ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 693
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Ние седнахме пак наскоро, бях се приготвила със списък на университетите и започнахме да отхвърляме. Първо града, после уни. В кой уни какво се учи, допада ли й, има ли интереси в тези области и тн. Като останаха няколко специалности обсъдихме какво може да работи и накрая се спря на 1 😆😆😆 Например хареса й идеята за право, но не може да учи суха теория наизуст, та отпадна. И така.. може би за момчета е по-лесно, най-малкото има повече техничарски и инженерни специалности.  Моята не иска медицина, архитектура,  педагогика, филологии, философии, изкуства. Практичен човек е, с повече логическа и математическа мисъл,  но не и инженерна. Та така от моя опит.

# 526
  • София
Светкавица мога ли да помоля за линк към тази тема?
И аз съм на мнение,че като родители трябва подкрепим децата си.

# 527
И нашият случай е точно като при Алекс.  Дано да “сме” уцелили в тъмното …😂! Ама и аз бях така навремето - отхвърлях и накрая остана 1.  Така е по-лесно, всъщност. Ако имаш много интереси се луташ повече.

# 528
Светкавица мога ли да помоля за линк към тази тема?
И аз съм на мнение,че като родители трябва подкрепим децата си.
Малко ми е трудно, че пиша от телефон, но утре ще пробвам.

Алекс, не, при правото няма много наизустяване , абсолютно изключение е да се учи наизуст. И тъй както е хуманитарна наука, така пробиват много бързо от МГ и с математическо мислене, стига да имат и богат речник, както и воля да четат обемни материали.

Иначе може да се съчетае компютърни +юридически науки(да,много  различно обучение е), има перспектива като системен администратор и подобни в прсвосъдната система.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 21:43 от Светкавица

# 529
  • София
GorgOnzola, все едно говориш за моята дъщеря с разликата, че от 2 години чинно повтаря една и съща специалност, която иска да учи, но всичко свършва до там. Баща й я подкрепи и аз нямах избор. Само бутам нон стоп кервана да върви 😴
За игрите - стигнах до там, че да я ползвам за рефер дали дадена игра е "здравословно" да бъде играна от малкия й брат, тъй като тя е енциклопедия на тази тема 🤪

# 530
Генерално погледнато, живеем в много динамични времена и много от професиите ще се променят от навлизащия в практиката AI.  В IT средите вече се усещат сериозни сътресения. И в моята професия вече го усещаме сериозно. Появяват се и професии, несъществували допреди 10 години. Така че образованието такова, каквото го знаем ние, ще се променя динамично, харесва ли ни или не. Доверете се на интуицията на децата, това е тяхното време.

# 531
  • София
Благодаря ви за подкрепата
Със сигурност ще избере той, но ще го обсъдим, ще ми обясни как точно вижда всичко и дали изобщо има представа от това какво иска.И вероятно леко и тактично ще го насоча....както съм правила до момента.Но избора ще е само негов, разбира се.
Защото както казах съм от поколението което като лудо се втурна към УНСС....и аз със стадото...защото не знаех какво точно искам....или да докажа на другите, че мога да успея.....
Завърших и работя нещо, което така и не харесах....но слад толкова години няма как да се преориентирам ...а и нямам смелостта.
Отчитам лично аз като грешка, че родителите ми никога за нищо не са ме спирали- искам да тренирам това,не искам да ходя в английската гимназия,....а си признавам ,че не знаех каква искам да стана като порасна.

# 532
  • София
brayan__  викаш тия нашите костюмираните са на един акъл. Тя моята от 5 години повтаря една и съща специалност, ама те червените килими за нея са ги опънали и я чакат да си свърши играта...

Дано имат късмет децата ни! Макар, че реално и статистически е невъзможно абсолютно всички да са доволни и успешно реализирани. Винаги има млади хора с повече нюх, интуиция, способности и амбиция, които ще превземат върхове. Другите ще сме в масовката. Но ако не става дума за връзкарство поученията на мама и тате май нямат никакво отношение към процеса.

# 533
Ами аз смятам, че е по-добре да започне да учи, отколкото като моята хубостница, която иска да скипва и да си почива. Питам я от какво се измори толкова, не знае. Не кара шофьорски, не ходи на уроци, за бал не и дреме. Всяко желание за нещо би било добре според мен, но няма. Апатия отвсякъде.
Да я запозная с моя хубостник, направо лика- прилика. Шофьорския курс до под кривата круша, не му се занимавало. За университет отговора: " Оф, Ами ще трябва" . Грам желание няма.
Единствено желание и хъс има в игрите. Животът му е плейстейшън......

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 17:13 от щастлива мама

# 534
  • София
Явно всички си имат слабости - някои Playstation, други Xbox, трети като моята най-вече Discord Sad Като го видя отворен, а това е нон стоп, направо ми идва да й изхвърля компютъра, който доброволно й купих.

Вчера обаче се случи чудо..... колко малко му трябва на човек, за да е щастлив....Sunglasses
Заведох я в Peek & Cloppenburg да мери костюми. Един мъжки, втори мъжки и без да се усети бях взела и един дамски. Облича го тя и казва - "Ами че това ми стои добре" , а аз мигам невярващо.........и отговарям."Та това е дамски костюм, сигурна ли си? " - последва "Да, знам" No Mouth
Първата битка е спечелена  Innocent

# 535
Браво, със същата лекота - и следващите!

# 536
  • София
brayan_,супер 🙂 Ще чакаме да се похвалиш и с другите спечелени битки.
И аз вчера бях там и харесах няколко модела, но човека засега няма намерения да се занимава с тази подробност. Днес сутринта имаше пробен изпит и така лекичко му намекнах след това да отиде да хвърли едно око, но не можел имал други планове за следобед.

# 537
Поздравления за спечелената битка! Аз съм така от 8ми клас, ама колко съм изгубила и колко спечелила вече спрях да ги броя…

# 538
  • Бургас
Моята дъщеря е приета вече в 3 университета/Финландия, Нидерландия и Белгия/. Това обаче с помоща на агенция и напиране от страна на баща и. И да не мислите че не играе игри Simple Smile. Аз го давам по-лежерно. Даже не знам какви точно са специалностите. В IT сферата са.

# 539
  • Бг-мама
И аз най- накрая вчера успях да го заведа да погледнем за костюми. Бях се притеснила ,че като е толкова слаб (180см , 55 кг) няма да има за него . Е не е толкова отчайващо положението. Проблема е, че много зор с меренето. Съгласен е да купим първия и да приключваме , а на мен ми се искаше да го видя в повече неща.
Слагам снимки от вчерашния тур. Първата е от  D-Joit,  втората е от Lazarini ,а третата от Monni. Купихме третото сетче от Monni за изпращането в училище , а за официалната част ще изчакаме новата колекция на Teodor към края на февруари. За спортната визия ще бъде с кецки. Днес ми показа едни, които си е избрал и смятам, че ще може да си ги носи и после нещата.

Ще оставя снимките за кратко и после ще ги махна. Дано съм била полезна на някой друг. Да кажа само че Лазаринито беше адски дълго. Сигурно поне двадесет см го подгънаха . Така , че и много високите и слаби момчета имат шанс.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 21:20 от Зечова

Общи условия

Активация на акаунт