Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 599
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 510
  • На черешатааа
Мацки от къде да отнеса Shu Uemura на добри цени Innocent. Търся хидратация от нея- розовата или жълтата серия, мисля бяха Two Hearts

# 511
Имам го хидратора, но не го сложих,  ......
Разбирам го така:
1 стъпка ДПШ
2 стъпка Reconstructing Conditioner (отмиваме)
3 стъпка Liquid Reconstructor (на измита коса, преди сушене)
Къде се вмъква Хидратора? Или заменя някой от изброените?
Въпросът ми за ДПШ беше повече в смисъл дали може да не е дълбоко-почистващ, а обикновения шампоан от серията например..?
Sensaya не съм те разбрала, и съм се подвела.
Писах за Четирите стъпки на системата за възстановяване на косата K-PAK от снимката:

Скрит текст:
ЕТАП 1
K-PAK Избистрящ шампоан За премахване на холин, минерали и усилвател; натрупване на продукта.
CLARIFY: Измийте косата с шампоан K-PAK Clarifying. За засилено избистрящо действие, оставете за 2-5 минути. Изплакнете.

СТЪПКА 2
K-PAK Cuticle Sealer pH неутрализатор за изглаждане на кутикулата. Нанесете върху подсушена с кърпа коса. Изплакнете.

СТЪПКА 3
K-PAK Дълбокопроникващ реконструктор За възстановяване на щети
Нанесете K-PAK реконструктор върху косата. Оставете след 5 минути. Изплакнете.

СТЪПКА 4
K-PAK Intense Hydrator За успокояване на суха коса. Нанесете върху косата. Оставете след 5 минути. Изплакнете.
По въпроса със шампоана - ако под "обикновенния" шампоан имаш предвид РЕКОНСТРУКТИРАЩ ШАМПОАН
Скрит текст:
може разбира се, зависи какви са ти целите.
4-стъпковата когато я правя по обясненият начин от сайта - задъжително ползвам ДПШ - за да могат да проникнат по добре продуктите след това. За да мога добре да изчистя всякакви натрупвания, освен това живея на място с мноого твърда вода.

Напротеичила си се здраво Simple Smile
Да течният реконструктор си е leave-in  продукт, така, че вместо Reconstructing Conditioner аз бих използвала Hydrator . Или ако искаш и двата - първо балсама и после хидратора ( като отмиваш всеки от тях ). Накрая преди сушенето LIQUID RECONSTRUCTOR

# 512
Casual, много ти благодаря за разяснението! 🌷
Да, бая се напротеинчих 😄 обикновено при такива случаи завършвам с хидратиращ балсам и добре ми се балансира схемата, но сега не го сметнах къде да влезе…
Последно питам и няма да досаждам повече по темата - не е проблем да “затворя” с хидратора и после да сложа течния реконструктор (нали е протеинов, пък след хидратация, от там ми идва чуденето)?

# 513
Последно питам и няма да досаждам повече по темата - не е проблем да “затворя” с хидратора и после да сложа течния реконструктор (нали е протеинов, пък след хидратация, от там ми идва чуденето)?
експериментирай Wink няма какво толкова да стане
може би не на следващото миене, поне 1-2 да са минали
косите ни са различни, аз ако направя твоя предходен протокол, няма да мога да си разреша косата

# 514
косите ни са различни, аз ако направя твоя предходен протокол, няма да мога да си разреша косата
Моята си търси протеин, а другото е, че каквото и да сгафя, Стиймпода после оправя положението доста добре и с мекотата, и с разресването 🫣

# 515
Има ли голяма разлика между CPR маските на Лалга - вместо за medium hair са ми изпратили такава за fine hair - косата ми е изрусена, гъста с тънък косъм

# 516
Днес докато наваксвах с темата видях коментара за К18 и Лалга. Викам си, супер, тази сутрин ти дойде К18 от Арлен, пак ли се прецака с по-лошия продукт. Отивам в сайта на Златна Рибка и припадам от цената...198 лева (вярно за 100 мл, но все пак)...това ли е наистина еквивалента на К18 в портфолиото на Лалга, който хвалите? Или има друг продукт и съм се объркала?

