Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 557
  • 1 288
  •   2
Отговори
# 1 110
  • София
Момичета, непосредствено след боядисване с какъв шампоана миете косата? Кисел, хидратиращ …. или няма значение?

На шампоана не държа да е някакъв особен, но кисел балсам като последна стъпка е желателен. Прекъсва химичните процеси и затваря косъма.

# 1 111
  • Някъде там
VanessaDE, благодаря за подробното описание на серията Премиер.Косата ти е мечта, цвят и къдрици Purple Heart.
На мен също ми е интересно да прочета сравнение между Премиер и Метал Детокс.
В момента последнта излиза доста изгодно в нотино, с код маската Метал Детокс излиза 39.50лв. .В аптеки sopharmacy, също е на промоция и излиза 45,75 лв, като над 50 лв. доставката е безплатна.
Подходяща ли е за използване при поредни измивания?

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 11:59 от Искрица

# 1 112
Момичета, пак се обръщам с питане. Когато се ползва ДПШ, правите ли второ измиване  с друг шампоан или само ДПШ? И как да разбера кой балсам е кисел ☺

# 1 113
Не, само с ДПШ едно измиване и после маска.

# 1 114
Аз ползвам Метал Детокс двете поредни измивания в къщи след боядисване, като непосредствено след боядисването също ме мият с тази серия (такъв е профи протоколът от Лореал). И то първото ми миене го правя с маската, а второто само с  шампоана, слагам по-активна маска.
Честно казано, нищо конкретно не виждам да прави тази серия с косата, освен да ми поддържа много добре цвета. След маската й, слагам задължително хидратиращ Джойко балсам (МР), иначе оставя поизсъхнали крайчетата.

# 1 115
Много интересен пост за серията Метал Детокс и (д)ефектите от твърдата вода от сайта на Лореал САЩ
https://us.lorealprofessionnel.com/hair-blog/hard-water-shampoo-routine

(нали всички знаят как се превежда цял сайт?)

... Разтворените минерали и метали в твърдата вода създават филм, който остава на повърхността на косата ви, което затруднява получаването на добра пяна. Това също може да затрудни навлизането на влага във влакната на косъма, което оказва влияние върху гривата ви с течение на времето. Ето някои от признаците за твърда вода върху косата, за които трябва да внимавате.

„Твърдата вода може да изсуши косата ви, карайки я да се накъдри повече от нормалното, казва художникът на L'Oréal Professionnel Ким Тран. „Тя също може да доведе до по-бързо избледняване на цвета ви.“ Продължете да четете, за да научите повече за тези признаци на твърда вода върху косата.

Проучванията са установили, че измиването на косата с твърда вода може да увреди кичурите и да доведе до намалена дебелина . 3 С други думи, не е необичайно твърдата вода да е зад брави, които изглеждат сухи, отпуснати, чупливи и скучни. Опитайте се да си представите косата си веднага след дълъг плажен ден, прекаран в плуване в океана: тя е суха, хрупкава и подобна на сламка. Това е донякъде подобно на ефекта, който твърдата вода може да има върху качеството на косата ви. И тъй като сухата, чуплива коса може да бъде по-склонна към накъсване и разцепване, твърдата вода също може да доведе до накъсване на косата или дори до загуба на коса с течение на времето.

# 1 116
Във Варна водата е много твърда, ужасна за моята коса. Коренно различна ми става косата, ако съм я измила с мека вода…пухкава, ефирна, мека, по-обемна. Много пъти съм се чудила дали ще има изобщо някакъв ефект, ако последното изплакване направя с мека, но едва ли.

# 1 117
Във Варна водата е много твърда, ужасна за моята коса. Коренно различна ми става косата, ако съм я измила с мека вода…пухкава, ефирна, мека, по-обемна. Много пъти съм се чудила дали ще има изобщо някакъв ефект, ако последното изплакване направя с мека, но едва ли.
И аз съм от Варна и щях да публикувам пост,че наистина водата е ужасна!Поръчах шампоана на Керастаз премиер(маската я махнах,не и дадох втори шанс),но се надявам шампоана да ми допадне!

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 19:39 от djesi1982

# 1 118
Аз не се разбрах с Kerastase. Продуктите им идват твърде тежки за тънката ми косица. След като дадох няколко шанса на Densifique, а сега мием косите на барбитата с него, реших, че ми идват твърде скъпи за да експериментирам.
Сега тествах детоксикиращият на Noah. Косата ми скърцаше при изплакване. Нямам голяма база за сравнение. Ползвала съм само този на Lakme. Ще видим след изсушаване.
Някой ползвал ли е сериите на Noah с хиалуронова киселина или тази за хидратация с бамбукови листа? Интересни са ми.

# 1 119
  • София
На Керастаз не мога да простя ниската толерантност към скалпа. Ако ползвам техен продукт това е маска, балсам или нещо за дължините. Не ми харесва и това, че все трябва да мисля какво съм ползвала, за да компенсирам със следващото миене рутината. Непредвидими са ми като марка, което ги държи далече от кошницата ми вече години наред.

# 1 120
На Керастаз не мога да простя ниската толерантност към скалпа. Ако ползвам техен продукт това е маска, балсам или нещо за дължините. Не ми харесва и това, че все трябва да мисля какво съм ползвала, за да компенсирам със следващото миене рутината. Непредвидими са ми като марка, което ги държи далече от кошницата ми вече години наред.
Скоро не бях ползвала шампоан на Kerastase ,защото стигах след тях до ужасно раздразнение на скалпа и пърхут!Ще опитам този заради водата ни ,която е ужасна,и ще преценя

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 23:48 от djesi1982

# 1 121
На Керастаз кой шампоан е подходящ за неувреденеа и нетретирана коса? Иска ми се да пробвам нещо на марката, но чета, че са доста силни.

# 1 122
Genifique например за неувредена коса.

# 1 123
Сладкодъвка,никой шампоазн на Керастаз не е подходящ за редовна употреба,особено за нетретирани коси.

Иля,не поискано мнение но,вземи си Олаплекс 1 и 2 и ги ползвай паралелно с К18.Не ти трябва цялата Олаплекс серия.

tobsic,ако целиш почистване и възстановяване,измивай два пъти с ДПШ. Ако искаш просто да премахнеш голяма част от наслагванията,можеш като първи шампоан да ползваш ДПШ.Не по-често от веднъж на 10 дни,ако миеш 2-3 пъти в седмицата.
Киселите шампоани ги обявяват по етикети и реклами.Ако не,гледаш Ph-то,ако е под 5,значи е кисел.Обикновено(но не винаги) силно хидратиращите и тези за боядисани коси са кисели.

# 1 124
Момичета откъде поръчвате Олаплекс?

Общи условия

Активация на акаунт