Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 602
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 435
За първи път чета,  че мазен скалп и коса произвеждат повече себум заради дехидратиране,  моята коса е гъста и плътна и точно изсушаващи продукти като скраб за коса и шампоани за обем и балансирани серии ми оправят косата , не хидратиращи продукти от тях косата ми става ужасна и все едно не съм я мила от 2 седмици отделно,  че имам опит с хидратиращи  шампоани , масла , маски , балсами в дългосрочна употреба и то професионални които сигурно за сух скалп и коса ще свършат чудеса , забравих да напиша че правя маски с масло от чаено дърво и розмарин, някоя от вас има ли мнение за масло от Чия?

Ами това, че за първи път четете нещо далеч не го прави невярно. Просто трябва повече четене.Stuck Out Tongue Winking Eye
Омазняването на скалпа, както и след вас са посочили може да се дължи и на други фактори, но реакцията на мастните жлези е еднаква и в областта на лицето и в областта на скалпа. Много жени са с мазна кожа на лицето и скалпа и суха по тялото. И в много случаи причината е, че не се грижат правилно за кожата на лицето и скалпа ползвайки продукти, които дехидратират и изсушават кожата и тя активира код “SOS” и увеличава производството на себум от мастните жлези за да предпази останалата в кожата влага от изпаряване.
Според вас маслата по скалпа каква функция имат?
И замисляли ли сте се защо в миналото, когато боите и окислителите към тях са били брутално увреждащи фризьорките са съветвали клиентките си да ходят с мръсни коси преди боя?
По отношение на бои не мога да взема мнение никога не съм се боядисвала , винаги ми е била хубава косата и естественият цвят си го харесвам много,  просто споделих мнението си какво ми е действало на мен    , като съм експериментирала с много продукти за моят скалп и коса никой не може да ме убеди,  че хидратация помага за мазен скалп и коса поне в моят случай за други може и да е полезен съветът ви ! А и не съм суетна като масово си слагат по 300 крема на лицето си витамин А и Ц фактори за слънце през зимата и тн някакво болно душевно състояние  за малко сме на тази земя Господа Исуса Христа да ви дава здраве, разум и мир ! Весело посрещане на новата година!

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 22:44 от Анонимен

# 436
  • София
По отношение на бои не мога да взема мнение никога не съм се боядисвала , винаги ми е била хубава косата и естественият цвят си го харесвам много,  просто споделих мнението си какво ми е действало на мен    , като съм експериментирала с много продукти за моят скалп и коса никой не може да ме убеди,  че хидратация помага за мазен скалп и коса поне в моят случай за други може и да е полезен съветът ви ! А и не съм суетна като масово си слагат по 300 крема на лицето си витамин А и Ц фактори за слънце през зимата и тн някакво болно душевно състояние  за малко сме на тази земя Господа Исуса Христа да ви дава здраве, разум и мир ! Весело посрещане на новата година!

За да има смисъл целия диалог, а и защото днес съм с повече време за губене да питам кои са тези “много продукти” за скалп, които сте ползвала?
Има едно нещо, което се нарича наука за човешката кожа, а именно “дерматология”. Е, тази наука учи (навярно грешно според вашето мнение, а като гледам и според няколкото човека, които са ви лайкнали последното изказване), че кожата бидейки най-големият човешки орган дава едни от първите сигнали за вътрешен проблем и много лесно се уврежда и включва компесаторни механизми за предпазване. Е, производството на себум е точно такъв компенсаторен механизъм - предпазване от дехидратация.

Темата преди години, когато аз пишех тук беше много информативна, много полезна, пълна с ревюта и различни протоколи, момичетата се учеха една от друга. Имаше като цяло много приятно отношение една към друга. Сега това липсва. Да, много от старите “пушки”, които разбирахме доста от профи продуктите за грижа за коса вече не пишат, но с такива мнения като коментираното от мен и останалите знаещи и разбиращи ще изчезнат.

# 437
  • На брега на реката
Подариха ми този комплект, но не съм чувала за тази марка.
https://www.notino.bg/t-lab-professional/aura-oil-podarchen-komp … ranvane-i-bljask/
Изпробвах ги и първото впечатление е, че са много хубави и с приятен ненатрапчив аромат.
Някой има ли мнение, дали стават за честа употреба?
Моля, да ми препоръчате някакъв преуош, защото не съм наясно с тях, а ми се иска да е подходящ за моята коса и скалп. Косата я мия два пъти седмично, но малко трудно издържа. В краищата е по-суха, но ползвам крема на Олиосета и олиа, та е добре. Скалпа ми е чусвтвителен и леко лющещ се понякога, та не ми се ще да клепя неподходящи продукти.
Видях поста на Принцесата и прочтох ревюто на 107, та си поръчах и него, но ми куца грижата за скалпа!

