КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 031
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Храненето на смени е само в основните ресторанти, в бюфета може по всяко време.

# 361
ivanova 1234, промоцията е само на техния сайт. Пробвай по-късно вечерта или утре сутрин.

# 362
  • София
......пълен пакет със самолетни билети, трансфери и придружаване, а и имат средиземноморски круиз, какъвто търся.
Придружаване?!? Кой мислите ще плати круиза на някой от фирмата на борда? И как точно ще ви бъде полезен? Всичко, което трябва да знаете е публична информация. Не фирмата "има" Средиземноморски круиз, а просто предлагат - всички го правят! Просто си определете период, бюджет и регион и всички фирми ще ви направят оферти - даже и ние тук ще ви предложим. Успех!

# 363
Благодаря Ви за предложенията!
Благодаря Ви още веднъж!

С цялото това проучване и губене на време с искане на оферти да си бяхте организирали сами пътуването Simple Smile За круиз из Европа за мен е грехота да плащате горница на фирми, която не е никак малка. Какво толкова, имате полети, някоя нощувка преди круиза, трансфер и горе-долу това е. Да не говорим, че за толкова човечета ще спестите доста сериозна сума от бакшишите, ако резервирате през немски сайт. Ама като имате излишни....

# 364
......пълен пакет със самолетни билети, трансфери и придружаване, а и имат средиземноморски круиз, какъвто търся.
Придружаване?!? Кой мислите ще плати круиза на някой от фирмата на борда? И как точно ще ви бъде полезен? Всичко, което трябва да знаете е публична информация. Не фирмата "има" Средиземноморски круиз, а просто предлагат - всички го правят! Просто си определете период, бюджет и регион и всички фирми ще ви направят оферти - даже и ние тук ще ви предложим. Успех!

С придружител от ТА са Чайка травел, вижте им сайта.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 13:13 от Tony Maria 22

# 365
 Не само от дневните такси ще се спести при самоорганизиране, а и от сумата за деца. В по-вечето случаи деца до 17г. пътуват безплатно или на минимална цена. 

# 366
Да,това че с Агенция пътуването излиза много скъпо е вярно,аз също съм от тези,които навсякъде пътуват с агенция.Учила съм много Английски,но заради липсата на практика ми е трудно разбирането при разговор.По тази причина не смея да се самоорганизирам,знам че мисълта за това ще ме напрегне много,ще го мисля и ще се тревожа.Така,че хора различни,всеки пътува както му е удобно и се чувства спокоен..
И да,явно имаме излишни..

# 367
С цялото това проучване и губене на време с искане на оферти да си бяхте организирали сами пътуването Simple Smile За круиз из Европа за мен е грехота да плащате горница на фирми, която не е никак малка. Какво толкова, имате полети, някоя нощувка преди круиза, трансфер и горе-долу това е. Да не говорим, че за толкова човечета ще спестите доста сериозна сума от бакшишите, ако резервирате през немски сайт. Ама като имате излишни....
[/quote]

Приемам съвета Ви. Как да се ориентирам в немски сайт, като не знам немски?
Бихте ли препоръчали конкретен сайт с английско меню /може и немските да имат, но не ги знам/.
Seascanner добра опция ли е за резервация или само за търсене?
Предполагам - първо избираш круиза, после гледаш полета? Препоръчвате ли един ден "буфер", в случай на закъснение на полета?
За каютата с деца, има ли смисъл да поръчвам пакета с напитки, при условие, че изискването е за всички в каютата?

Благодаря!

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 10:48 от Famille1

# 368

Приемам съвета Ви. Как да се ориентирам в немски сайт, като не знам немски? Бихте ли препоръчали конкретен сайт с английско меню /може и немските да имат, но не ги знам/.
Предполагам - първо избираш круиза, после гледаш полета? Препоръчвате ли един ден "буфер", в случай на закъснение на полета?

