КРУИЗИ /Тема 18/

• 55 994
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Лично аз не бих обикаляла Средиземно море зимата. Ако не държите точно на този маршрут, разгледайте круизите по Канарите- времето със сигурност ще става за разходки, не е кой знае колко по- далеч, а цените са сходни.

# 166
  • София
Канарските острови като време през зимата са много по-приятни, но аз лично не бих си причинила излизане в Атлантическия океан в този сезон. Има по-голям риск от силно вълнение и ако на някой в компанията му прилошава (както на мен), няма да му е особено весело. Ако нямате такива проблеми, Канарите са чудесен вариант по-бюджетен круиз.

# 167
  • София
Лично аз не бих обикаляла Средиземно море зимата. Ако не държите точно на този маршрут, разгледайте круизите по Канарите- времето със сигурност ще става за разходки, не е кой знае колко по- далеч, а цените са сходни.
бихте ли препоръчали агенция ?

# 168
  • Sofia
Не ползвам агенции, особено български, но в първия пост на тази тема има много информация, погледнете, дали ще бъде полезна:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1380699;_gl=1%2Au4ze8i%2A_ga%2AMTE … zNjgxMDU3LjAuMC4w

Разгледайте и сайта на Aida, имат доста предложения за Канарите.

# 169
  • гр. София
Здравейте, следя темата с интерес, досега не съм писала. Много ми се иска да организирам криуз за семейството ми. В края на януари имам рожден ден и виждам, че има едноседмични кризи по маршрут Испания, Италия, Франция. Смятате ли, че е подходящо предвид сезона, мога ли да се надявам на хубаво време? Разбира се, не мисля, че ще става за плаж, но поне да е подходящо за разходки по пристанищата и да не е много бурно морето. Ще бъда благодарна на препоръки за този период.

Ние с половинката бяхме на сходен круиз по Средиземнорието (Italy, Spain, Portugal, Morocco) януари месец 2020 година и беше супер като време - сигурно около 20 градуса на всеки порт, спокойно море, съвсем леко друсаше само докато корабът отиваше към Мароко и то нощно време, аз го усещах като люлка. Разбира се, всичко е субективно, но при обстоятелството, че круиз 12 дни, 11 нощувки струваше само около 400 долара на човек има - няма, а не ни беше първия, а поредния, просто беше безценно Simple Smile

Но, да, за първи круиз аз лично бих взела нещо много хубаво, за да ми хареса и да искам още Simple Smile

# 170
Здравейте, следя темата с интерес, досега не съм писала. Много ми се иска да организирам криуз за семейството ми. В края на януари имам рожден ден и виждам, че има едноседмични кризи по маршрут Испания, Италия, Франция. Смятате ли, че е подходящо предвид сезона, мога ли да се надявам на хубаво време? Разбира се, не мисля, че ще става за плаж, но поне да е подходящо за разходки по пристанищата и да не е много бурно морето. Ще бъда благодарна на препоръки за този период.

Аз Ви препоръчвам за януари да разгледате нещо на топло място. Има страхотни круизи по тропиците на ниски цени, но сам. билети до там са малко по-скъпи. Ние сме били точно зимните месеци от Домениканската република и също от Куба. Има и такива от Барбадос или френските острови - Мартиника или Гваделупа. Януари-март е времето на тези острови, божествено е.
Също много добър вариант е Дубай. Ние се качваме след седмица на Коста Тоскана от Дубай. Круиза върви на промоция за много дати в януари и самолетните билети са нормални. Нещо около 850Е/човек круиз+сам. билети.
Взехме вътрешна каюта, ъпгрейднаха ни до балкон.

# 171
  • Враца
Сигурно ще задам един от най-странните въпроси, но интересува ме дали има някакъв проблем да си занесем на круиза домашната рибка... няма на кого да я оставим. Какво мислите, дали има ограничения, при положение, че не е животно, което лежи по мебелите и цапа.

# 172
Сигурно ще задам един от най-странните въпроси, но интересува ме дали има някакъв проблем да си занесем на круиза домашната рибка... няма на кого да я оставим. Какво мислите, дали има ограничения, при положение, че не е животно, което лежи по мебелите и цапа.

Попитайте круизната компания. Може би е възможно, но... Ако не попитате, няма как да разберете.

# 173

Аз Ви препоръчвам за януари да разгледате нещо на топло място. Има страхотни круизи по тропиците на ниски цени, но сам. билети до там са малко по-скъпи. Ние сме били точно зимните месеци от Домениканската република и също от Куба. Има и такива от Барбадос или френските острови - Мартиника или Гваделупа. Януари-март е времето на тези острови, божествено е.
Също много добър вариант е Дубай. Ние се качваме след седмица на Коста Тоскана от Дубай. Круиза върви на промоция за много дати в януари и самолетните билети са нормални. Нещо около 850Е/човек круиз+сам. билети.
Взехме вътрешна каюта, ъпгрейднаха ни до балкон.

И ние се качваме на Тоскана от Дубай на 06.01. Simple Smile
Къде гледате има ли нужда от визи? Примерно за Дубай до колкото знам не се изискват визи за нас, но за Доха, Маскат?

# 174
  • Sofia
Не разрешават домашни любимци, освен service animals, но определено би ми било интересно какво ще кажат за рибка.

# 175
  • Враца
Изпратих запитване.

Отговор
Thanks for writing. Unfortunately, cruise lines typically allow only certified service animals on board. Pets are not permitted, except dogs and cats on select Transatlantic sailings by Cunard, which has kennel facilities available for the care and keeping of those animals.
Sincerely,

Alan Fox

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 16:50 от Трън в Очите

# 176
Здравейте любители на круизите!Някой дали може да сподели впечатление за 3то и 4то легло в каюта без прозорец?От видеата в нета изглежда като да падат от тавана над спалнята.През юни ще пътувам с EURIBIA

# 177
  • София
Здравейте любители на круизите!Някой дали може да сподели впечатление за 3то и 4то легло в каюта без прозорец?От видеата в нета изглежда като да падат от тавана над спалнята.През юни ще пътувам с EURIBIA
https://www.facebook.com/groups/msceuribia/?ref=share
 Тази група може да ви е много полезна! Има безценна информация за кораба, по назад съм виждала и снимки на тези легла.

# 178
https://www.facebook.com/groups/msceuribia/?ref=share
 Тази група може да ви е много полезна! Има безценна информация за кораба, по назад съм виждала и снимки на тези легла.
  Благодаря Ви!

# 179
  • Варна
Здравейте, от 4дни се боря да направя резервация на aida.de и не ми приема пощенския код на последната стъпка?
Нуждая се от помощ за резервация с българска националност. Да не би това да е проблема?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт