💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 173 047
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 465
  • SF
На мене не ми трябват анкети, за да правя анализ на нагласите на извадката.
Тази година доста по-малко хора смятат, че продукцията преписва тук и си сверява часовника, променя нещо в продукта си и се влияе от бг мама. Доста по-малко закани, че това дъно повече няма да се гледа, в сравнение с обещанията от минали сезони.
Понаучихме се, че сме група приятели/позтати/съфорумци, събрани на доброволен принцип, които ако имат порив да си кажат нещо, си го казват, като нямат време, си траят, без това да влияе по никакъв начин на рейтинг, сценарий, обезопасеност, нито на успешния туристически сезон.
Никой не чете тук с цел да си коригира професионалните задължения и да си заслужи заплатата, за която се е договорил.

# 466
И сега какво излиза? Следващите участници ще трябва да тренират яко по фитнесите, да понаучат пъзелите и да вземат някой и друг урок от психолог как да оцеляват в токсична среда.
Мартин и Виолета , ще са топ тренерите по социална игра(няма Фифо , Гого). Дори  може да си направят блог , влог, глог (и валериана)- видни инфлуенсъри
И все пак , колкото и да са ни "направили" шоуто и кипвали страстите, за мен би била голяма обида , ако сценаристите са избрали тези образи за победители и дори за финалната седмица. Така индиректно съобщават на подрастващата маса , че това е печелившото поведение. Не ,че не ..но в приказката ни за лека нощ в 20.00 часа, доброто трябва да победи )))
Какво за мен е добра социална игра в риалити . Ще се радвам , да споделите и вашата гледна точка , и да се определим, понеже терминът се мята много разнозначно
1 Да си успял да приобщиш поне един или двама играчи към себе си
2  Лоялен си напълно към тях ,и не ги жертваш , когато имаш и друг вариант ,поне до етапа - или аз или той (игра за себе си)
3 Да умееш да смяташ (поне до 10) и да мислиш ходове , които ще избутат теб или  и партньорите ти напред - активно, не да оставяш на съдбата (игра за себе си и за публиката)
4 Общо уважение Да не извършваш фрапантни действия , които биха накарали маса играчи да те намразят - било чрез вдигане на скандали , арогантно самоизтъкване , или явна хлъзгавост (нагаждачество и липса на доверие) (игра за другите участници)
5 Сформираната от теб "група" да не се превърне в явен агресор срещу един или двама (малцинство)или да си част от тази група (тук си е игра за публиката )
6  Да съумяваш да лавираш в отношенията  си с Продукцията (че да няма после Бит Лъв ))))

Ако нямаш качества за горното - ориентираш се бързо кой ще е "любимеца на сезона " и се залепяш за него , като верен глас или му правиш вятър. Ако и ти си силен - внимаваш да не ти е враг (в какви отношени си с Главните герои е много важно за публиката, даже няма да виждат твоите качества и ще те съдят по това, с кой си приятел)
 По тези ми критерии за социална игра  Мартин има 3/6 точки  , Момчил 5/6 , Рълев 5/6 , Виолета 3/6

# 467
  • При семейството си
....... От Мартин пък такава съпричастност към друго човешко същество, било то и Денислава, та да ѝ отстъпи резиденцията - още по-малко очаквам. ....

Много съм съгласна!

По-скоро вярвам, че Мартин е издънил поддръжката на кулата, но умело се възползва да натопи Благо.

Точно това видях и аз, когато гледах втори път играта. Марто нарочно вдигна рязко пръта, кубчетата паднаха и в следващия момент дадоха синхрон, в който той обвинява Мастагарков. Много нагъл беше. По същата схема ги събори още веднъж и третия път нарочно стъпи на земята преди да е стъпил на последната гъбка. Докато са редели кубчетата сигурно се е карал на Мастагарков и така Рълев е решил, че той е виновен.
Мисля, че тета изпързаля Рълев с гласуването за капитан като му даде някакви измислени аргументи – да не давали възможност на Марто и Мастагар да си тръгнат достойно. Рълев изобщо не беше ОК да изпращат Теди.
Явно злодеите са си стиснали ръцете в тъмното.
Тъй като сега изгледах епизода и имах възможност да връщам определени моменти, абсолютно категорично и за двете. Двете последни падания на Кулата бяха заради Мартин. Не казвам нарочно или не, просто факт. Първото по-скоро заради Виолета и Теди.
Аз лично малко  се изгубих в аргументите на Виолета за капитана, но при нея винаги го има момента, че тя играе И за друг човек, от другото племе.
Рълев няма много други ходове и на този етап играе добре играта, в крайна сметка всеки е там за победа и сам (с изключение на  майка и дъщеря).
Теди почти няма шансове за днешната битка, но поне ще си тръгне, ако, супер достойно.

# 468
Това е игра и е ясно, че ще има нужда от стратегии, коалиране, надлъгване, предателства, възползване, прикритост, машинации, манипулации и тн. тн. тн. Тези неща са ОК в рамките на играта и не ми пречат да симпатизирам на някого, който действа така, защото в това се състои играта, освен битките на терена.

Онова, което мен лично ме отблъсъсква, е когато в процеса на всички тези неща, някои започне да проявява унизително отношение към друг и да потъпква личното му достойнство.
Такъв е най-често Мартин към Мастагарков и по-малко към Дунев. Дунев когато очаква да му сервират. Рълев към Цвети също прояви снизхождение, най-вече при реакцията на прощалното ѝ видео. Виолета ги соли ала Албена Вулева, но все пак е някак по в рамките на действията им в играта. Мудеви прекрачваха добрия тон към Момчил.

# 469
  • Другата България
Минавам да оставя един пост за Дунев, на който съм се смяла с глас, доста истини има в него. Ще го сложа в скрит текст, че е дълъг.
И аз съм съгласна с AuroraBB за ТОП3 на стратегическите играчи този сезон /аз това следя, основно/, доколкото разбира се може да се говори за стратегия с тези продуценти. Но това от ден едно го говоря - Мартин, Момчил, Виолета. Това са. Рълев също е мислещ играч, но при него се намеси “случайността“, а може и случайността да е, да има възможност да играе с Вила и Марто. Каквото и да си говорим, разбираеми са приликите и с Ваня Джаферович, и с Алекса, двама победители, всеки в различен формат, които спечелиха с помощта на други хора. Колкото и да си силен, комплексен, умен, добър, в такъв формат /сериал/ ти трябва помощ. Ако не от продукцията, от съюзници. Или и от двете. Сам човек не е за никъде - справка Юлиян и Фифо. И вероятно това ще е причината Момчи да е №2 /нещо, което предполагам от втори или трети епизод на сериала/. Стратегия, мислил е, премислял е, но и от прекалено мислене човек може да се издъни. И да навреди на себе си в даден момент.
Постът за Дунев.
Скрит текст:
Спечели квота за Олимпийските игри през 1996г., почне да се кълне във вярност в България, нямало сила на света, която да го накара да предаде неговата Татковина, щял да докара славата в нашата малка държава. Иде у Атланта, види къв живот живеят на "запад", каже "Ох, как ми са живеЙ, мамооо" - остане там. Питат го, дали няма да се връща, припомнят му изказването за Татковината, он рече - Майката е една, бащи - много.
 Американски спонсори почнат да прикоткват Данчо Йовчев да остане там, човекът твърдо решен, че иска да си ходи в България, нашио почне да го натиска да останат, почне да лъже, че от сигурен източник знаел, че Иван Костов му имал зъб, било за негово добро да остане в Америка и за да не бъде сам, щял да остане с него. Правел му услуга, трябвало само да говори със спонсорите и за него. Останат, почне да му плете интриги, влезне в контакт със спонсорите, осигурили им оставането, почне да им обяснява, че Йордан Йовчев имал договорка с други организатори, за тяхно благо било да продължат да работят само с него...  
 Върне се след 10 години в България - никой не го помни, почне да обикаля предавания и кабеларки, вика - Йордан ЙОВКОВ бе причината за забавеното ми прибиране, но щом един горд българин реши да се прибере у дома, нищо не може да го спре - разреве се, сложи ръка на сърцето, покани Данчо в "Имаш поща", искал да заровят томахавката.  Прошка искал, прошка давал...
 Влезне в "Игри на волята", визитката му 15 минути, 14 от тях говори за неговия ДОБЪР приятел Данчо Йовчев. 8 седмици не спре да говори за дъщеря си. Живеят заедно цел живот, он почне да я жали, като че ли не я е виждал от раждането й, закълне се в българската федерация по гимнастика, че само да я зърне, щял бъде на арената всеки ден, даже щял да помага на екипите да сглабят трасетата в извънснимачно време. На племето му му се "скъса сърцето", почнат да го пазят, два месеца въртят и сучат, само и само той да не отиде на номинации, нашио пръв приятел с всички, почне да им обещава безплатни уроци по гимнастика за децата, на всеки номиниран каже, че било само игра, не трябвало да го приемат лично. На десетата седмица го номинират, почне да кълне и да подвиква на съвета, скочи на бой на Мартин, защо го номинирал като жена, вместо да се разберат с юмруци като мъже, едвам го озаптят от охраната на продукцията. Идат си в резиденцията, нашио извади всички врати от пантите, спре да говори с племето, легне си па почне да прави планове за мъст след игрите, запланува 4 отвличания и няколко палежа... Тамън задреме, един от продуцентите влезне на пръсти в стаята, спре микрофоните, окаже се на левия бряг, искал да преговарят. Обясни му как стоят нещата, щял да му удари едно рамо до финала, ако нашио му ударел едно колЕно... НАШИО кимне разбирателно, па рече:
 - За теби, тате! - освен микрофоните, изключат и камерите...
 Дойде време за елиминационната битка, почнат да четат условието: - Целта ви днес е проста. Трябва просто да вкарате трите баскетболни топки в кошовете, но за да стигнете до тях, трябва да се спуснете по пързалката с бръснарски ножчета и след като паднете в басейна с йод, да преминете по торнадото на арката, след което да задържите дъха си за 10 минути под вода и да сглобите кораб от 25 части, с който да гребете до понтона и оттам да вземете топката. И така три пъти. Дунев, твоето предимство е, че топките ти ще бъдат на брега и няма да трябва да минаваш трасето, започваш направо със стрелбата в кошовете.
 Калоян почти го настигне накрая, нашио едвам бие с резултат 3:2, почне да пляска по арената, тупа се в гърдите, предимството не означавало нищо, било малко, но дисциплината в спорта толкова години си казала думата. Това, което му било дадено от Господ, никой не можел да му го вземе... Оттук нататък той започвал да диктува правилата, щял да води парада и манифестациите, щял да прощава единствено, ако му целунат ръка. Иде си в племето, почне да обяснява как предимството било безсмислено, нямало да има разлика с него или без него, бил размазал Калоян, щял да изяде Фифо и Морунов за закуска.
 На следващата седмица го изпратят пак на елиминации, но срещу Дени, тя си спечели предимство, дадат им да минават два часа и половина трасе и да влачат шейна с тегло 150 килограма. Нейното предимство се окаже по-мижаво от интересът на Панайот Панайотов към концертите на Кичка Бодурова, състои се в това, че вместо 150, й дадат 148 килограмова шейна... Наредят ги за старт, продуценто почне да му намига, Денката въпреки това го бие като маче у дирек, почне да се оправдава, предимството си било казало думата. За едни било майка, за други мащеха... Били й дали прекалено голямо предимство, неговото от миналата седмица било смешно, борил се като гладиатор дотук, нямало да остави нещата така. Тръгне си от Царево, почне да издирва координатите на Юлиян от първи сезон, искал да го подкрепи в делото му срещу продукцията...