Благодаря!
[/quote]

Ползвайте българските сайтове и си харесайте конкретен круиз. Ще видим каква цена излиза в немските сайтове. Аз моят круиз си го купих от тук https://www.seereisedienst.de/. Не знам немски, но вече се бях ориентирала от бг сайтове и знаех точно какво искам. При покупката от немския сайт ми помогна колега, който говори немски. След това мейлите си ги превеждах с гугъл преводач Simple Smile
След това /но преди да купите круиза/ ще видим как точно ще се придвижите до порта. Пуснете питане тук, ще съм на линия за съдействие, предполагам и други дами ще се включат. Ще разгледаме полетите и ще преценим /с коя компания може да летите, в кой град да нощувате и колко нощувки да направите/. Всичко се случва, аз не бих рискувала без нощувка преди круиза.
Аз си следя и круиза и полетите едновременно. Тоест - не бих букнала круиз без да съм наясно как ще си организирам пътуването до там и колко ще ми струва Simple Smile
За ориентир - нашият круиз беше Северни столици с MSC Fantasia, от и до Кил. Летяхме София - Хамбург с Wizzair. Преди круиза направихме 2 нощувки в Хамбург и разгледахме Хамбург и Любек. След круиза имахме 1 нощувка близо до летището. До Кил се придвижихме с влак от Хамбург. Нищо сложно Simple Smile Само трябва да се отдели малко време и се реши точно кое и как да се случи Simple Smile

# 369
Благодаря Ви, Ева,

С отделянето на време е много сложно, но явно няма друг начин. Отделно, тъй като не смеем да ги пуснем сами, възрастни хора са, без чужд език, отиването с тях общо ще ни излезе около 20к, както и да го смятам. Така че определено бих потърсила вариант да спестя.

Харесва ми ето този круиз:

https://www.seascanner.com/cruise-k218450-western-mediterranean- … -europa-barcelona

Или някой подобен, за предпочитане MSC, но може и Costa, ако е с по-нов кораб. Гледам средата на юни, може юли и август.

Благодаря!

# 370
Благодаря Ви, Ева,

С отделянето на време е много сложно, но явно няма друг начин. Отделно, тъй като не смеем да ги пуснем сами, възрастни хора са, без чужд език, отиването с тях общо ще ни излезе около 20к, както и да го смятам. Така че определено бих потърсила вариант да спестя.

Харесва ми ето този круиз:

https://www.seascanner.com/cruise-k218450-western-mediterranean- … -europa-barcelona

Или някой подобен, за предпочитане MSC, но може и Costa, ако е с по-нов кораб. Гледам средата на юни, може юли и август.

Благодаря!

Иха, корабът е прекрасен Simple Smile Не, че съм пътувала с него Simple Smile Дайте конкретна дата да видим какви полети има. Според мен юли и август ще е много топло, за възрастни хора не мисля, че ще е конфортно. Да не говорим, че цените тогава са в небето /включително и на полетите/.

# 371
Ами този специално има начална дата 21 юни. Преди това имаме друго пътуване и това е най-ранната възможна дата. След това се надявам да сме на друго място, така че това е оптималната дата за юни.

# 372
В https://www.seereisedienst.de/ излиза Вътрешна кабина от €1,159 на човек за тази дата. Това е с бакшишите. По-изгодно от https://www.seascanner.com/.
За полетите е лесно - и Wizz, и Раян летят. В момента Раян имат отиване на 19.06 за 50 Е на човек. Също и на 20.06 има полет, но е малко по-скъп. Също с wizz има полет на 20.06 за 85 лв. Въпрос на преценка колко дни искате да останете в Барселона и как ще напаснете полетите. Има връщане на 28.06 с Раян  за 56 Е. Даже не се налага нощувка, полетът е в 13 ч.  Акостирате в 9 ч.
Моля някой да потвърди, че ще им стигне времето за трансфер до летището Simple Smile

# 373
  • на село
Usit Colours съм ги ползвала веднъж (Варненския офис) и въобще не бях доволна от комуникацията - бавна и безхаберна. Беше ми първо пътуване с животно и реших, че агенцията ще се справи по-добре от мен. Оттогава сама си уреждам полетите с животни - оказа се много по-евтино и никак не беше сложно.

Всеки сайт може да се превежда автоматично (аз ползвам Гугъл хром). Отделно с немските сайтове може да се комуникира на английски.

# 374
Да, Usit Colors са до долу. Първи ги "тествах" и сега само им ползвам сайта за cross-check.

Действително, в този немски сайт круиз с MSC Grandiosa от 17 юни излиза с 500 евро по-евтино само за едната кабина от Seascanner. MSC Europa отпада, защото не дава опция за нормална кабина за 4-ма. Ще продължа търсенето в тези два сайта.

Много благодаря за препоръките!

Общи условия

Активация на акаунт