ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 715
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Явно класиране с посочен минимум никога не е имало...
Липсата на прозрачност обикновено прикрива разни измами. Не мога да измисля друг повод за премълчаване на такава информация.

# 151
Е как, лични данни, разбира се. Вече не се изтипосват ей така имена и оценки.. Иначе голямата далавера за 20-30 лв/месец.. Виж за Еразмуса по съм съгласна с нагласистиките Simple Smile

# 152
  • Варна
Мъжът ми подава декларация и са му казали само малката да пише. Синът навърши 18 през май.

# 153
Мъжът ми подава декларация и са му казали само малката да пише. Синът навърши 18 през май.
Абсолютно не е редно!
На счетоводителката синът и също навърши в средата на годината 18,аз я питах за моя като ми донесе декларацията дали имам право и тя се засмя и каза-Нали и за моя попълних.
За стипендиите- 21 лв за успех над 5,50 мисля че за 6 е повече, но не съм сигурна. Обявяват ги в Школо с номера, под които е подадено заявлението, както и социалните стипендии.

За бала - 200лв куверт(без преспиване)

# 154
  • Варна
А от къде мога да го видя официално това, за да го пратя да се разправя? Ако не му го покажа черно на бяло няма да отиде.

# 155
  • Пловдив
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … a_za-deca-za-2022
Заповядай! В точка Условия за ползване на облекченията

# 156
  • София
От миналата година стипендията вече е за успех над 5.90.
Има разписан документ на страницата на училището как се разпределят стипендиите. Там е описано, че средствата идващи от държавния бюджет за стипендии са фиксирани според общия брой на учениците в училището в началото на учебната година. Съответно колкото повече "отличници" толкова повече "глави" на които да се разпредели тази сума. Нашето училище е голямо с по 10 паралелки на випуск и до преди 2 години се взимаха по 20-на лв. за успех над 5.50. Сега колко ще вземат за над 5.90, предстои да разбера в края на срока за сина. За щерката е непостижимо.
В документа е описано по каква процедура става разпределението за следващия срок, ако останат неусвоени средства. Т.е. имат си някаква разписана процедура, която при нас освен успех, включва гражданство на ученика, липса на дисциплинарни нарушения и т.н. и от комисията всеки срок класират децата и им пращат уведомление ако са класирани, за да подадат докуменит. Сигурна съм, че има достатъчна отчетност, така че ако някой се възмути, че не е в списъка и претендира, да му бъде доказано с документи. Но не вярвам да изтъпанчат публично успеха на всички деца, както и други подробности за тях.

# 157
  • София
Като чета и вашите деца вземат ако моето едни нищожни стипендии за отличния си успех
Сина ми много го е яд,когато негови познати,учещи в "неелитни" училища ,вземат за мн.добър успех доста повече от неговите 30лв
Да си призная и мен ме хваща яд,но както повечето неща в държавата ни и това не е както трябва.

# 158
  • Sofia
В гимназията, в която аз преподавам, стипенията е 60лв. за над 5.50, а на 8-мокласниците май е за над 5.00 от предходната година.

# 159
  • София
В НТБГ стипендията за пълно 6,00 е 30 лв., а за над 5.50 е 22 лв. Пак са много "глави" - 5 випуска х 10 класа всеки и взимат обикновено тия над 5.70-5.80. Всичко е прозрачно и заповедта за отпускането им се качва на сайта на училището, както и всички заявления, реда за отпускане и т.н.

Но НТБГ е на светлинни години по организация, управление и прозрачност от ФЕГ, където е детето на мартеа и която голямата ми дъщеря завърши преди 4 години. Жалко, че за тези години нещата продължават да са си на кота "0". Ние с голямата ми дъщеря имаме култов случай от ФЕГ: тя, както и няколко други деца се класират в първата тройка на националната олимпиада по френски език. За такова класиране по една наредба на децата се полага еднократна годишна стипендия за постижения в размер на 1600 лв. (тогава беше толкова, сега може и повече да е). Молбите се пускаха до определена дата в деловодството на Столична община и се одобряваха от комисията по образование към СОС. Парите се пускаха по сметката на училището и се изплащаха на децата. Ние разбира се сме зайци и не знаем. Никой от ръководството на гимназията не си мръдна пръста да информира тия деца, че имат право на тази стипендия. Добре, че беше майката на по-голямо дете, която ни събра и ни каза какво да правим, защото нейното дете предната година беше изпуснало срока.

Аз повдигнах въпроса пред ръководството, да го имат предвид за следващите години. Да не мислите, че нещо се промени Simple Smile ? На следващата година дъщерята пак се класира в първата тройка и ние поехме щафетата да информираме следващите випуски .......

# 160
Ян@, изобщо не се учудвам. Това е толкова ФЕГско.
Дъщеря ми е с успех над 5.80 и няма преведена стипендия. Разпитват се помежду си, за да разберат над какъв успех имат стипендия децата. Толкова за прозрачността при ФЕГ.

# 161
  • София
Еее, момичта златни сте. Добре, че повдигнахте въпроса за декларациите, че аз щях да подам само за дъщеря ми. Мислех си, че младежа щом тази година навършва 18 год. и нямам право на данъчно облекчение.
Стипендиите за отличен успех 5.50 е 21 лв., над 5.70 е 30 лв., а за пълно 6 мисля, че е 40 лв. След няколко дни ще разберем с колко точно ще забогатее човека Satisfied

# 162
Да попитам за Коледните подаръци. Зная, че има отделна тема, но тук е по-особено, защото предполагам, всички "набори" са получили по-големи подаръци за пълнолетието, финансирани са шофьорски курсове, предстои бал. На фона на всичко това ми се иска да измисля някакъв по-скромен подарък, но не се сещам нищо. Козметика получи покрай 18 рожд ден, разни спортни неща за фитнес си купува сам, за да си ги избира, дрехи има достатъчно, а предимно е с униформа. От тонколнки и слушалки може магазин да отворим. И все пак, някаква приятна изненада искам да направя. Може и майки на момичета да споделят, по асоциация може да ми хрумне нещо. Споделете, ако имате желание, вие какви подаръци предвиждате.

# 163
  • София
Ох, моите искат ретро плей стейшън. Били на мода ретро игрите, но не вървели на новите конзоли. Ако някой има стар и иска да се отърве, може да се спазарим Simple Smile

# 164
На МС му трябва нова карта памет за фотоапарата, но няма да е изненада, защото трябва да е с определени параметри, с които отказвам да се затормозявам. Та аз ще получа линк, а той ще получи посоченото в него Joy

Общи условия

Активация на акаунт