# 517
В Рибката има промоция на Кингсли - за всеки шампоан, подарък 40мл еластисайзър.

# 518
Извинявам се ако е обсъждано, но имате ли впечатления от този продукт?
https://douglas.bg/revolution-haircare-blonde-plex-3-bond-restor … tment-69111?qty=1

# 519
  • София
Днес докато наваксвах с темата видях коментара за К18 и Лалга. Викам си, супер, тази сутрин ти дойде К18 от Арлен, пак ли се прецака с по-лошия продукт. Отивам в сайта на Златна Рибка и припадам от цената...198 лева (вярно за 100 мл, но все пак)...това ли е наистина еквивалента на К18 в портфолиото на Лалга, който хвалите? Или има друг продукт и съм се объркала?

Този е и не знам кой от двата е по-добър Mr. Green Аз взех Лалгата покрай ЧП в ЗР за около 130лв., чудеса на моята коса, не виждам Simple Smile

# 520
Имах и K18, имам и Лалгата от 198 лв - във втората маска без отмиване има повече силиконче, повече кит и косата ми не се заплита като от К18. Няма как да видите чудото от раз, тези продукти си работят с натрупване - факт е че изрусената ми и с кичури коса няма нито една цъфка, жива е с хубави къдрици - какво повече да иска човек?
Може ли да помоля ако някой има под ръка серума за скалп на Лалга и маската в тубата с отмиване за финна коса до ми ги снима на лични -серума ми изглежда нещо мътен, а маската прочетох май, че е перлена, а моята не е.

# 521
В Рибката има промоция на Кингсли - за всеки шампоан, подарък 40мл еластисайзър.

Получих го и аз, а точно бях след подстригване и фризьорката ме разубеждаваше да не го купувам. Косата ми е 2а/М/ii - според класификатора в темата, нетретирана, предимно нормална. Чудя се да го пазя ли за летните щети по косата, сега ли да го пробвам или направо за подарък на близка с третирана коса.

# 522
Привет, имам нужда от припомняне и се надявам, че тук ще ми помогнете.
Имам балеаж, но не е какъвто ми се иска и мисля,че е време да се разделим.
Идеята ми е да направя обливане/ тониране с боя вкъщи.
Поправете ме,ако греша, но за леко тониране можеше да се смеси боя с маска за коса и да се нанесе за период от 10-15 Мин и това да промени цвета на косата?
Имам син матиращ шампоан от сериала Loreal Chroma Crème- косата ми се повлиява съвсем леко от него и предполагам,че проблема е,че е по-тъмно руса-към оранжево.
Опитах с оцветяваща маска за коса в бежово  Compagnia Del Colore Color, но и там нямах успех (бих се разделила с нея,ако някой има интерес)
Та щом не мога да го докарам до хубаво русо ще се целя в шоколадово кафяво…посъветвайте ме как.

# 523
Когато моята коса беше нетретирана не видях никакъв резултат от еластисайзъра, но сега си давам сметка, че не е имало и какво да се оправя.
На русото още не съм го пробвала.

Получих го и аз, а точно бях след подстригване и фризьорката ме разубеждаваше да не го купувам. Косата ми е 2а/М/ii - според класификатора в темата, нетретирана, предимно нормална. Чудя се да го пазя ли за летните щети по косата, сега ли да го пробвам или направо за подарък на близка с третирана коса.

# 524
Аз няколко пъти си взимах К18 от малките тубички за проба и останах доволна. Сега като спомена и аз имах заплитания на косата, не предполагах че е от нея, ако знаех щях да се засиля и аз на ЧП за Лалга. Много съм доволна от техните продукти. Тази К18 ще си я изразходя, пък като свърши ще пробвам Лалга. Имам прекалено много продукти за коса в момента, чета ви и се изкушавам, но сърце трябва да потрае малко, че прекалих с трупането. 🤭🤭🤭

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 17:04 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт