КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Много добри цени , само датите не са ми удобни. Ще следя на 29.02. дали няма да пуснат и други. Искам от Истанбул.

# 331
  • София
Благодаря.  Запазих две каюти на две резервации. Имам и номер на каюти. Това означава ли, че нямам шанс за ъпгрейт?
Да, обикновено това означава, че кораба е пълен. Разпродават последните останали и те са с точни номера
Не, не означава това! Във Вивавояж почти винаги има избор от гаранти, или фиксирана кабина. Когато няма избор обичайно е само гаранти. Много хора предпочитат да си изберат точно местоположение и дек, а други рискуват с гарантирана кабина. В първия случай може да получиш ъпгрейд само ако бидваш, или цената за твоята категория падне и е възможно безплатно, или с малка такса да се надградиш(само по твоя инициатива става, ако следиш цените). Във втория случай ти е гарантирана кабина от резервирания клас и надграждането е в редки случаи - случвало ни се е само на MSC. Наскоро четох в един форум за семейство, което не са ги качили, заради овърбукинг - на Кариби (там по време на ваканции е възможно, в Средиземноморие овърбукинг - не мисля)!

# 332
В Вивавояж също бяха с номера каютите, но бяха последни от категорията си. Там цената беше по-висока и затова запазих от seereisedienst.de. Вчера веднага дръпнаха сумата , но все още нямам мейл от MSC с номер на резервацията за дя вляза в приложението. До колко време трябва да го получа? При Коста идва веднага.

# 333
Благодаря.  Запазих две каюти на две резервации. Имам и номер на каюти. Това означава ли, че нямам шанс за ъпгрейт?
Да, обикновено това означава, че кораба е пълен. Разпродават последните останали и те са с точни номера
Не, не означава това! Във Вивавояж почти винаги има избор от гаранти, или фиксирана кабина. Когато няма избор обичайно е само гаранти. Много хора предпочитат да си изберат точно местоположение и дек, а други рискуват с гарантирана кабина. В първия случай може да получиш ъпгрейд само ако бидваш, или цената за твоята категория падне и е възможно безплатно, или с малка такса да се надградиш(само по твоя инициатива става, ако следиш цените). Във втория случай ти е гарантирана кабина от резервирания клас и надграждането е в редки случаи - случвало ни се е само на MSC. Наскоро четох в един форум за семейство, което не са ги качили, заради овърбукинг - на Кариби (там по време на ваканции е възможно, в Средиземноморие овърбукинг - не мисля)!

Вие правили ли сте го това с "бидването", когато сте с фиксирана кабина ? И ако да - какъв е бил резултата, на какво може да се надяваме ?

# 334
  • София
Вие правили ли сте го това с "бидването", когато сте с фиксирана кабина ? И ако да - какъв е бил резултата, на какво може да се надяваме ?
Да, веднъж и не успяхме. Бидвахме на минимума за категорията, а явно трябва поне с 5-10 долара нагоре.

# 335
  • Враца
Аз, за съжаление, имам само въпроси. Докато не мине първият ни круиз не мога да съм полезна с отговори Wink
И така: 1. Вярно ли е, че мястото на спиране на круизния кораб в Барселона е далече и не може да се стигне до града без шатъл? Аз уж гледам, че спира в самия град, до хълма Монтежук, но от познати зная, че чакали бус да ги придвижи. Ние ще трябва да стигнем пеша до спирка на метрото Drassanes, която поне по картата изглежда на нормално пешеходно разстояние. Вие какво мислите?
Второ питане- някой ходил ли е от Чивитавекия до Рим с влак? Някакви съвети? Самият Рим ни е познат и ще се справим, но придвижването то Чивитавекия и обратно ме смущава... малко....

# 336
  • гр. София
1. Да, на пристанището на Барселона придвижването е със шатъл. Два пъти сме били с две различни компании и двата пъти с шатъл, който спира на един търговски център на пристанището....забравих му името. Сега, доколкото знам, круизния терминал е изместен май още по-далеч. Това от зимата.
2. Ходили сме от Рим до Чивитавекия с влак. Купете си билети предварително, защото там има опашки, не работят бързо, а и някои варианти свършват.

# 337
  • Враца
1. Да, на пристанището на Барселона придвижването е със шатъл. Два пъти сме били с две различни компании и двата пъти с шатъл, който спира на един търговски център на пристанището....забравих му името. Сега, доколкото знам, круизния терминал е изместен май още по-далеч. Това от зимата.
2. Ходили сме от Рим до Чивитавекия с влак. Купете си билети предварително, защото там има опашки, не работят бързо, а и някои варианти свършват.

За Барселона- може ли някой да ми каже къде е актуалното местоположение на круизния терминал в Барселона? Шатълът какъв е- платен, безплатен? От къде се взимат билети и къде оставя туристите в града?

За Рим- как да купя предв. билети и за кой час препъръчваш, с оглед акустирането в 8.30 по програма? Видях едно приложение на Трениталиа, обаче не е активно от БГ, та реално ако е активно само в Италия- пак няма да е предварително купуване, а в същия ден или нещо такова... има ли друга опция?
В колко ч. трябва да сме пристигнали на гарата в Чивитавекия, за да сме сигурни, че ще стигнем до круиза навреме? Колко време трябва, за да се стигне от круизното пристанище до гарата?

# 338
  • гр. София
Трън в Очите, струва ми се, че искаш абсолютно всичко да планираш предварително, до минута...Blush Не се притеснявай толкова.
За актуалното местоположение, ако искаш се разрови из нета - може да има информация. Шатълът е платен - единият път с MSC беше 9евро/човек, следващия с NCL - май 4-5евро. По-назад бях писала. На различните пристанища е различно - някъде се използват задължително шатъли (властите не разрешават пешеходци из определени зони), другаде може пеш, на трето място има безплатен транспорт. Има пристанища където се слиза само с лодки. Билети се взимат преди да се качите на рейсчето, на самия терминал. Всички шатъли в Барселона стоварват хората на въпросния търговски център, близо до паметника на   Колумб и после оттам се взимат за връщане към кораба.
Сайта на Трениталия е активен от всякъде, вкл. От България. Може да разгледаш там възможностите и времето за придвижване.
Разгледай и този сайт. Има и приложение
https://www.cruisemapper.com/

# 339
  • Враца
Трън в Очите, струва ми се, че искаш абсолютно всичко да планираш предварително, до минута...Blush Не се притеснявай толкова.
За актуалното местоположение, ако искаш се разрови из нета - може да има информация. Шатълът е платен - единият път с MSC беше 9евро/човек, следващия с NCL - май 4-5евро. По-назад бях писала. На различните пристанища е различно - някъде се използват задължително шатъли (властите не разрешават пешеходци из определени зони), другаде може пеш, на трето място има безплатен транспорт. Има пристанища където се слиза само с лодки. Билети се взимат преди да се качите на рейсчето, на самия терминал. Всички шатъли в Барселона стоварват хората на въпросния търговски център, близо до паметника на   Колумб и после оттам се взимат за връщане към кораба.
Сайта на Трениталия е активен от всякъде, вкл. От България. Може да разгледаш там възможностите и времето за придвижване.
Разгледай и този сайт. Има и приложение
https://www.cruisemapper.com/

Да, аз съм по планирането Wink
Дори този път е по-малко, заради ограничено време и много места за посещение. Даже след 2 дни заминаваме натам, та и е и в последния момент. Някои пътувания съм ги планирала месеци по-рано, още с купуването на първия билет, а сега окъснях Wink
Ами добре, ще проучим тия шатъли на място.
Може ли да се оплача от сайта на Коста. Много объркан, малко полезна информация, върти се идно и също- програмата и какви екскурзии продават, а мен примерно ме интересува как да си изпера дрехите. Интересува ме как става плащането на услуги и стоки на борда (нещо май се зареждало, ама не разбрах какво и от къде). Интересува ме също колко време отнема качването и слизането от борда, има ли часове за всяка стая фиксирани, или е бутаница-кой превари... За храненето часовете какви са и могат ли да се сменят...
Та реално това, което ме интересува, не успях да го намеря никъде, и ми е много дразнещо!

