КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 061
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
И аз имам подобен въпрос.Какво е времето в северните страни като ,Великобритания,Дания,Белгия,Норвегия,но средата на юни?Аз си го представям 20 градуса някъде,което значи,че няма да могат да се ползват външни басейни и т.н.

# 301
Здравейте!Може ли някой да ми каже последният ден в колко часа трябва да напуснем кораба и как става напускането?Трябва да си купя билети за навръщане,но не знам за колко часа...Като по хотелите ли е,да кажем в 11 или как?Сигурно е тъп въпрос,но не съм пътувала на круиз да сега.Някой,който е пътувал с Коста Диадема,може ли да ми препоръча в кой ресторант да запазя маса?Излиза ми,че мога да си избера час на хранене и ресторант,но нямам представа кой...И още един въпрос за който е ходил на Норвежки фиорди - в Ставангер може ли на място да се запишем на екскурзия с корабче?Предполагам ще са по-евтини.Тези на кораба ми идват прекалено скъпи.

# 302
  • Sofia
Напускането обикновено е сутрин в 9ч.Зависи все пак кога пристигате на порта и колко бързаш да слезеш от кораба с оглед на полет/последващ транспорт

# 303
Напускала съм кораба и след обед. За тях е важно да освободите каютата сутринта.
На Диадема  и в Ставангер не съм била и не мога да помогна. Но и аз гледах този круиз за май месец  и намерих местна фирма за скалата Прекестолен.

# 304
  • Русе
Някой да е пътувал с P&O cruises? Интересуват ме мнения за компанията и корабите.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 10:46 от BOSS SAMORAI

# 305
  • Bristol
И аз имам подобен въпрос.Какво е времето в северните страни като ,Великобритания,Дания,Белгия,Норвегия,но средата на юни?Аз си го представям 20 градуса някъде,което значи,че няма да могат да се ползват външни басейни и т.н.
Ще ходя април месец в Норвегия и аз се чудех, дали басейните се ползват 😁

За Olden също имам чуденка, предлагат ни отделни турове до два глетчера, разходка с корабче по езеро, Loen Skylift и разходка с електрическо колело. Разгледах маршрутите и попаднах на мнение, че може да наемеш кола и сам да се закараш и изкачиш до двата глетчера плюс skylift за престоя там. Много се изкушавам на този вариант. Така имам свобода да спра където и когато си поискам по пътя, но разбира се с него губя опцията да имам гид, който да разкаже интересни неща за района. Някой да има личен опит с този район и да сподели мнение моля?

За P&O нямам лично мнение, но мой познат ходи с тях. Първата дестинация беше много доволен, букна втори път за норвежките фиорди и се върна разочарован. Явно е засякъл период на ваканция, каза че било пълно с деца търчащи из кораба, супер натоварено по време на часовете за хранене и слизане от кораба, ако трябва да чакаш за лодка . Той е с големи деца вече и е търсел спокойствие, но предполагам, ако пътуваш с деца, няма да си недоволен. Имали специални програми за малчуганите.
Аз също гледах да ходим с тях до фиордите, цената им е много добра, но после се спрях на по-малък и скъп кораб, който не е толкова популярен сред семейства с деца, плюс ще пътуваме извън ваканционни периоди.

# 306
Миналата година август месец посетих Олден. Това е мястото, което ме остави без дъх. Невероятна красота.
 И аз бях чела за местен транспорт до глетчера Бриксдал и  спирка  в Лоен за лифта, но не видях такъв автобус, нито коли рент а кар. Само автобуси за екскурзии от кораба и шатъли до Скай Лифт.
 С коя компания е този круиз и кои са другите спирки?

# 307
Външните басейни няма да могат да се ползват.

Средата на юли бяхме на круиз Балтийски републики, Швеция, Финландия и температурата беше 17-18 градуса.

# 308
  • Bristol
Миналата година август месец посетих Олден. Това е мястото, което ме остави без дъх. Невероятна красота.
 И аз бях чела за местен транспорт до глетчера Бриксдал и  спирка  в Лоен за лифта, но не видях такъв автобус, нито коли рент а кар. Само автобуси за екскурзии от кораба и шатъли до Скай Лифт.
 С коя компания е този круиз и кои са другите спирки?
Предварително резервирали колите за ден. Местните явно са отработили да ги докарват, когато пристига кораба.
Спирките са Eidfjord, Måløy (замениха Bergen   … ;ndalsnes, Olden.
Взех с Fred Olsen, Balmoral, не е модерен кораб, малък е. Имало нови правила за акустиране в Берген и нашият кораб не отговарял на тях, затова са го заменили. За Берген се чудех по-релакс да го давам, с колело да обиколя градчето, да спра за кафе и хапна и затова малко се разочаровах. Но пък в Måløy предлагат RIP сафари или с корабче да отидеш да ловиш риба в морето.
За Åndalsnes също се изкушавам да пробваме с кола под наем 🤔
Eidfjord ще си платя за каяк организиран от круиза и мисля викингското маршрутчето, което предлагат да се извърви, да си го направим сами. Аз го намерих като маршрут, сега ако намеря и някой запис, да ми обясняват къде какво виждам и ще съм супер 😊

Ще се радвам на лични препоръки, къде сте ходили, какво сте видели и какво препоръчвате 🤗 Съвсем скоро ни отвориха листа с разходките и съм все още на етап проучване. Моят мъж обича лежерно, аз търся нещо по-активно, ще се разделяме на сушата понякога, според интереси 😁

# 309
..И още един въпрос за който е ходил на Норвежки фиорди - в Ставангер може ли на място да се запишем на екскурзия с корабче?Предполагам ще са по-евтини.Тези на кораба ми идват прекалено скъпи.
[/quote]

Здравейте, в Ставангер екскурзиите с корабчета тръгват от порта, като слезете от кораба няма как да ги пропуснете. Не си спомням цената, но със сигурност беше много по-евтино от корабните екскурзии.

# 310
  • Враца
Как стои въпросът с ел. контактите на кораба Коста Смералдa
Трябва ли адаптер

# 311
  • София
Здравейте на всички!
До сега не сме били на круиз, но много бих искала да опитаме и този вид туризъм.
Харесала съм гръцките острови от Солун, 7 дни от 10 март. Притеснението ми е как ще е времето и дали да рискувам. Знам, че е непредвидимо, но все пак, ако имате опит и съвет ще ми е от полза.

Круиз Гръцки острови от Солун + пакет с напитки. На борда на »Celestyal Journey« 5 палуба, вътрешна каюта.

Екскурзите също проучвам кои да бъдат. Ходили сме в Ефес и там отпада.
Маршрута е Солун - Кушадасъ - Ираклио, о. Крит - Санторини - Миконос  - о. Милос - Пирея (Атина) - Солун
Миналата година- м.май бях по този маршрут.Беше прекрасно! Хубаво е,че се тръгва от Солун. Дотам с автобус.

# 312
Как стои въпросът с ел. контактите на кораба Коста Смералдa
Трябва ли адаптер
Не

# 313
  • София
Здравейте, избирам първи круиз и харесах този - https://crusit.bg/kruizi/7-dni-italia-frantsia-ispania-tunis-uty … period=2024-04-05
Можете ли да ми препоръчате друг изгоден сайт за резервация? Не го намерих в seascanner, във vivavoyage е по-евтин, но не знам дали мога да резервирам от там. Предвиждаме преди качването нощувка в Неапол. Трудно ли се стига до терминала там? Благодаря!

# 314
  • гр. София
Здравейте, избирам първи круиз и харесах този - https://crusit.bg/kruizi/7-dni-italia-frantsia-ispania-tunis-uty … period=2024-04-05
Можете ли да ми препоръчате друг изгоден сайт за резервация? Не го намерих в seascanner, във vivavoyage е по-евтин, но не знам дали мога да резервирам от там. Предвиждаме преди качването нощувка в Неапол. Трудно ли се стига до терминала там? Благодаря!
Пробвайте от някой от сайтовете на msc

Общи условия

Активация на акаунт