КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 066
  • 747
  •   2
Отговори
# 285
  • Sofia
Букнала съм IP - вътрешна, без прозорец. При чекиране ми излиза EP -see view.
Не, че лошо, но да не ме накарат да доплащам нещо.  Коста Пасифика е кораба. Каюта 2367

Тези стрелки не означават ли свързани стаи? Хм.....

Тук има информация за каютата: https://www.icruise.com/cabins/costa-cruises-costa-pacifica-cabin-2367.html

# 286
  • тук-там
Скрит текст:
Букнала съм IP - вътрешна, без прозорец. При чекиране ми излиза EP -see view.
Не, че лошо, но да не ме накарат да доплащам нещо.  Коста Пасифика е кораба. Каюта 2367

Тези стрелки не означават ли свързани стаи? Хм.....
Тук има информация за каютата: https://www.icruise.com/cabins/costa-cruises-costa-pacifica-cabin-2367.html

Благодаря! И аз така предположих... Свързана е. Има ли вариант- просто така да са раздали номерата и в последствие да ги променят?  Не че ще се дърпам, защото разликата в цената е доста, пък и ми хареса че е близко до асансьорите. Satisfied

# 287
  • София
Благодаря! И аз така предположих... Свързана е. Има ли вариант- просто така да са раздали номерата и в последствие да ги променят?  Не че ще се дърпам, защото разликата в цената е доста, пък и ми хареса че е близко до асансьорите. Satisfied
Получили сте безплатен ъпгрейд - често се случва при Коста и еМеСЧи.

# 288
  • тук-там
Получили сте безплатен ъпгрейд - често се случва при Коста и еМеСЧи.

Последен тъп въпрос. Това е в описанието на кабината.
Premium Stateroom Amenities: The choice between first or second seating for dinner, continental breakfast upon request served to guests in their cabin, complimentary 24-hour room service, and a 10% discount on the next cruise. Premium staterooms also feature the Brindiamo beverage package, which includes wine, beer, coffee, water and a wide selection of cocktails and mixed drinks. Guests who are minors can choose from sodas, smoothies, juices and hot chocolate.

Не съм плащала пакет напитки. Това описание предполага ли включване на такива или по-скоро не.

# 289
# 290
  • София
Много Благодаря avia!

# 291
Маршрутите са чудесни, ако не сте били по гръцките острови и Турция ще останете очаровани!
Сега - норвежците няма нито един ден по море, ако искате да се забавлявате на кораба ще трябва да не слизате, или ще ви остава малко време следобед. Цената е твърде висока, според мен - във вива в момента цената за вътр. кабина за трима ви е 2973 евро.
От друга страна цената за Инфинити е супер, имате 2 дни по море за плаж и забавления на кораба. Във вива цената е със 700 евро отгоре!
Атина е по удобно пристанище за качване от Рим, Барселона и др. в Европа(и финансово), в Пирея има добри хотелчета за по 150 лв. Полет от София за трима ви е около 800 лв. директен и са удобни часовете с един ден преди круиза и полет на обяд в деня на слизане.
Ние ще бъдем на Инфинити 2 пъти тази година - обичаме този клас кораби и Селебрити.

Та... Резервирах за Инфинити период  31.8-9.9 Каюта  на 7 палуба най-отпред с прозорец:)
МОля да ми разкажеш кое е включено в цената, прочетох, че по-малките кораби са с усещане за клатене...ПОсещение на вътр.басейн, който описа - към СПА зоната ли е или към вкл.в цената. Какви ...дрешки се очакват на този кораб ...и ....за всяка информация благодаря:)))

# 292
  • София
Та... Резервирах за Инфинити период  31.8-9.9 Каюта  на 7 палуба най-отпред с прозорец:)
МОля да ми разкажеш кое е включено в цената, прочетох, че по-малките кораби са с усещане за клатене...ПОсещение на вътр.басейн, който описа - към СПА зоната ли е или към вкл.в цената. Какви ...дрешки се очакват на този кораб ...и ....за всяка информация благодаря:)))
Честито! В Средиземноморие рядко има усещане за клатене, еле пък в края на лятото - морето е като тепсийка!
Вътрешния топъл басейн е със свободен достъп. През целия ден имаш храна - в основния ресторант, в бюфета - има скара за прясно месо и риба - пред теб го приготвят, има пица, има грил до басейна за бъргъри и хот дог, има аква спа кафе с по-хелти ястия - работи на закуска и обяд, има през целия ден в бюфета напитки - сокове - 3/4 вида от машина, кафе, чай шоколад, мляко, вода. В основния ресторант безплатно сервират вода, докато се храните - може да си поръчате лимон слайс за водата, ако не пиете алкохол.
Свали си апп-а на Селебрити на телефона, за да си гледаш екскурзии, пакети, менюто.
Има дрес код за основния ресторант - дълги панталони. риза, или сако, рокля...С две думи - прилично облекло, за шик вечерите - малко по-официално! На нас ни е част от удоволствието да се "барнем".Laughing
Ако имаш още въпроси - насреща съм!

# 293
Здравейте на всички!
До сега не сме били на круиз, но много бих искала да опитаме и този вид туризъм.
Харесала съм гръцките острови от Солун, 7 дни от 10 март. Притеснението ми е как ще е времето и дали да рискувам. Знам, че е непредвидимо, но все пак, ако имате опит и съвет ще ми е от полза.

Круиз Гръцки острови от Солун + пакет с напитки. На борда на »Celestyal Journey« 5 палуба, вътрешна каюта.

Екскурзите също проучвам кои да бъдат. Ходили сме в Ефес и там отпада.
Маршрута е Солун - Кушадасъ - Ираклио, о. Крит - Санторини - Миконос  - о. Милос - Пирея (Атина) - Солун

# 294
  • Русе
Някой може ли да даде подробности как става качването на круиз терминал Венеция Маргера.

# 295
  • тук-там
Аз, с поредния тъп въпрос - има ли лекар на кораба? А аптека?

# 296
Лекар има, някои лекарства може и да се намерят на кораба, други на брега по местата, където спира кораба.
По-добре си носете всичко, което евентуално може да ви потрябва - лекарства, които приемате редовно (ако има такива), както и от първа необходимост за вирусни като за всяка почивка.
Силно препоръчително е да си направите застраховка.
Аз много отдавна не съм ходила и съм забравила вече дали имаше специално покритие за круиз (ако може някой да се включи с по актуална информация ще е полезно), но е добре да разпитате застрахователите.
Знам че американци и англичани си правят застраховки, които покриват и спешно сваляне от кораба с хеликоптер, ако се налага, услугите на корабния лекар/медицински екип (те са скъпо платени) и дори имат застраховки, които покриват съществуващи заболявания.
У нас досега винаги когато съм пътувала в Европа правя мед застраховка, която изключва всички съществуващи заболявания, и това не е Ок след определена възраст.
(За пример давам човек, който пие хапчета за кръвно и получи инфаркт или инсулт, няма да го покрият)

# 297
  • гр. София
Аптека не, лекар да.

# 298
  • тук-там
Благодаря ви! Застраховка -да, разбира се, лекарства обичайните - нищо регулярно, но все пак... Тази част на света не съм я обследвала още, та....Smiley

# 299
Здравейте,
Търся круиз Северна Европа - норвежките фиорди. Най-изгодно ми излиза с  Коста. Някой правил ли е круиз с Коста Диадема, за да ми даде подробности за кораба? Няма да ползваме пакет за напитки, защото ще сме аз и дъщеря ми, която е на 16години. Круиза ни ще е в периода 07.09.2024-14.09.2024г. Май ще е малко студено през този период, но нямаме друга възможност. Моля за съвети от хора, които са правили подобен круиз с тази компания.

Може ли линк към круиза? Благодаря!

https://www.costacruises.eu/cruises.html?page=2#occupancy_EUR_an … oup.sort=pricelow&{!tag=destinationTag}destinationIds=NO&{!tag=embarkTag}embarkPortCode=CPH

Общи условия

Активация на акаунт