💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 171
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 3 120
Мен пък изобщо не ме е срам, че не мога да ги реша тези задачки , дори не знам от къде да ги подхвана. Ееее след обясненията на съфорумки ( сърдечно благодаря за което 😁) спомени се върнаха и сега съм наясно, ама преди това гъста мъгла. Живея в 21 век на всичко около мен има вградени калкулатори, а  неизвестното " x" изобщо не ми се налага да го търся в живота.😉  Така, че евала давам на Момчи и Вики, че си решиха задачката. А относно Вила и Мартин може и още да я решават, ама и две три други дъски трябва да им зачислят, че по тяхната място не остана. 😉

# 3 121
  • София
Аз не виждам драма със задачите. Едните знаеха какво правят, голяма работа, че объркали сметките. Даже Виктория ме зарадва, че е адекватна на задачата.

Мартин и Вили бяха трагични, но не са първите с бяло петно в тази сфера след завършване на училище. Не ги намирам за глупаци.

# 3 122
Здравейте, съфорумки, реших да се прехвърля на ИВ. Къде мога да гледам епизодите до сега?

# 3 123
Здравейте, съфорумки, реших да се прехвърля на ИВ. Къде мога да гледам епизодите до сега?
Не препоръчвам... Laughing
Ето първи епизод, мисля, че ще се ориентираш за следващите. Чакаме да споделиш впечатления.

# 3 124
  • софия
Не знам за какво чистилище говорят, ама накрая Димо казва -  "въпросът е какъв курс ще поемеш". На кой от двамата го казва? Въпрос на избор за какво?
Чистилището хич не ми се връзва за този етап. Ама щом "за пръв път се случва" (по Димо) току виж верно изпратили единия.....На първо четене, голяма тъпотия ми се вижда това...

На "Крум огърлицата" ми се губи на мен.
Хич па никой ли не я иска.... Joy
Мислех за Марто че я пазят, ама вече няма кога да му я дадат.... Joy
Рълев си има. Остава на Дунев да я закичат май.....

# 3 125
  • София
Без да съм сънувала, уви, имам чувството, че от наличните, лъвчето най-много би се раздал. Ако ме разбирате Stuck Out Tongue Winking Eye

Ама не подценяеай и Мастагар, щото така. Пише за него. 😜

Може, на мен Мастагара ми прилича на голямо, добродушно куче, излегнало се на топличко край огъня. Не много енергичен демек. А и като се сетя за кахърната му физиономия ме избива на смях.

# 3 126
  • Stockholm
А на мен са ми много интересни потребители, които не пишат редовно, но идват да изразят възмущението си (меко казано), как може някой учил да не може да реши уравнение, което виждаш ли детето му, мъжът, стринка му, тетка му решил за 2 секунди. Каква е целта им, освен да се изтъкнат колко умни са те за разлика от тъпите участици. Явно се чувстват по - важни и значими.
Еми може- участиците тичат, въртят се, носят тази тежка клетка. А уравнение макар и елементарно изисква концентрация и внимание - да не забравиш да смениш знака като пренасяш числото от другата страна, да не забравиш нулата накрая.
Точно така е, проява на голяма дребнавост. Дори и на Момчи самоироничният коментар не ги обезоръжи. Аз лично съм си забравяла кода на картата в стресов момент.

# 3 127
Тази година няма ли да дават брадвичката на Алекса?
Може би питат изгубилия капитанската дали иска да си ходи или да го пратят на чистилището.

А, да допълня – на повечето калкулатори знакът за умножение е Х.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 00:04 от LadyCharming

# 3 128
Е, като ходеха Момчил и Мастагарков често на капитански, не остана кога да я дадат. Може пак на Рълев утре, да му е по-сигурно.

# 3 129
  • София
Ще има някаква дилема около чистилището.
Ай,сакън! Да не би Дунев да падне и да искат да се откупи?
И така един по един,докато накрая сал един Иван да има грошУвИ,та да се кротне Simple Smile

# 3 130
Иван да посъбере грошове, че много го мъчи пуста бедност.
Да може да си купи предимство на финалната битка, за да са спокойни продуцентите, че всичко върви по план.

# 3 131
  • Sofia
Колко сме различни хората? Съжалявам, че нахлух да излея възмущението си! Аз не само пина за картата съм си забравяла, забравяла съм, че детето е в училище, а не в детската градина и съм се връщала, да го закарам на правилното място!!! Но това не ме прави тъпа, както не прави и Момчил такъв!! Има си обаче материал, който трябва да си покрил до средно образование, даже основно. На Виолета степените визирам, а за Мартин ... Искаше да налучка колко е х, за да се изравни уравнението. Не е лоша стратегия, ама за първи клас.

# 3 132
Мастагарков ми изскача от разни реклами и е много симпатичен, особено ако не говори. Уви, както казах преди, визуално много прилича на мой роднина, затова го отстъпвам и оставам с Animal Lion

# 3 133
Признакът за делимост на 4 е дали последните две цифри правят число, което се дели на 4 (при 11120  - дали 20 се дели на 4). Това е така, защото останалата част от числото завършва на 00, т.е. се дели на 100, т.е. се дели на 4 поначало.

Момчил това го знае перфектно, обаче явно такъв адреналин ги тресе там, че той запецва и прилага правилото за делимост на 3 - т.е. събира всички цифри и пробва дали резултатът се дели (1+1+1+2+0 = 5 , което не се дели на 3, затова и 11120 не се дели на 3; обаче Момчил прилага същата логика с 4... по погрешка). Затова после беше много ядосан на себе си, когато се усети.

Всяка от двете задачки се смяташе наум за под една минута. Това, че покерджия и програмист бяха толкова запецнали и правеха такива странни грешки мога да си го обясня само по един начин - адреналин, пренавиване, бързане.

Даниел Канеман говори за "бързото" и "бавното" мислене. В случая беше в употреба само бързото мислене, защото са припряни, докато се борят физически, не могат да спрат за момент и хубаво да си поемат въздух и да мислят спокойно, бавно и хладнокръвно. От тази случка си правя извод, че и в много други игри - пъзели, ребуси, фина моторика - когато това идва накрая след тежко трасе, може да се очаква дори опитни и подготвени пъзелисти да запецват необяснимо. Те буквално не са на себе си в такъв момент, няма нищо толкова странно.

# 3 134
Голям резил беше решаването на уравненията. И за двата отбора. От Момчи очаквах ако не да покаже някакъв скоростен метод за смятане на ум с големи числа, то поне да реши уравнението от раз, а от Мартин - поне да знае какво да прави. Няма оправдание и за двамата.

Виолета трябва да си ходи. Вярно, че е почти пред Обединение и ще ѝ е най-криво, но другите от нейното племе заслужават много повече да продължат, както и всички от Сините.

Общи условия

Активация на акаунт