💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 174 305
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 310
Коректността на продукцията към участниците е ясна.
Коректността на самите участници е друго нещо.
Вероятно нищо не би променило, но за да бъдем коректни и ние:
- правилото от единия от участниците (без значение кой е той) не е спазено;
- второ, имаш повече време да усетиш досега на кубчето с гредата, да го застопориш, ако щеш.

# 2 311
  • Другата България
Самият Рълев каза няколко пъти, че тази битка е била като за него и че е добър на това, малшанс с кубчето. Не мисля, че има нещо нагласено.
Така де, ама Рълев тръгна на битка без да знае каква ще е тя, можеше да е като елиминационната. Как ако си чак толкова контузен, се мяташ на битка, в която и от която можеш всичко да очакваш? А, сетих се, щото ще “дадат нещо“, ако спечели. Blush Той и затова толкова се ядоса, че загуби, не заради Мартин, това и на самия Мартин му стана ясно.

А, и още нещо. Рълев защо си беше разперил ръцете? Това не беше споменато, че е възможно, че е разрешено.
Ето, ако започнем да дребнавим, ще намерим за всекиго по нещо, а това всъщност са неща и действия, които участниците правят неволно, без да се усещат и без да има каквато и да е умисъл в тях.
Но, когато НЯМА кой да следи за истинските нарушения, а такива се използват само с цел на определени участници, се създава едно такова, гадно усещане.....

# 2 312
  • София
Рълев не каза контузията да му пречи точно за тази игра. Проблем му беше наместването на кубчето. Ако бяха седяли дълго време, можеше контузията да се обади, но самият Рълев след играта каза, че е била като за него. С което нямам предвид, че е бил нагласен да спечели той. Нормлано е да дават различни игри, скоро изометрия не бяхме гледали. Пък и ето Момчил би.

За мен двамата са еднакво добри, зависи от компонентите бие единият или другият, защото имат различни силни страни, а понякога и късмет.

# 2 313
  • София
Аз останах с впечатлението, че Рълев го беше повече яд, че не си е взел грошове, отколкото че не е помогнал на Мартин.. Дори го каза.

# 2 314
  • София
Не, той самият си го каза...че много го е яд, че не е могъл да си тръгне с облага, да спечели някой грош и т.н.
Какво си мисли зрителя и кой на кого симпатизира в случая няма значение, защото имаме самопризнание...от Рълев.

# 2 315
Да се изкажа и аз по казуса Момчил и (не)честната игра. Мойто впечатление е, че продукцията го нарочва за по-интересно. Да не стане твърде скучно като втори Гого и никой да не може да си представи, че тая машина би могла да загуби, а освен това малко да го разконцентрират в игрите, като го натоварят с този психологически багаж. Многократно през сезона те се опитват да се подиграват с него, когато се концентрира, защото умее да изпада в свръхконцентрация и тогава твърде много дръпва на другите, а продукцията иска да е по-интересно и оспорвано.

Мойто впечатление е, че Момчил играе достойно и е показал многократно fair play (спортсменство), т.е. не се държи все едно всяко негово действие трябва до последната стотна от процента да е изстискано в посока крайна негова победа. Не, той често е великодушен и жертвоготовен за другите, без да е длъжен, защото така му идва отвътре. Такъв човек не е особено логично да се опитва да хитрее на дребно и да печели с Андрешковски тънкажи. Не. Друго е обяснението за мен. Просто Момчил мисли и гори на арената - опитва всякакви изобретателни подходи. На моменти играе по ръба на позволеното, да, както се прави във всички спортове, където да не го правиш, означава, че не ти пука достатъчно и се оставяш на конкуренцията да те подмине. Е, Момчил се бори да спечели и понякога пробва и подходи, които може да не са най-чистите. Но никога не е бил дисквалифициран или донесъл по този начин наказание за отбора си. Това е, защото е разумен и премерен, действията му са близо до границата, но не я прекрачват. Може да получи забележка някой път и съответно се коригира, а не го докарва до някаква по-тежка санкция. За него да не би постъпвал по точно този начин би означавало да легне и да се предаде, защото за неговият интелект е очевидно, че може да се подходи така и противникът му би трябвало също да го използва. Дали е в рамките на позволеното се съди по забележките и наказанията. Мисля, че става повече дума за борбеност и желание за победа чрез пълно раздаване докрай, отколкото за някакви жалки шмекерства, каквито се привиждат на завистниците.

Подобни леки заигравки и малки прегрешения с правилата се наблюдават и при други играчи. Някои минават, други биват санкционирани, т.е. ако прекалиш - си носиш последствията. Същото важи и при Момчил. Той умее да не прекалява, затова и тактиките му носят успех за него и за отбора.

# 2 316
Аз останах с впечатлението, че Рълев го беше повече яд, че не си е взел грошове, отколкото че не е помогнал на Мартин.. Дори го каза.
Не, Рълев каза, че го е яд, че е загубил заради самата загуба, не заради грошовете. Да, той не обича да губи - факт. Също толкова се обвиняваше и жалваше след играта с Радо с картите. Абсолютно същата реакция имаше тогава, въпреки че реално нищо не загуби. Просто го е яд на себе си и на грешките, които е допуснал.
За мен това не е проблем, даже е интересно за играта, не виждам злоба към другите. При Момчил наблюдавам същото, просто облечено в различни думи и поднесено по различен начин на публиката.

# 2 317
  • Другата България
За всичко го беше яд.
И той има его, самочувствие - при него също е с покритие. Комплексен играч е, свикнал да побеждава. И това го прие като личен провал. Пък то на всеки може да се случи - още снощи го писах, когато се обосновах защо няма как по тази победа да се съди кой е “достоен“ да спечели. Разбира се, яд го беше и за грошовете /пак казвам, че той в синхрон си го каза, сам/. А дали му е било все тая дали Мартин ще се върне - това ми е трудно да кажа към онзи момент, защото дава вид, че е с Виолета, но си мисля, че следващата седмица ще играят всички заедно.
И да, играта е на етап, в който всеки трябва да гони и да търси личния си интерес преди всичко, колкото и да е видно, че продукцията се намесва.
И разбира се, че е нормално всеки да има личен фаворит, само че не е нормално инакомислещите да се нападат и иронизират заради различното си мнение /както е във ФБ например/. Миналата година беше лесно - общ любимец и общ враг. Сега страстите се изострят, ама заради едни продуценти не си струва да се “ядем“ взаимно, още повече, че това е целта.

# 2 318
Първо Ви изчитам и чак тогава ако си струва (според коментарите ) гледам. Бях си решила да не си причинявам Мартин за цяла битка в светлината на прожекторите, ама много интересни постове имаше.🙂 За мен Оряшкова не само не искаше да е на елиминация ( той никой не иска, Дунев все още се жалва ), ама най- вече не искаше да е срещу Мартин. Тя си го каза в началото, за мен днес е финала. На повечето им е ясно , че Мартин е върнат в играта след загуба и ако имаш две мозъчни клетки в главата си лесно изниква мисълта, че е с протекция и шанса да загубиш е почти сигурен/огромен. А и Мимето си знае физическите възможности. А и да изкараш почти цял сезон в ИВ и да не влезеш поне във финална седмица е загуба на време. Дано поне е взела някой лев, че иначе не си е направила услуга с влизането си.
За битката на съюзниците :Рълев вече един път показа, че хич го нема в изометрия ( на битката с кръстовете срещу амазонки ), Момчи не бяхме го виждали.  Амиии по- добър е Момчи на изометрия.😉😁
Отвратително гадна реплика на Мартин, плаши ли го с това " навън" ??? ЕЕЕЕЕ отвратително човеченце, ейтакива хорица развалиха БГ и ИВ в случая.🤮🤮🤮 Ето защо всички му мълчат и му се извиняват, той за отвън ги е плашил.🤮 Гаден и отмъстителен злобар, стисках палци на Оряшкова. Бравоооо на Момчи за погледа, малко му беше трябваше и за другата реплика да го затапи, върнатият от продукцията.
Охххх май не трябваше да го гледам Мартин, всеки път на агресия и хейт ме избива. Добре, че не познавам такива хора в реалният живот иначе определено щях да съм осъдена за нападение.
Битката голяма смешка. Цял сезон Оряшкова нито един път не е минавала халки, а те халки и сложиха на елиминация. 🤪 Ееее "голЕми" сте продукцията, нещо малко по-явно не можеше ли ???
 Участници в топ 10 на сезон 5 в ИВ правят "показно" на елиминационна битка на забавен каданс. " Невероятни" физически качества," уникално" минаване по трасе, то халки, то ферма, то плуване.... то наказания.🤣 Оххххх къде са Цецо, Радо, Крум, Васко, Теди,  Калоян .....че се налага това да гледаме. СМЯХ.  Мнооогооо тъпа продукция. И то точно тази игра след Андрей и Морунов.🙄
Иначе поне беше забавно:
Халките и фермата : кадри като от детска площадка.
Мартин на фермата се беше сгънал ,като шивашки метър на едно от минаванията.
 Отново Мартин с "опипването на почвата" на нинджаго-то .🤣
Голямото тичане, което спретнаха със скорост равна на светлинната. 🤪
  " Майсторчета " само по една вкарана плочка, талант си е това.
Оряшкова доминото и напомняло на казачок, а пък Мартин бил сигурен в дългите си крайници. 😁
Иииии Мартин без да е видял поставя букви още с отиването. 😜
Честито на Оряшкова, че се оттърва от този цирк. Жалко за останалите,  че Мартин все още е вътре.
Тими не знам дали ще си го причиня, добър е на терен , ама е ужасно надуто и комплексирано човече като характер. А лозунгите му от средновековието за "мъжкото господство" и изказванията му за жените са под всякаква критика. 🤮 Стискам палци на Момчи.😉😁🤞

# 2 319
  • Другата България
Толкова ли е зле тоя Стратимир?
Изглежда ми подготвен играч, но като ви чета, явно на “сентенцията“ ще зацикли, и ще загуби.

# 2 320
  • София
Не, Рълев каза, че го е яд, че е загубил заради самата загуба, не заради грошовете.
Не, Рълев каза, че не може да си намери място и му е било важно да спечели, за да отиде да залага на кастинг-битката и да спечели нещо за себе си.. На 34-тата минута го казва.

# 2 321
Относно фразата - не дадоха добре ( или аз не видях) дали нямаше подсказка на някоя дума, още когато плочките бяха наредени на гредата за събаряне с нинджакото. Не казвам дали е имало за Мартин и/или за Мима, но при такъв случай за Мартин не е било много трудно да забележи скритата дума. За Мария съм сигурна, че и да и имало подредена дума, тя не я е забелязала.

# 2 322
  • При семейството си
Самият Рълев каза няколко пъти, че тази битка е била като за него и че е добър на това, малшанс с кубчето. Не мисля, че има нещо нагласено.
Така де, ама Рълев тръгна на битка без да знае каква ще е тя, можеше да е като елиминационната. Как ако си чак толкова контузен, се мяташ на битка, в която и от която можеш всичко да очакваш? А, сетих се, щото ще “дадат нещо“, ако спечели. Blush Той и затова толкова се ядоса, че загуби, не заради Мартин, това и на самия Мартин му стана ясно.

Кога битката между съюзниците е била като елиминационна?!
Да разбирам, че при снощната победа на Момчил не са му дали или той е отказал грошове?!

# 2 323
Изглежда ми подготвен играч, но като ви чета, явно на “сентенцията“ ще зацикли, и ще загуби.

Не е зле. Физически е супер, ама е много нагъл и със самочувствие до небесата, че е най! 🤦 Не пращи особено с акъл. Гледай го довечера.
В С3 той беше в Светата троица заедно с Поля и Горилата. Казвах е им: Доли, Поли и Моли. Joy

# 2 324
  • Другата България

Не е зле. Физически е супер, ама е много нагъл и със самочувствие до небесата, че е най! 🤦 Не пращи особено с акъл. Гледай го довечера.
В С3 той беше в Светата троица заедно с Поля и Горилата. Казвах е им: Доли, Поли и Моли. Joy
Да, физически го гледах в Максимал, и се представи УАУ.
Но явно е...посредствен, което ще му попречи да се сети за въпросната сентенция, което пък ще “изяде главата“ на Момчи, който вероятно ще заложи на него.
Благодаря, Еми. Hug

Общи условия

Активация на акаунт