# 470
Теди почти няма шансове за днешната битка, но поне ще си тръгне, ако, супер достойно.
Разбира се! Тръгва си непосредствено преди финалния етап от играта, без да е номинирана, като капитан, в битка с най-любимия си участник там! И ще даде отпор, сигурна съм! Шанс Теди най-накрая да бъде забелязана!

# 471
  • SF

Онова, което мен лично ме отблъсъсква, е когато в процеса на всички тези неща, някои започне да проявява унизително отношение към друг и да потъпква личното му достойнство.
Такъв е най-често Мартин към Мастагарков и по-малко към Дунев.

Това са отчаяни ходове на Мартин, който по никакъв друг начин, освен с грубости и арогантно поведение, не може да удари по Мастагарков. Нито е по-умеещ, нито е по-знаещ, нито е по-бърз, нито по-възпитан, нито е по-железен, нито по-лоялен, нито по-симпатичен.... Единствено го превъзхожда в словесните двубои, обидите, нападките и действа по този начин.
Даже съм сигурна, като ги наблюдавам, че Мартин всъщност е много подтиснат от Мастагарков като личност. Може и да не го съзнава, но само като  го  вижда как Мастагарков се държи, как изглежда, как се движи по терена и вече му е гадно. Мартин проявява мъжка злоба и завист. И несигурност.
И понеже нищо не е идеално красиво или прекалено лошо, Мартин притежава качеството да извърта нещата в своя полза.
Миличкият ми Мастагарков... притежава букет от хубавини, но точно това нагаждаческо качество му липсва. А то в живота много помага. Игрите скоро ще свършат, но в живота Мастагарков ще продължи да си е лавандула.

# 472
Скрит текст:
Теди Heart ми е любимка и на мен.
Щом и е дошло времето да отпада, ок, радвам се, че ще е от Момчил. Някак достойно (не се сещам за друга дума) ми се вижда.
Теди я харесвам много на арената. Е,  има си и слабости,  но се надявам утре да имат хубава битка с Момчил и Тедката да може да си покаже силните качества. Hug

Започна се. Stuck Out Tongue Winking Eye
Да му мислят "Героите".
Рълев е пръв....
Дъ уинтър из къминг Stuck Out Tongue Winking Eye

П.п
И за предишни и за следващи сезони, сори , ама "Оста Z X"  Heart Joy няма кой да го  стигне Heart EyesHug
Реших да направя кратко включване само за да изкоментирам невероятното завъртане на Момчил по въпросната ос, но виждам, че вече са ме изпреварили Grinning

И това от завършил любимото НПМГ, следвал компютърни науки, работещ за IBM ... дори не ми е особено смешно, да си призная.

Започвам бавно да мисля и да се почуквам по главата

# 473
  • SF
Грешка на езика. Искаше да каже равнината вместо оста.

# 474
Обективната гледна точка е, че той:
1. гледа да драпа напред на всяка цена.
2. избира си слаби хора за партьори, за да му е по-лесно после
3. мачка слабите наравно със злодеите вместо да се застъпи за тях. Един, Момчил веднага се застъпи за Мастагарков и се хвърли да му помага и за това е много по-харесван от публиката.
4. предалството на Теодора.
Това са две противоречащи се точки. Или го обвиняваме, че иска да е заобиколен със слабаци на финала или че отцепва Теди /по съвет на Мартин/, защото е прекалено слаба, за да му бъде подкрепа във финалната част.
Напротив не е противоречащо изобщо, той е длъжен да е с Теодора от гледна точка на лоялност, можеше да привлече Мастагарков към тях който е по-силен от Мартин. Той си избра Мартин. Сега те моля да ми обясниш защо избра Мартин вместо Мастагараков, който има и много грошове, които могат да са от полза на Рълев и сама ще си се убедиш в казаното от мен. Освен това, Виолета в момента е по-слаба от Теодора,а Мартин е много по-хлъзгав от Мастагарков.