# 438
Такъв тип серуми от 59мл по добри ли са от Нуминокс на Меди ?
Ами незнам , затова питам , някой да каже ако знае , сега за пръв път ще използвам серум на Епруваж и по скоро въпросът ми е дали може ежедневно да се използва без миене на косата ежедневно.

# 439
  • виртуално
Благодаря на който препоръча марката Trimay.
Използвам корейска козметика за лице, но не бях ползвала продукти за коса.
След розовия балсам имам копринено плъзгаща се коса, което обикновено постигам с доста повече продукти и несигурен успех.
За протокола: нормална чуплива коса

# 440
Аз също ползвам серумът Eprouvage и точно както е описано на чиста и влажна коса....т.е на всеки два дни.....пробвайте на вашата коса дали няма да утежни коренът все пак е крем с хидратиращ ефект...а спрей ползвам през другото време .... И весели празници на всички!

# 441
  • Варна
Рапунцел наскоро ги открих аз  Grinning. Имам и трите серии и съм им написала ревюта. Както казах и преди оказа се,че корейската козметика за коса не е само Дори и Ладор. Имат много добри неща,до който ние просто нямаме читав достъп.

Относно серумът на Епруваж-какво чак толкова ви стресира не знам. Прастар и известен продукт е. Писала съм нееднократно за него. Работи,но ако ще се ползва ежедневно нека е веднъж и то вечер с 5мин. масаж на скалпа с главата надолу. И не слагайте препоръчаните 4 пипети - 2 стигат. 4 утежняват дори и моята коса,която трудно се впечатлява.

# 442
Колко пъти седмично нанасяте серума Extentioniste на kerastase?

# 443
Всички серуми за скалп нанасям само след миене на косата, тоест 2 пъти седмично…

# 444
Здравейте, може ли препоръка за серия за боядисана коса? Не съм пробвала такава до сега, и се чудя дали боята ми ще се отмива по-бавно с такава серия. Благодаря.

# 445
  • Варна
За Много Години!
Лимана най-вероятно повечето неща,които ползваш са пазещи цвета. Всички безсулфатни шампоани го пазят по принцип.

# 446
Благодаря на който препоръча марката Trimay.
Използвам корейска козметика за лице, но не бях ползвала продукти за коса.
След розовия балсам имам копринено плъзгаща се коса, което обикновено постигам с доста повече продукти и несигурен успех.
За протокола: нормална чуплива коса
Аз имам зелената серия на Trimay за чувствителен скалп и  ми носи толкова комфорт, спокойствие за скалпа, някаква нежност и мекота. Балансирана я усещам и все към нея посягам. Определено ще пробвам поне балсамите на другите две, само малко да поизразходя запасите. Напоследък много по- често посягам към корейските серии, които неотдавна открих. Някак ми е лесно, възможните грешки са доста по- малко, а резултатът си е чудесен.

# 447
Освен масла, какъв друг продукт за преуош препоръчвате за суха, изтощена коса? В процес на изсветляване съм и косата ми по дължините стана доста суха. След шампоана ползвам маска на измита коса, но искам и нещо за преди това. Обичайно ползвам кокосово масло или зехтин, но ми се иска да редувам и с някаква маска.

# 448
  • София
Аз редувам Олаплекс 3 и Еластисайзър на Филип Кингсли (в момента всъщност ползвам еластисайзър буустъра)- доволна съм и от двете.

# 449
  • Варна
Оля не неглижирай за дълго време напълно профи терапиите. Аз също ползвам корейците,но си ги комбинирам примерно с Еластисайзър и Лалга ампулите.
Днес например измих двукратно с Trimay Океан и в момента стоя с Лалга ампулата.
 Да,комфортни са корейците спор няма,но изпадането в крайности не е добра идея. За здрави коси са идеалната балансирана грижа,но появявт ли се проблеми си трябва по-сериозно лекарство.

aksnerD
Еластисайзър,бонд билдър,преуошът на Алтерна. Хубаво е да си преразгледаш тотално грижата щом изсветляваш косата.
 Блондираната коса изисква коренно различна грижа и продукти. С маслата внимателно. Това,което ти е било ок на естествена коса е категорично противопоказно на блондирана.

Общи условия

Активация на акаунт