За любителите на салати - тема 6

• 80 893
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Айсберг, настърган морков, настъргано варено яйце, сол и олио

Банан, ябълка,мандарина

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 10:15 от lite16

# 571

Домати и краставици/ с маслини/ със сирене

# 572
Нещо между шопски и овчарска салата,но много вкусна Fork And Knife

# 573

Една витаминозна салата, но с грозна снимка
Цвекло, ябълка и морков

# 574
  • Русе
Картофена салата с пушен бекон

# 575
Яйчена с трицветни чушки и квасена сметана

# 576
  • Den Haag
Салата с андайви, чери домати, авокадо, червен лук и скариди с малко чили. Овкусена със зехтин и лимон.

# 577
Титина, може ли рецептата за дресинга на корейската салата? Няколко дена не ми излиза от главата тази снимка...

Търсих в нета и ми прилича на тази рецепта:
http://flashlight.bg/pikantna-salata-ot-krastaviczi-po-aziatski.html

Скрит текст:
От мен две бързи салати:
Корейска салата с краставици, ние я харесваме люта.

Онзи ден взех салата Рубин от Берьозка и доста ми хареса. Признавам, че основно заради нара отгоре я взех Grinning Мисля, че беше с настъргани сварени картофи, кашкавал, сини сливи, пържен лук (не съм съвсем сигурна за лука), майонеза, червено цвекло и нарът отгоре разбира се. Доста ми хареса

# 578
  • Mediterraneo
Зелена салата, репички, червен лук и... арабски кускус. Ами много добре се получи. Подправена само с малко малиново балсамико и сол.

# 579
Аз си трайкам, защото напоследък си правя съвсем обикн. салати, които сме показвали по много пъти. Но днес взех връзка кориандър. Не обичам по принцип, много ми е интензивен, но в разните предавания всеки го обожава кориандъра и си казах да пробвам пак ... И ще пробвам в нещо. Ако се получи ще покажа

# 580
  • Под сянката на разлистените кактуси
Само сложи много малко, поне отначало. На мен докато му свикна ми миришеше на сапун като е повече

# 581
Да, и моят съвет е да се сложи малко салата в купичка, да се добави кориандъра и да се опита, че той е по особена подправка и не на всеки допада. За него казват, че или от първа хапка се влюбваш или го намразваш завинаги.
Пп Странно, аз харесвам семенцата кориандър, но не и прясната зелена подправка.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:03 от Джаста Праста

# 582
Имало разлика във вкуса и се ползват различно. гледах в едно шоу. Иначе аз моите не посмях да сложа в салатата , но добавих малко в пълнените чушки и сърмичките. Много се усеща въпреки топлинната обработка, но не е толкова лошо на вкус . Мисля да сложа днес мъничко на боба. Както някой писа лека - полека се тренираме Simple Smile

# 583
  • София
Аз обичам суров кориандър. В ястия не ми харесва.

# 584
Кориандърът е единствената подправка която не понасям. Моят мозък го разчита като миризма на пот. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт