КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 083
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
За гръцки острови имаме избор между 2 кораба-CELESTYAL JOURNEY или Costa Fortuna,кой от двата да изберем?Разликите са и леко в маршрута-по единия има Истанбул и Родос,по другия-Кушадасъ и Милос.

Може ли линк към първия?
Тук
https://celestyal.com/gb/our-cruises/9-nights-gb/legendary-aegean-9-nights/

# 271
  • Пловдив
На Коста е позволено да се пуши на балконите, има и пепелник.

# 272
На корабите на Коста има балкони, на които се пуши. Но не на всички! Това е от 2-3 години вече. Дори оставят съобщения на каютите, в които не се пуши на балкона, че това не е разрешено. Защото по презумция хората смятат, че щом има балкон, може да се пуши. Най-добре още при резервацията да се опише, че сте пушещи и те се съобразяват с това.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 11:25 от GM

# 273
  • тук-там
Благодаря ви. Не сме в каюта с балкон. Ще го мисля...

# 274
Здравейте,
В seascanner разглеждам оферти с Costa и пише, че в цената са включени и бакшишите.
Някой резервирал ли е през тях конкретно с Costa, и дали в крайна сметка бяха включени, или да ги смятам допълнително?

# 275
Танита, да, миналата година резервирахме през тях Коста Фирензе Норвежки фиорди. Всичко беше точно. Допълнително имаха някаква промоция с 30 или 50€ намаление и не бяха го добавили. След кратка комуникация ми възстановиха стойността на ваучера по сметката.

# 276
Танита, да, включени са в цената. Не се начислява нищо допълнително.

# 277
Привет на всички, Моля за мнение за криуз с тръгване от Атина - насоки за пристанището и да ми помогнете да избера между Norwegian Getaway« и   Celebrity Infinity
Първи круиз ни е/ от вас се зарибих/ , през круизгуру.бг  ще резервирам, 2+1 дете на 10г. сме. Тръгване 01.09
Ще съм благодарна на всички отзовали се:)

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 09:43 от Дима Влайкова 715922

# 278
  • София
Привет на всички, Моля за мнение за криуз с тръгване от Атина - насоки за пристанището и да ми помогнете да избера между Norwegian Getaway« и   Celebrity Infinity
Първи круиз ни е/ от вас се зарибих/ , през круизгуру.бг  ще резервирам, 2+1 дете на 10г. сме. Тръгване 01.09
Ще съм благодарна на всички отзовали се:)
Селебрити, като цяло е по-висок клас компания. Там няма грешка - храна, обслужване, общи части!
Норвежците имат по-различна концепция, но отстъпват по горните параметри.
Инфинити е от старите кораби и е малък, но има един таласотерапия басейн с топла солена вода и скари за лягане вътре. За нас това е важен факт, защото искаме да правим и спа, когато пътуваме в по-хладен период.
Вие обаче сте с дете и на него пързалките и други забавления на Getaway ще му харесат повече. Кога е круиза има значение - ако нямате много време за кораба изберете Селебрити, ако имате много дни в морето и е топло - Норвежците!
Кажете кога е круиза и на каква цена ви го предлагат - може да намерим по-добра ние тук!:smile:

# 279
Норвежци - маршрут Пирея (Атина) - Кушадасъ - Истанбул - Истанбул - Волос - Миконос - о. Родос - Ираклио, о. Крит - Санторини - Пирея (Атина            9 нощи                                                                                             I4 Фамилна вътрешна каюта  2 Възрастни 1 Дете : 10 Години   
 Цена :   3.239 € (Общо ) БЕЗ никакви напитки
Целебрити - маршрут лека разлика : Атина (Пирея), В открито море, Санторини, Кушадасъ (Ефес), Миконос, Волос (Метеора), Солун, Кавала, В открито море, Атина (Пирея)   9  нощи 2501евро с борден депозит 200долара.
И на двата отделно за 9 нощи по 20долара на човек .
От прочетеното се ориентирах първо на РоялКариби,но не знам ВОяджър дали е добър кораб / Оазис пътува само от Рим/....

# 280
  • София
Норвежци - маршрут Пирея (Атина) - Кушадасъ - Истанбул - Истанбул - Волос - Миконос - о. Родос - Ираклио, о. Крит - Санторини - Пирея (Атина            9 нощи                                                                                             I4 Фамилна вътрешна каюта  2 Възрастни 1 Дете : 10 Години   
 Цена :   3.239 € (Общо ) БЕЗ никакви напитки
Целебрити - маршрут лека разлика : Атина (Пирея), В открито море, Санторини, Кушадасъ (Ефес), Миконос, Волос (Метеора), Солун, Кавала, В открито море, Атина (Пирея)   9  нощи 2501евро с борден депозит 200долара.
И на двата отделно за 9 нощи по 20долара на човек .
От прочетеното се ориентирах първо на РоялКариби,но не знам ВОяджър дали е добър кораб / Оазис пътува само от Рим/....
Маршрутите са чудесни, ако не сте били по гръцките острови и Турция ще останете очаровани!
Сега - норвежците няма нито един ден по море, ако искате да се забавлявате на кораба ще трябва да не слизате, или ще ви остава малко време следобед. Цената е твърде висока, според мен - във вива в момента цената за вътр. кабина за трима ви е 2973 евро.
От друга страна цената за Инфинити е супер, имате 2 дни по море за плаж и забавления на кораба. Във вива цената е със 700 евро отгоре!
Атина е по удобно пристанище за качване от Рим, Барселона и др. в Европа(и финансово), в Пирея има добри хотелчета за по 150 лв. Полет от София за трима ви е около 800 лв. директен и са удобни часовете с един ден преди круиза и полет на обяд в деня на слизане.
Ние ще бъдем на Инфинити 2 пъти тази година - обичаме този клас кораби и Селебрити.

# 281
На тази цена е 7 етаж по средата  !Тук сте писали, че не са подходящи с това разположение на палуба...Какво лошо да очакваме от нисък етаж? Вътрешната каюта много ли е зле?

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 14:07 от Дима Влайкова 715922

# 282
  • София
На тази цена е 7 етаж и отзад последна стая !Тук сте писали, че не са подходящи с това разположение и палуба...Какво лошо да очакваме?
На круиз нищо лошо не бива да се очаква:)))))
Ние предпочитаме в предната част кабини, но сме били и в задната част - нищо особено, няма проблем.
Цената наистина е много добра! Септември е приказно - лято, но не толкова жежко!

# 283
  • тук-там
Букнала съм IP - вътрешна, без прозорец. При чекиране ми излиза EP -see view.
Не, че лошо, но да не ме накарат да доплащам нещо.  Коста Пасифика е кораба. Каюта 2367

Тези стрелки не означават ли свързани стаи? Хм.....

# 284
  • София
Здравейте,
може ли да ми предложите круиз за средата на юни - Норвежки фиорди?
Разгледах на няколко места и се спрях на тези два,но няма полет от/до София до началната/крайната точка по същото време./или аз не намирам/
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-dania-norvegia-germania-cph07a19?period=2024-06
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-germania-norvegia-dania-uscx?period=2024-06

или това
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-velikobritania-dania-norvegia-bel … period=2024-06-07

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 14:35 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт