За любителите на салати - тема 6

• 80 686
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Любими салати са ми с броколи, червен боб и киноа:

И зелена салата със смокини, ядки и синьо сирене:

Изобщо всякакви "бъркочи" от зеленики, плодове и ядки мога да ям на всяко хранене. Grinning

# 646
  • под тепетата
Аз обичам да сменям, да пробвам. Но напоследък все са с една основа - зелентиите. Ето например с горната салата - манджа, вчера беше с шунка. Днес ще е без, но ще сложа круша и ядки, сос нар. Утре може да сложа кус-кус, че ми се намира една шепа. Е, ако не е за основно, предпочитам по-леки салати.

# 647
Аз напоследък при нас не намирам зелени на добра цена. Затова пък съм взела домати, карфиол, моркови, чушки и краставица и ще правя тънки ленти и розички и т.н. Та каквото имам.
Иначе плодови салати в последната седмица имам хубави портокали, ябълки и пъпеш. Най-интересното е , че в момента пъпеша и кг. домати са на една цена и то на по-малко от цената на една марула.

# 648
Боже Агент, що ли ми трябваше да отварям темата.
Сега в бг си е проблем да намериш кейл и силантро, за други по-специфични неща пък съвсем

# 649

Зеле, царевица, скариди и малко калмари, балсамико и тофу с подпровки

# 650
  • Пловдив
Боже Агент, що ли ми трябваше да отварям темата.
Сега в бг си е проблем да намериш кейл и силантро, за други по-специфични неща пък съвсем

В Пловдив на Четвъртък пазар на една от сергиите почти целогодишно има кейл, силантро и други екзотични зелении. Питах, отглеждали си ги в оранжерия. Една дребна, русичка дама продава. Редовно си купувам кейл за чипс. Та ако ви е на път, там има. Simple Smile

# 651
  • под тепетата
Стори ми се, че в Лидл вчера имаше кейл.

# 652
# 653
  • Русе
Агент, чудесни салати си показала.
Виждам кейл, но не съм пробвала.
При нас напоследък разни зелении с добавки.

# 654
  • В Космоса
Ние бяхме засяли Кейл в двора на свекървата, а тя е супер традиционалистка и беше много скептична, ама позволи, все пак. За салата е  твърдичък, трябва да се кисне доста. За чипс е уникален.

# 655
  • Русе
Зелена салатка и прясно сирене

# 656
Зелена салатка и прясно сирене

Любима комбинация!

Тая вечер правих салата с рукола, круши и запечени орехи, но не успях да снимам.

# 657
Салата с риба тон с един интересен дресинг с извара от един корейски блогър

# 658
Направих моркови на фурна и си ги броя за салата, макар да не съм сигурна, че са точно това. Овалях ги в копър, черен пипер и сол, малко зехтин и запекох. Кога да направя снимка, като докато се обърна и бяха ометени с по една бучка сирене. Не можах да ги аранжирам даже. Всеки мина и пътем забърса по няколко в чинийката си.
Щом е изядено, значи е било вкусно. Но ми се искаше нещо по-така да е.

# 659

Печени зелени чушки с чесън и магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт