Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 654
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 390
Grinning Съжалявам, че се смея, но се е случвало и аз в салон да вляза и да броя за добри приятели повече от 3 професионалиста в тази област. Дори успявам да изляза от вкъщи със коса като от салон след толкова години обмяна на информация, да не говорим за колекцията ми от професионални продукти. Щом казвате, че вашата експертиза в частния случай на тънка и мека с висока порьозност коса, каквато вашата не е надхвърля тази на човек, който цял живот живот е живял с такава така да бъде! Но за пореден път ми прави впечатление, че правите генерални заключения на базата на минимум информация.

PS Дори продуктът, който препоръчах преди да започнем тази дискусия е професионален, създаден И да овлажнява И да запечатва кутикулата. И се ползва от професионалисти, една такава и то българка ми го препоръча и не, не ми го продаде тя. И не, не е мазен и не дава изкуствен финиш!

PS И понеже сега ще ми се наложи да поддържам и славата на жена, която си плеска по косата само домашни продукти и не е влизала в проф. салон да припомня и простия оцет, който също дава нелоши резултати за порьозна коса Wink Глицерин и желатин също!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 21:01 от Agent Provocateur

# 391
  • Варна
То хубаво,че излизат като фотомодели-ако не беше така надали някой би оставял трицифрени суми 😂,че вече и четирицифрени се мяркат. Проблемът обаче е какво се случва след първото миене в къщи защото не са чак толкова много жените,които си мият косата само в салон.
  Все пак темата е за домашна грижа с профи продукти и аз лично съм се нагледала на трагедии сътворени от професионалисти за главоломни суми. Още не съм срещала професионалист,който като ти направи холивудската прическа да ти даде и протоколи за последваща грижа и да препоръча нужните продукти.На  тях целта им е да ходите ежеседмично в салона и да си плащате.Е да ама нашия стандарт рядко го позволява тъй,че прибягваме до самообучение и помощ от любители. И така ще е докато професионалистите  не започнат да се замислят за това как ще изглежда косата ни не само на излизане от салон,а а и след месец,два,три…..

# 392
Но за пореден път ми прави впечатление, че правите генерални заключения на базата на минимум информация.
Joy
Естествено, че смисълът на ежедневието ми е да генерализирам и да си ходя като от корица на модно списание; а не да водя безсмислени спорове с почетния член или да се втелясвам какво било ph-то на водата във водопровода, колко % е влажността на въздуха днес, дали ще вали дъжд или сняг, дали някой ще ме разроши през нощта...Sweat Smile Събуждам се и с минимум усилия съм като фотомодел на първия, и на петия ден от измиването си (разбира се след овладяна до съвършенство техника за букли от смятам един от най-добрите фризьори в BG)
Проблемът обаче е какво се случва след първото миене в къщи
Точно тези малки трикове исках да споделя с момичетата:
Колкото повече wash профи продукти преди измиване използвате (вместо leave-in и финиши), толкова повече стилизиращата, запечаваща ви с четка и сешоар прическа ще държи.
Смисълът е следният: лечение, миене, стилизиране.
Ако наблегнете на продукти след (а не преди) миене, сушенето (независимо с какъв уред) е кратковременно и винаги ще имате проблем с трайност, климат, влажност, т.н....
Една чиста коса без излишно натрупване на продукти след миене се цапа по-бавно и държи оформяне по-дълго време.
Също така смятам, че в BG има проф. фризьори на световно топ ниво. В Рим по повод сватба ми правиха силно казано прическа в салон на пъпа на града, не можаха да стъпят на малкия пръст на фризьора ми - нито като техника на миене, нито стилизиране, а едва издържа ден.

# 393
  • Бургас/Пз
Агентче, може ли да ми препоръчаш кой точно продукт да избера, че нещо не мога да се ориентирам. Това, което намерих и мога да поръчам е този

Или този

Преводите в Нотино на продуктите не винаги са много точни, затова се колебая. Моята в никакъв случай не е чуплива, но от влагата на морето никога не стои права, права, както примерно като съм при майка ми на гости Simple Smile
Също да те попитам какво ти е мнението за серията на същата марка за боядисана коса - шампоан и балсам ?

