
Моят съвет е на първо време да се проверете за дефицити на витамини - Д, желязо, В12. Ако има такива те влияят доста на работата на жлезата.

# 276
Благодаря, тези трите са ми на долната граница.

# 277
Покачете си нивата и се изследвайте след това пак.

# 278
Кати, благодаря ти, че сподели за добавките.
Искам да те питам някои неща, но като имам време да си структурирам въпросите, че сега предпразнично.... 🥴
И аз не смея да пия К2. Може би трябва да си ревизирам мнението, но ми се иска да го обсъдя с лекар, а още не съм срещнала запознат.
С моята остеопороза, може би калциевият глюкарат би бил добра идея, трябва да прочета по въпроса.🤔

# 279
  • София
Точно това си мисля. През новата година мисля да се метна на една гастроскопия. Приемам препоръки за свестен гастроентеролог.

Изследвала ли си фецес за хеликобактер?

Аз преди 3 години лекувах, открих случайно след изкарана пневмония. Разбрах от какво ме били зверски стомаха от десетки години. От тогава нямам, изследвах периодично, вкл. гастроскопия правих. Но и явно не е от това проблемът с анемията ми. Иначе и аз пия вит. Ц и фолат с желязото.

Lemy, стига да мога да отговоря, питай, когато решиш. Щом имаш остеопороза е хубаво вс епак доктор да каже за К2. Аз имам раширени вени и имам ужасен страх от тромби, въпреки че лекарят, койото ме оперира, ми твърди, че нямам от какво да се страхувам, но забравих да се консултирам тогава с него за вит К. Четох за този витамин и разбрах, че К1 не се препоръчва за венозни състояния, а К2 е за вит. Д съчетаване.

# 280
Преди 4-5 ходи имам гастроскопия, имах хеликобактер, миналата година изследвах фецвс, покрай анемията, гранична излезе и ме отсвириха. Минах аг, няма причина за анемия там, стомаха си е. Всичко е на нулата, калций, витамини, желязо. Пия и то изчезва. Естествено се отразява на хормоните, на съня, настроение, Абе всичко.

# 281
Който включва т3, да внимава с т4. Обикновено трябва намаляване на т4. Аз лично, откакто реших да пробвам акутирокса със същата доза, която взимах като еутирокс, се предозирах стабилно. Тсх ми падна на 0,07😅. Намалих акутирокса с 20 мкг пък ще видим след 3 месеца какъв е резултатът. Иначе предозирането ми се отрази с вдигане на кръвно и зашаматена глава😂Общо взето не предполагах, че съм предозена. При акутирокса с повишено внимание дори и да не взимате т3.
здравейте, от седмица съм на акутирокс,   правих изследвания, но тсх се е вдигнал, в сравнение с преди. Предлагам че не е от акутирокса, преди бях на еутирокс, но не мисля,че го усвоявах добре.

# 282
1 седмица е "никакво" време. Изчакайте поне 40 дни преди да пуснете изследване. Т4 работи с натрупване.

# 283
Здравейте, от около 7 години лекувам Хашимото (сега съм на 29 г.), първоначално с еутирокс в доза 50 мкг./ дн., в последната половин година поради започнати опити за забременяване и TSH около 2.8 увеличих дозата плавно на 75 мкг./дн. Тогава останалите хормони бяха следните:
FT3 4.3 pmol/l  (2.25-6.00)
FT4 18.8 pmol/l (9.15-23.86)
MAT 364,7 U/ml (0.00-34.05)

Преди месец и половина си пуснах контрола и спадът е минимален до 2.6 и се двоумя дали да увелича отново плавно до 100 мкг./дн. (вече вдигнах до 4 дни по 100 мкг и 3 дни по 75 мкг) или да опитам с Акутирокс? Отделно приемам вит.Д, вит.Б12 (вече в оптимални граници) и селен с почивки. Моля Ви за мнение относно течната форма и впечатления от тези, които са опитвали с нея. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 16:20 от Blooberry2203

# 284
Здравейте момичета от есента съм с уртикарии, алергични обриви, сърбежи по кожата и зачервявания  с висок ТАТ съм , всичко останало е в граници, има ли някой като мен с подобни оплаквания, чудя се вече какво да изследвам, пия фортекал от време навреме, какъв пробиотик е хубаво да започна, ако може да препоръчате.

Общи условия

Активация на акаунт