💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 887
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 810
  • SF
И аз съм в потрес от това, че на млад човек трябва да му слагат субтитри. Имах нужда и благодаря на продукцията!
А продукцията как е отговорна за фейлне, суичне, уау и псувни по терена? На цинизмите слагат пегел, но ако заглушават всички небългарски думи, които ползват участниците, ние какво ще разберем от разговорите им?

# 811
Интровертността на Момчил му играе лоша шега. Правят ли се на глас подобни изявления за хитрости и дребни измами? Човекът се готви да купува БДЖ- там ще му трябва хитрост и вероятно дребни измами. Но да градиш образ на победител и да правиш подобни заявления е по-изобличаващо от действието и неговото регистриране. И какво беше това "обещавам да победя честно?" Има да расте това момче. Но без да съм черногледа няма да му се получи много. Във водите, в които се опитва да се научи да плува трябва друг тип поведение. Малко ми е първичен, малко недомаслен. Липсва лустро. Липсва му и невиност. На Радо прощавах разни работи заради тази искрена невиност. При Момчил има убеждението, че еднолично е открил топлата вода, че притежава превъзходство над другите- той ги спасява, той ги води... Месиите завършват недобре. Особено самопровъзгласилите се. Гого имаше уникални качества. Заради това му прощавахме някои реплики и глупости. Да, Китай е голяма школа, но много други хора са се справили при много по-тежки или да кажа "интересни" условия и са изработили качества, които по-биха допаднали на публиката. Независимо от това- на добър час, защото са млади хора и дано имат късмет в живота! А на пишещите- лека нощ!

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 23:18 от victoria vassileva

# 812
Само на водещите чуждиците е препоръчително да ограничат, когато си има абсолютно валиден български аналог.

# 813
Дяволче, пускай нова анкета, че да си дойдем на думата Simple Smile

Прогнози за утре? Видях Момчил и Мартин. За  този двубой бих се замислила. Мартин е по-висок. Ще стъпи бързо на дъното. Дени и Вили. Тук Вили ще отстъпи на дъщеря си.

# 814
  • София
Русата лисичка дали ще се увие около Момчил, след като вече го няма Мартин!? Нано адаптивна е. Браво! С майка ѝ са като Шарапова - Возняцки, в ролята на топките - всички останали.

Няма шанс номерата й да минат при Момчил. Smiling Imp

# 815
Много ме дразнят Димо и Ралица, когато не използват обръщения, а карат като в разказно изречение.
МомчилЕ, РалицЕ и т.н.
Би трябвало актьорите поне да го знаят, това са елементарни правила в българския език!

ПС Не е оригинално. Трябва да ги върнат в училище, да  си наваксат ненаученото.
По принцип звателната форма на  Момчил е МомчилЕ ( доколкото съм запозната, ама доста годинки минаха, че може и да бъркам), освен ако не решат да звучи по- меко и вежливо и да го съкратят на Момчи. Би трябвало правилната форма за Ралица да е РалицО , ама пък грубичко си звучи. Кофти звучи все едно им се карат.😉 Стана ми любопитно , досега не съм обръщала внимание, ама се заинтригувах и ще обърна.😁 Но то май по- мек начин няма, грубички са ни обръщенията в българският език, добре поне че имаме много умалителни и съкращения на имената за разлика от други езици.😉😁

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 23:52 от Joy 05

# 816
  • Берлин
Тази вечер в синхроните Мартин беше абсолютно точен.
Рълев и Вила - много си им е добре на двамцата.
Маменето на Момчил-голям смях. И където и да погледна-мижитурка до мижитурка. Погнуса.

# 817
  • SF
Момчиле, Теодоро, готови ли сте за битка???
Иване, Виолето, вие за Денислава ли играете? Дениславо, ти гледала ли си филма "Да спиш с врага си"?

# 818
И само аз ли чух, че Момчил каза на племето "Обещах на Мартин да го победя честно и почтено"?Явно не съм от внимаващите в час  Simple Smile

# 819
Мастагара можеше да бъде извинен в опит да се впише ако той не беше подхванал темата за Момчил първи, но именно той го направи. Ами, няма как да го защитавам в тази ситуация. Момчил беше единствения, който му подаде ръка и си сложи мишена на гърба, за да му помогне. Дори да е така това, което казваш си го запази за себе си. Момчил е от най-близките ти хора там...Много противно изпълнение. Беше по-лоялен към Мартин, който го предаде, а същевременно не оцени грам постъпката на Момчил, когато той се изправи срещу всички заедно с него и беше готов да му помогне...

Другото, което ме разочарова е, че е 1,90 и поне едни 90кг и се оставя на една лелка да му затваря устата... Отвърни, защити се... Тя, не може нищо да ти направи... Тропни по тая маса един път и я направи на 2 стотинки. Няма как да заслужиш уважението на когото и да било с това постоянно мълчание. В крайна сметка дори да не си конфликтна личност все някога чашата трябва да прелее, нали така? При Старейшините всички го бяха нарочили. Хубаво, там няма какво да направи освен да си мълчи, но тук имаше какво да направи и можеше.

А, сега и ако пак се хване с Мартин след всичко, което му се наговори просто... Тоталка.

В крайна сметка както обвинявам Рълев, че играе на всяка цена, за да драпа напред не мога просто да игнорирам факта, че и Мастагарков го прави и си потъпква достойнството заради едната игра. А, Денислава е пълен смях за пореден път. Не знам как беше фаворит на толкова много хора. Още от Чистилището ми е неприятна.

А, Мартин как се нахвърли на Теодора... От никъде... и за нищо и не беше прав, че е чак толкова слаба.

А, Момчил прави това, което прави всеки спортист. Да сте видяли някой да си признае, че е направил нарушение във футболен мач? Много рядко, това си е отговорност на съдиите и хората, които следят тези неща. Не, че е грешно да си признаеш, но просто рядко се прави.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 23:36 от Иван С. 659770

# 820
На утрешната битка мисля, че ще победят сините. Имат двама плувци, от които единият тренира и боен спорт. Тази битка никак не я харесвам аз, много ми е неприятна всяка година...
На втората номинационна може да дадат някоя битка като за червените, за равновесие, че много малко останаха там.

Реакции за обвиненията няма засега в ИГ от страна на Момчил.
Мисля си, че като трениращ боен спорт, всички тези заявления, че ще победи, че е най-силният, са част от надъхването и мотивацията преди битка. Практикуват го много борци, боксьори.
👍 Само за вметка , май беше споменато че и Мишо от няколко години практикува боен спорт също.
А и преди малко качиха реакция на Мартин , цитира последните думи на т.нар. диктатор Юлий Цезар " И ти ли, Бруте?"

# 821
Звателната форма на Ралица е Ралице, не Ралицо.
На мен звателните форми ми звучат грубо за жени, особено тези завършващи на о. Някак мъжките ги по възприемам - Иване, Петре, Мартине.

# 822
  • София
Дам, много говори лъвчето ми, а уж е темерут. И на съвета не трябваше да казва на Ралица как са правили сметките с грошувити. Чиста душа е той, но ще му е от полза да се научи да запазва някои неща за себе си. Все ще се намери кой да ти извърти думите, Момчиле, научи го и този урок.

# 823
  • SF
Мартин утре трябва да се стегне и да играе, а да не подпитва кой първи, кой втори ще ходи на елиминация, защото много варианти няма. Дали днес, дали утре, ще са двамата с Мадагаскарков, което не му е опция.
Просто да играе! Това го съветвам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
А как ми се иска чудото на чудесата да стане и тета Виолета да не се срещне с дъщеря си в обединеното племе...

# 824
  • Sofia
И само аз ли чух, че Момчил каза на племето "Обещах на Мартин да го победя честно и почтено"?Явно не съм от внимаващите в час  Simple Smile

Явно са  коментирали и още с Мартин, защото Момчил пред сините каза, че на него точно му е обещал да го бие честно и почтено. Smile
На Момчил му липсва зрялост, но и това ще натрупа. Вярвам, че понеже е достатъчно умен е наясно, че не е идеален, перфектен и най най най, и непобедим и т.н. Винаги е коментирал загубите си и от Крум, и от Рълев. Днес си призна, че се е чувствал застрашен в някои моменти. Когато се ежи, е повече за мотивация и нахъсване, а не за да се демонстрира. Да, обича да води, да е лидер, герой, да защитава, да мотивира другите. За мен не са негативи. Така приляга на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт