Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 644
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 540
Поръчах си термо ролки ,може ли съвет какво да слагам като продукт ,за да издържат къдриците по-дълго?

# 541
Поръчах си термо ролки ,може ли съвет какво да слагам като продукт ,за да издържат къдриците по-дълго?

# 542
Имам К18, ползвах го месец и освен, че ми беше косата като тел друго не видях.
Как месец,на колко време миеш косата?

Аня ако знаеш от колко време обмислям и аз бретон...От три години съм пуснала бретона да расте,но не се възприемам някакси.Над 40 години съм била винаги с бретон и много ми липсва,повече се харесвам.
Чакай че се отплеснах...за какво ти е термо,като ще подстригваш бретона поне веднъж месечно?!
Ако искаш да го фасонираш нещо,капваш някакво олио или кристали на пръстите,размазваш и лекичко по връхчетата пипваш.
Ако държиш на термо все пак,пробвай този https://www.flaconi.de/haare/bumble-and-bumble/straight/bumble-a … 9830dcd305f93098c
Мисля,че отговаря на поставените критерии

# 543
https://www.tumblr.com/bewareofmuggles-blog/739265241452560384?source=embed
Линк за колаж с косата ми, не е спам
Здравейте,
Отдавна чета и имам нужда от помощ за избор на терапия или по- сериозна грижа.
Имам изрусена до най- светло коса може би 70-80% обезцветени дължини и корени от 4 месеца със супер изсветлявяща боя. Естествено е светла, много сух и чувствителен скалп (омазнява се на 5-6 ден) , много буйна, обемна и суха с текстура 2Ц е била винаги. Последните месеци забелязвам повече фриз ако не се постарая с оформянето и ми се наелектризира. Струва ми се и че се къса пак, не е гладка и краищата не застават добре, а е прясно подстригана (на 4-6 месеца цъфти)., тънък към нормален косъм.  От края на ноември имам Дайсън еърап, преди това парлукс, с който ставаше гладка като стъкло, но от втория ден ужасно суха и заплетена- с Дайсън това е по- добре. Не ползвам преса, маша рядко.
Мия цял живот веднъж на седмица, но от 7-8 месеца гледам два пъти, за да ползвам маските. А те са: на Лакме с арган, на доори взех с мед и арган и днес за първи път сложих, имам на макадамия repair medium texture & deep repair и лилавата на керастаз- редувам ги, последната доста рядко ползвам.  На Лакме сякаш най- добре се отразява. От 3-4 месеца през миене ползвах на балеа или лореал плекс продукта преди шампоан. Доскоро правех Олаплекс 3 или еластисайзър няколко седмици годишно около балеаж, но ми свършиха отдавна и 2023 може би 3Х общо да съм ползвала+два пъти при фризьор. Дали да взема пак от двата или k18?
Видях наскоро публикуван негативен опит тук и се зачудих, иначе смятах да го поръчвам.  Cry Искам хубави здрави краища, сега често щръкват и основното желание е да пусна красива дълга коса, да не цъфти и изтънява. Сега е някъде педя над кръста, дълга си е и здрава според фризьори, особено за бяла, но искам до кръста и плътна. Все седи горе- долу една дължина.. Cry Да не коментирам и как се заплита зимата от шалове, колиета и палта отзад в корените и понякога в последствие къса- в средата на врата откакто се помня имам един къс кичур заради това. Също около лицето са много тънки косичките, трудно ги оформям и имам много бебешка коса, допълнително влошаваща фриза. Ползвам само копринени ластици, не опъвам, не реша мокра, не ползвам сух шампоан, термозащити са ми нектар термик, на медавита кератин спрей и т.н препоръчвани тук редувам. Ползвам на Leonor greyl éclat naturel & gisou олиото при нужда. Лилав шампоан от керастаз веднъж на 5-6 седмици, дълбоко измивен веднъж на месец от Лакме

Дали има варианти да си запазя светлото и здрави краища? Weary
Благодаря сърдечно на които ме изчетоха и за споделения опит в темите- благодарение на вас хвърлих пресите и разбрах какво е термозащита 2019-2020 година  Heart Cupid

# 544
  • Някъде там
Имам К18, ползвах го месец и освен, че ми беше косата като тел друго не видях.
Как месец,на колко време миеш косата?

Аня ако знаеш от колко време обмислям и аз бретон...От три години съм пуснала бретона да расте,но не се възприемам някакси.Над 40 години съм била винаги с бретон и много ми липсва,повече се харесвам.
Чакай че се отплеснах...за какво ти е термо,като ще подстригваш бретона поне веднъж месечно?!
Ако искаш да го фасонираш нещо,капваш някакво олио или кристали на пръстите,размазваш и лекичко по връхчетата пипваш.
Ако държиш на термо все пак,пробвай този https://www.flaconi.de/haare/bumble-and-bumble/straight/bumble-a … 9830dcd305f93098c
Мисля,че отговаря на поставените критерии

В четвъртък имам записан час за фризьор и ще правя бретон.Аз съм се спряла на дълъг вариант, мисля да оформям със стайлър.

Стайлъра ми е ето този, стои само в кутия от както съм го закупила, не е използван Flushed

# 545
Vanessa, подстригвай смело, ти си свикнала и си му хванала цаката! Няма какво да се мъчиш, ако без бретон “не си ти”.
Моят е като показания от Искрица и учудващо ми го докараха много добре. Даже по-добре, отколкото исках. Последно обаче съм била с бретон преди 15 години и още свиквам с него сега.
Оформям с четки, като имам и преса, ако нещо съвсем се изложа. По-плътен и гъст е и ме е страх до го дърпам без защита. А и при мен е проблем, че все се начупва при влага и едва укротявам.
Ще поръчам и двата продукта (+ този, който Casual предложи).

За Shu Uemura да си кажа, че не съм им фен, но тихо да не казваме на prinzesata. За трошене на пари са ок, но големи надежди там всякакви съм оставила.

# 546
Обожавам такъв бретон 😍 разкошен е!
Хич не ми отива за съжаление, и постоянно ръцете ми са там - не ви ли пречи на очите?
Аз имах около година плътен бретон и всеки ден го изправях с пресата, вярно че се боядисвах  кестенява тогава, но никога не съм му слагала термозащита и никога не е имал каквото е да било увреждане, точно както казва Ванеса.

sourispourmoi това за мен е перфектна коса, не знам какво да посъветвам 😄 на снимките с какво са оформени тези разкошни къдрици? Мисля, че редуването на еластисайзър с 3ка олаплекс е много успешен вариант; една хидратираща серия да добавиш, шампоанът може да е Биокленз - щадящ за скалп. Крайчетата при мен се хидратират перфектно от серума - номер 9 на Олаплекс (нищо, че пише Bond).

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 09:52 от Sensaya

# 547
учудващо ми го докараха много добре. Даже по-добре, отколкото исках. Последно обаче съм била с бретон преди 15 години и още свиквам с него сега.
Оформям с четки, като имам и преса, ако нещо съвсем се изложа. По-плътен и гъст е и ме е страх до го дърпам без защита. А и при мен е проблем, че все се начупва при влага и едва укротявам.
Хихихи явно всички сме в едно настроение за бретони. Преди няколко месеца и аз подстригах такъв тип curtain fringe. Фризьорката ми умишлено го остави маалко по дълъг , даже се дърпаше да подстриже сигурна беше , че моята постоянно движеща се личност няма да може да свикне Simple Smile Порасна още малко и оттогава го поддържам на дължина да мога да го "заметна" зад ушите 

sourispourmoi доста хора искаме това което и ти , но снимките и аз виждам една чудесна прическа... не знам какво да те посъветвам. Докато не пробваш К18 ( или подобние продукти ) сама, няма как да разбереш. И със сигурност за това коичество коса ще трябва да сложиш повече от описаното като количество.
За заплитането - наскоро се шегувахме с една приятелка, че нашите баби затова сигурно все със сплетени коси са ходели ( но аз не умея )

# 548
VanesaDe, ползвах К18 на всяко миене ( х2 пъти седмично). Значи за три седмици общо.

# 549
Аня, прочетох че предпочиташ крем, но аз съм в близък климат до твоя, ако си спомням правилно и за мен комбинацията от този спрей на GHD: https://www.ghdhair.com/au/heat-protection-products/ghd-heat-pro … spray-120ml-p-236
Заедно с Airpwrap сутрин много бързо си оправям косата в красива прическа без фриз и изгаряне. Работи много добре и с четка и сешоар. Аз го използвам на суха коса, когато се налага да правя поправки на прическата.

# 550
Искам да попитам за някакъв протокол който да спазвам  при боядисване.
Аз правя така веднъж месечно боядисвам цялата коса с безамонячна боя, без да си мажа скалпа с каквото и да било, без да добавям в боята защити . Незнам дали е правилно . По скоро се чудя дължините всеки път ли да ги боядисвам - изсветляват леко , но като ми остане от корените боя я разнасям по дължините.

# 551
Благодаря за препоръките и комплиментите Heart
На тези снимки е с Дайсън еърап и барелът 30 Мм, на едната горе с 40мм. Преди това суша с приставката сешоар и после заглаждане или с кръглата- ако косата е права и без фриз, няма нужда от тази удължаваща времето процедура. Държах няколко секунди среден въздух и средна температура, после студена (с намалена температура освен power копчето нагоре) и после мачкам с пяната на contempora volumineux с фиксация ниво 3, на снимката до елха е без стилизант, на горната в огледало е с най- силния лак на Лакме. Определено методът с пяната след стилизиране е най- добър за мен и без щипки. Преди измиване не уцелвам количеството и става твърда и сплъстена.  Последният път установих и че с температура и въздух на макс ми стават по- оформени и хубави, два дена вместо един супер оформени къдрици тип маша. При фризьора (снимката на косата отзад) ме правят с каквото преди се правех вкъщи- parlux alyon+33mm четка от серията с мед на Hercules sagemann. Разделям косата на 8 сектора и всеки от тях на кичури с четката и усуквам посока навън и с четката + сешоар, и с дайсъна. Без секторите изпускам и става ужасна. Подобен ефект става и с маша 25мм шиш ако имате - просто ще срешете веднага вместо да чакате като със сешоара, за да са по- леки и сляти. С 32 също почти същия вид, но без ресане веднага Grinning

# 552
  • Варна

sourispourmoi
прекрасна,гледана коса е това и очевидно пипа кадърен колорист . Плътност в краищата при блонд.....CPR терапията на Лалга бих препоръчала аз и съкрати паузите при измиванията. На 3 дни максимум мий косата.
 Ако не правиш преуош задължително преди да влезеш в банята нанасяй някакво масло на последните 10см. от косата. Говоря за обикновено масло даже зехтин върши работа. Той пази тая най-крехка част от косата от премиване и пресушаване,а от там от цъфтеж,късане и тем подобни.
Свикни също и всеки ден да добавяш някакъв финиш на връхчетата. Те трябва да са нахранени.
За НЕсапунисването на дължините мисля не е нужно да казвам. В тая тема всички знаят,че шампоан се нанася само на скалпа.
Овлажняващи и запечатващи финиши - те помагат на косата да расте плътна и да не изтънява в краищата.

# 553
  • Някъде там
sourispourmoi , косата ти е много хубава, личи си ,че се грижиш за нея.Цвят и дължина, всичко е перфектно,
За съжаление съм далеко от русото и не съм на ти с терапиите за коса, която е обезцветена до бяло русо.
За фриз продукти, ще напиша от какво съм доволна, като мисля, че биха били подходящи за всеки тип коса.
https://www.arlen.bg/product/25960/beztegloven-anti-friz-spray-z … spray-160-ml.html по силен вариант е този продукт
по силен вариант е ето този продукт https://www.zlatnaribka.com/intenziven-izglazhdasht-serum-za-kos … e-smoothing-serum.
За цъфтящи краища използвам това и съм много доволна
https://www.zlatnaribka.com/vazstanovyavasht-serum-za-tsaftyasht … ng-infusion-75-ml

# 554
Аз не мога да преценя състоянието на коса когато е моделирана, състоянието го преценявам на измита коса, изсъхнала по естествен път. След модулиране всяка коса изглежда топ.

Общи условия

Активация на акаунт