За Оряшкова -не съм спортист ,но все си мисля ,че не може ей така лесно да се стане световен шампион ,и то в индивидуален спорт .Първо съответния човек освен талант е положил къртовски труд, години тренировки ,състезания , притежава желязна дисциплина да жертва много изкушения в името на поставената цел. Пътят до там не е само от победи, има и много загуби ,така че и егото е натикано в ъгъла , а на преден план е борбеност, упоритост и вяра в успеха. Превъзмогване на болка,изтощение , умора и може би отчаяние. Освен това сигурно има и някаква тясно специализирана интелигентност за да надиграеш съперника ,ако си в пряк контакт както е при Оряшкова. Дори Момчил изпитва уважение към нея независимо ,че го засегна , ако беше някой друг щеше да е лицемерие ,но от Момчил - абсурд,той е великодушен 😏 . Малко в повече ми идват тия дитирамби за Момчил и омаловажаване стойността на другите включително Оряшкова като човек и спортист. Да , има по-подготвени и способни от нея в игрите ,както и от много други.

С такива правила се компрометира изначалното значение на победата - след нея да има някаква награда, а не наказание. Иначе защо да се пънат участниците да побеждават?!?

това не е вярно.