И ново: На 08.03 в Италия ще има транспортна стачка.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 15:13 от Трън в Очите

# 340
Рим- Чивитавекия и обратно с влак-няма причини за притеснение.Пътуването е около час,влакчето спира ,тръгва,гледаш морето-кеф.На гарата в Чивитавекия има шатъли и срещу 3-4 евро те отвейдат до круизния терминал.Билети никога не сме купували предварително.Перонът в Рим,откойто тръгват влаковете за Чивитавекия,е малко по-далечен,но не е проблем.
Разплащането на кораба става с карта,която ще ви издадат при чекирането и която ще заредите с определена сума.Може от автомат или на рецепцията.Тази карта е и ключ за каютата,тази карта показвате и при слизане и качване на кораба-задължително.
Хранене на бюфет-когато вие решите.В основния ресторант има определен час,но ако не ви е удобен може да го смените.
Не се притеснявайте-всичко ще е ОК.

# 341
  • Sofia
Никога досега не съм купувала гарантирана кабина, винаги съм избирала и съм знаела номерът. Бидвала съм на MSC и от балкон ни ъпгрейднаха на суит.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 20:05 от Shantal

# 342
  • тук-там
Здравейте, избирам първи круиз и харесах този - https://crusit.bg/kruizi/7-dni-italia-frantsia-ispania-tunis-uty … period=2024-04-05
Можете ли да ми препоръчате друг изгоден сайт за резервация? Не го намерих в seascanner, във vivavoyage е по-евтин, но не знам дали мога да резервирам от там. Предвиждаме преди качването нощувка в Неапол. Трудно ли се стига до терминала там? Благодаря!

vivavoyage е ок. Буквала съм от там. От кабина без прозорец ни ъпгрейднаха на прозорец.

# 343
Трън в Очите,

(Може ли да се оплача от сайта на Коста. Много объркан, малко полезна информация, върти се идно и също- програмата и какви екскурзии продават, а мен примерно ме интересува как да си изпера дрехите. Интересува ме как става плащането на услуги и стоки на борда (нещо май се зареждало, ама не разбрах какво и от къде). Интересува ме също колко време отнема качването и слизането от борда, има ли часове за всяка стая фиксирани, или е бутаница-кой превари... За храненето часовете какви са и могат ли да се сменят...
Та реално това, което ме интересува, не успях да го намеря никъде, и ми е много дразнещо!)

От моят единствен опит с Costa качването първият ден беше много добре организирано (би трябвало да сте получили час, който можете да смените, ако не ви е удобен или изобщо да не спазите), за разлика от слизането последният ден, което пак беше по часове, но беше пълен хаос с багажа.  По отделните пристанища доколкото си спомням предимство имаха хората закупили екскурзии при слизането, при качване опашка имаше само веднъж заради проливен дъжд Sad. На слизане ако бързате да слезете веднага след акостиране е възможно да има струпване.
Часа за хранене и ресторанта ще си ги видите  на картите, когато се чекирате, вероятно може да се променят, не съм опитвала. В приложението на Costa можете да си заявите ресторант и час за хранене, като има забележка, че не се гарантира.
Относно плащането са ви казали става само с бордните карти, трябва или да регистрирате кредитна карта от която си дърпат парите след всеки ден или да внесете някаква сума в кеш, която ако не изхарчите изцяло ви възстановяват преди слизането накрая.
Не съм ползвала пране, но е на принципа на хотелите, имате си торбичка, слагате вътре и оставяте.
Приятно пътуване Simple Smile

# 344
  • тук-там
Да допълня за храненето - винаги може да хапнете на шведските маси. Има бюфет, който е на принципите на ол инклузива - минаваш - взимаш. Аз лично пробвах ресторанта по веднъж - закуска, обед, вечеря и не си го причиних повече.

Общи условия

Активация на акаунт