# 475
  • Берлин
Едно от най-гнусните неща снощи: погледът на Рълев към Мартин с насмешка и съжаление след поредното набеждаване,че Благо не се справя. Поглед, казващ: "такова е,брат, к'во да го правиш". След синхрона,че Мартин няма как да му повлияе. За мен този поглед казва всичко, което мислех за Рълев и ми пречеше да го харесам. Изпадна ми от всички класации. Това не е стратегия,не е манипулиран синхрон,не е заучена реплика. Поглед, казващ всичко.

# 476
  • SF
Защото и на Рълев му бяга правилната преценка.
Момчил, Мастагарков, Рълев са някак уверени в способностите си и не се концентрират достатъчно в социалната игра. Като ги пращат на битки, ще се бият и ще се връщат с грошове - нещо такова им се върти в главите и не могат да си направят схемите как да НЕ ги пращат на битки.
А на другите мижи-мижи това им е в главите.
Рълев мисли, мисли и като му се отвори възможност да си избира играчи каза: Аз ще играя с жените! Много ми харесва Виолета като жена!
И си я взе за жена. Сега играе по свирката й - да гоним Теодора, да играем с Мартин и Рълев е навит. Даже лишава зрителите да чуят някакви аргументи от Виолета.
Момчил "играе сам", защото е сит лъв.
Да не говорим Мастагарков колко некадърно си провежда стратегическите разговори. Мрънка тук, мрънка там, накрая пак е пратен да трупа самочувствие.

# 477
Рълев е най-близък до Алекса, колкото и да не ви харесва този факт.
Нищо общо няма. Алекса си модерираше играта, за да му е угодна на него. Рълев се напасва към обстоятелствата.

Добре, че Мартин дойде да го напасне към обстоятелствата. Grinning
Колкото и да ми е неприятен и да съм съгласна с това, което Теди каза за него Joy , за мен Мартин е топ стратегът на ИВ за всички сезони досега. Той не се съобразява с обстоятелствата, той ги създава Grinning

# 478
Ако Рълев не го беше шубе да излиза срещу силните на финал, можеше да привлече Мастагарков. Дават капитанството на Мартин и го пращат на елиминация, той грошове няма и е сам. Няма какво да направи. Щеше да се получи идеалка, защото Мартин отпада и коалицията му от старейшините щеше да се разпадне, тоест за Рълев и компания нямаше да има опасност да бъдат надиграни, тъй като Момчил и Денислава заедно няма да играят.

Виолета така или иначе иска женски финал и ще тегли майната на Рълев рано или късно и така Рълев си връзва гащите, защото си има Мастагарков после могат лесно да привлекат и Момчил и Дунев и финала им е гарантиран, защото са коалиция от силни играчи с много грошове срещу всички останали, които не са толкова силни на арената.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 12:49 от Иван С. 659770

# 479
  • SF
Е, кое му е топ стратегическото??? Дени го харесва, останалите го ползват за високо дърво, под чиято сянка да кротуват. Кого от оплетените в мрежата на Мартин харесваш всъщност?
Ако нароня трохи на балкона, ще ми дойдат мравки и птички да го нацапат.
Пратиха го в последната седмица при Гладиаторите. Много му е добра стратегията!
Да, иначе не е нищо особено като спортист и добутването му до тази фаза, си е успешна стратегическа игра, но със същата може да се похвали Теодора, Оряшкова, Виолета...

Прав е Иван. Не Мартин е стратег, другите са страхливи.

Щеше да ми е кеф с неговите камъни по неговата глава - Мастагарков и Гладиатори да го пратят капитан, да го ступа Момчил. Точно Момчил, брат! Два пъти да го направи - веднъж го праща в последен момент на чуждите, после го отстранява.

Сценаристите не са се сетили за този гениален ход. Браво на нашия съфорумец!

Общи условия

Активация на акаунт