# 394
Най-накрая и аз избрах сешоар… дано е хубав. Ще се радвам на мнения …

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 18:49 от Jennifer880

# 395
Добре де, аз ли попадам все на "незнаещи" фризьори?!

КОсата ми е много слаба, суха в краищата , накъсана като метла ( ама точно ) и някак остра и доста цъфти , въпреки , че на три месеца я подстригвам.

Един ден , след като я измия, став на клечки, която пък отдавам на старателната грижа да я овлажня Simple Smile
Питам фризьорките, при които ходя какви продукти да използвам : ами така и не чух отговор : Едната ми каза,ч е нямало значение, било до ген, другата ми каза да не си отмивам добре балсама , а да оставало филм, трета ми каза продукти , част от които използвам сега  , ала според мен не ми се отразяват особено добре и заради тях косата ми стои на клечки.
След измиване слагам маска за коса / сег ае една на Сайъс
а след това олио на Макадмия и на Милк Шейк плодово мляко без отмиване.
Боядисвам се е безамонячна Иноа от 3 години.
Суша със сешоар всеки път , защото иначе няма никакъв обем.
 Първия ден е поносима, но на втория вече е на клечки и някак "счупена" от средата надолу ( до раменете ми е дължината).
Спорадично използвам ампули на Ревалид, които са против косопад.
Ако искам обем, пръскам сух шампоан в корените , ала сякаш след няколко часа и надолу става много по- суха.

Моля ви , ако някой има съвети за събуждане на  толкова безжизнена коса, да ми сподели нещо.
Работя с хора и ми предстои да изграждам един по- авторитарен образ през следващата година, а в косата приличам на някакво тотално куку.

# 396
Агентче, може ли да ми препоръчаш кой точно продукт да избера, че нещо не мога да се ориентирам...
Преводите в Нотино на продуктите не винаги са много точни, затова се колебая. Моята в никакъв случай не е чуплива, но от влагата на морето никога не стои права, права, както примерно като съм при майка ми на гости Simple Smile
Също да те попитам какво ти е мнението за серията на същата марка за боядисана коса - шампоан и балсам ?
Ани, според мен за твоят фин косъм категорично първият продукт! Екстра силният е формулиран за много сухи коси и ще ти утежни ("Extra powerful anti frizz solution for women with ultra dry, super humidity reactive hair. Infuses mega moisture..." Имай предвид, че стандартната опаковката съдържа много голямо количество (200 мл), което би ти стигнало за години, но има и минита по 50 мл - прекрасни за опитване на нов продукт. Апропо - в момента на сайта им тече годишната разпродажба, провери дали няма смисъл да поръчаш оттам:
https://colorwowhair.com/collections/value-kits

Шампоанът и балсамът (for fine to normal hair) съм ги имала в мини травъл вариант и по мои спомени бяха много приятни продукти, леко хидратиращи, колкото ориентировъчно са сетовете за боядисана коса, но нищо особено, в сми аз не бих им платила пълната цена, имам други любими и съпоставими Ш+Б. 

На сайта има добра навигация към продукти, които са ОК за фина коса:
https://colorwowhair.com/collections/thin-hair

PS Забравих! Този продукт се активира при сушенето - т.е. сушене с четка класическо, секунда имаше клип по въпроса:

Разбира се, има и фризьори, които не са му големи фенове (както обикновено аз обичам да чуя и плюсове и минусите, та чета и коментарите на потребителите отдолу, които нямат лична финансова изгода от коментирания продукт!)

Естествено, че смисълът на ежедневието ми е да генерализирам и да си ходя като от корица на модно списание; а не да водя безсмислени спорове с почетния член или да се втелясвам какво било ph-то на водата във водопровода, колко % е влажността на въздуха днес, дали ще вали дъжд или сняг, дали някой ще ме разроши през нощта...Sweat Smile Събуждам се и с минимум усилия съм като фотомодел на първия, и на петия ден от измиването си (разбира се след овладяна до съвършенство техника за букли от смятам един от най-добрите фризьори в BG)
Гери, ако си бяхте направили труда да погледнете постовете ми за години назад в тази тема щяхте да разберете, че съм писала и за преуоши, обратно миене, етц, етц, и в контекста на фина/порьозна коса съм предупреждавала колко неподходящи могат да бъдат дадени силикони/масла/натрупвания на продукти/прекаляване с терапии. В голям процент същото, за което говорите и вие Wink

Но ви е по-лесно да се отнесете към чуждото мнение с абсолютна липса на уважение и да спекулирате за хора, които не познавате ерго аз ще се въздържа в бъдеще да влизам в диалог с вас - не само че не научавам нищо ново, но ми липсва и удоволствието с което свързвам общуването в този форум.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 15:02 от Agent Provocateur

# 397
  • Някъде там
Кои са пък тези Нели и Алекс?
И аз не знам кои са или поне не се сещам.
Както и да е.
Агент, благодаря за препоръката за балсам. Имам и един последен въпрос, би ли сравнила тези два балсама.
В момента и двата са на промоция и наистина се чудя кой да си закупя.

# 398
  • Бургас/Пз
Агент, благодаря много. Ще потърся малки опаковки. Въпреки че почти всичко, което купувам после дъщеря ми го харесва и често много продукти си ги разделяме Simple Smile

# 399
... би ли сравнила тези два балсама.
Категорично първият, вторият (Joico Moisture recovery) е формулиран за "thick/coarse dry hair", а твоята не е и няма да бъде никога thick & coarse!

# 400
Той за  "thick/coarse dry hair", но за моята коса не направи нищо съществено.
Така че, не се знае.

Относно приуош терапиите съм със смесени чувства.
От една страна е добре за скалпа, но пък след това докато се измие добре косата се нуждае от 2-3 измивания със шампоан, което си губи ефекта от масла в терапията.
Моята коса е суха и със сух скалп и по-принцип мия само веднъж със шампоан.

# 401
Момичета, ще питам тук, защото вярвам, че ще отговорите най-точно.
Искам да се поглезя и да си купя четка за коса с естествен косъм. Запалила съм се отново по изправянето на коса и единствено знам че трябва да има метална/керамична част под игличките за да успея в трайно изправяне със сешоар и четка. Чета обаче противоречиви мнения за такава четка с естествен косъм.
Моята коса е фина (да се чете не гъста 🙄), но обем не ѝ липсва и винаги се заплита...  Взех една вече евтина четка, метална, но с дебела основа - добре се отразява на косата ми, но трудно снопчета разресват в дълбочина. Трябва да я прекарвам и отдолу кичурите 😔
Моля горещо за съвет, защото не ми се иска да дам сума пари за четка напразно 🙏

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 22:03 от Vicky_P

# 402
Агент, аз те чета с огромно удоволствие в тази тема, в която все още съм лаик. Опитвам се да попивам знания. По-назад бях качила снимка на косата си. Бих искала да чуя твоето мнение - трябва ли ми такъв пре-уош продукт? До сега не съм ползвала...
Благодаря предварително Simple Smile

# 403
Аз използвам дървена четка с косъм от глиган води се за екстеншъни но за нищо не я сменям тази четка!

# 404
... би ли сравнила тези два балсама.
Категорично първият, вторият (Joico Moisture recovery) е формулиран за "thick/coarse dry hair", а твоята не е и няма да бъде никога thick & coarse!
Тук малко не съм съгласна.Балсамът не е като Балма,доста по-лек е и не утежнява.Имам приятелки с тънки и редки коси,до сега никога не им е утежнявал.
Балсамът на Редкен за мен не е кой знае какво,даже леко ми напомня на този за обем,от който пък изобщо не съм доволна.

Моята коса е суха и със сух скалп и по-принцип мия само веднъж със шампоан.
Ей там ти е грешката.Суха,мазна,косата се мие два пъти..
Овлажнявай си скалпа за да не е сух,но мий косата както трябва

Общи условия

Активация на акаунт