Косопад - тема 25

• 68 903
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
Размишлявам си и стигам до извода как само съм си мислила, че имам косопад. Преди ми падаше много малко коса- по няколко косъма (4- 5) при ресане и не съм ги броила никога, но съвсем, съвсем малко при миене. Даже на другия ден след миене не падаше нито един косъм. Никаква грижа за косата, сушене със сешоар , даже нямах нужда от балсам, косата ми е изрусена от години.

В резултат на косопада открих, че имам Хашимото плюс начало на перименопауза. До тази есен си имах косопад, които е бил лек, аз си го изживявах като силен, докато не стана страшно, цели топки падаха при миене. При мен има леко видимо разреждане на бретона, иначе няма видимо общо разреждане, но опашката ми е станала по- тънка. Имам нови растежи, падат ми основно дълги косми.
Мъча се сега отскоро със серията против косопад на Калиначи. Серумът ми отежнява косата доста, да видим ще има ли резултат, прочетох доста добри отзиви.

Прегледала съм някои от старите теми. Жалко, че S. Magnifica вече не пише какво става с нея. Според това, което тя е изчела и открила всичко е от стрес. Накрая всичко захвърля и започва да работи по посока на овладяване на стреса и се справя с косопада. Има наистина интересни постове за размишление.
sharpy, mariat, вие сте били активни когато тя е писала. Имате ли някаква информация за нея в момента?

# 271
Аз нямам инфо за нея, но знам, че в онези години, когато се борих с ужасяващ косопад, нейните постове ми бяха много полезни ♥️ Надявам се да е добре и да се радва на живота...

# 272

Някой използвал ли е този тоник и дали е по специален от по нормалните като цена или е просто един от надценените продукти ?

# 273
Не, нямам инфо.

# 274
Здравейте!
Някой да има лични впечатления от дерматолог д-р Светла Петрова?

https://superdoc.bg/lekar/d-r-svetla-petkova-9508

Дъщеря ми след прекаран ковид миналото лято и професионален стрес това лято е с половината си коса. Правеше маски с тривитаминол, нищо.  Всички хормонални изследвания са в норма. Отпред бретона е добре- има достатъчно коса, къдрава си е, но отзад и е много малко косицата, прозира на светлина и е права. А косата и беше дълга и къдрава.

# 275
Не мисля ,че трябва да се реши мокра коса , поне на всякъде така пише . По-добре я изчакай да изсъхне ( или почти да изсъхне )  тогава я реши , по-малко се къса .
Така съм чувала и аз, но съм къдрава и само под душа намазана с балсам мога да се среша, иначе се разваля къдрицата когато се сресва суха. По отношение на връзването - само хлабава ниска опашка или захващане със шнола. Дори и за половин час да се вържа на висока опашка, след това усещам болка и напрежение в скалпа. А преди косопада не беше така. Колкото повече се премята косата в корена, толкова по-зле Confused
За връзването- и при мен е така. Преди косопада нямах никакъв проблем - връзвах я високо, стегнато, а тя е дълга и тежи. А сега,  съвсем леко да я вържа но ниска опашка и ме боли скалпа,  дърпа и опъва. Мислех, че е от всички експерименти с разни шампоани и маски против косопад. А също и почна да ме сърби.

# 276
Някой лекувал ли е анемия с косопад и при лечение с желязо и фолиева да се увеличава косопада,вместо да намалява? Падат и дълги и къси косми... Да не би да разбутва щитовидната жлеза това желязо?

# 277
Ъпдейт от миноксидила имам нови косъмчета на места дето нямам коса от 5 годишен , пробвах да снимам , но не се виждат Sad , и са пуснали Меди на промоция,  заредих се с Биокленс и 3 Нуминокса,  за шампоана ще споделя дали е добър и дали има ефект а спрея за 2 седмичното използване ми хареса много ще споделя резултати и за него но ще го използвам доста икономично този път🤣

# 278
Ъпдейт от миноксидила имам нови косъмчета на места дето нямам коса от 5 годишен , пробвах да снимам , но не се виждат Sad , и са пуснали Меди на промоция,  заредих се с Биокленс и 3 Нуминокса,  за шампоана ще споделя дали е добър и дали има ефект а спрея за 2 седмичното използване ми хареса много ще споделя резултати и за него но ще го използвам доста икономично този път🤣
Не мога да си обясня що за каръщина е моето, нищо не ми действа, а уж при жените трябва да е малко по-лесно поникването на коса. Имам предвид серията на Медисютикълс (или там както се пише)-никакъв ефект откъм сгъстяване, а пръсках здраво по два пъти на ден, според указанията, ползвах и останалите продукти от серията. От миноксидила също нямаше ефект, чак ми е странно. Някой беше писал, че не може да няма ефект и явно е бил менте. Не изключвам и това. Както съм писала и преди, пробвала съм какво ли не и резултатът е един и същ.
Чавдар, извинявам се, че пиша под твоята публикация, но понеже се споменават същите продукти, които и аз ползвах, реших да се оплача.

# 279
Колко време така?

# 280
nod32, откъде си купувала серията Медисютикълс, та се съмняваш, че може да е менте?

# 281
Коя марка миноксидил използвате май и вие бяхте от отбор Foligain или бяхте на неизвестна марка? Шампоана на Меди мирише точно като спрея така че мисля че ще се разберем с него аз ги взимам от Златна Рибка но видях че ги има и в аптеки ! Даже да добавя че имам и косъмчета от миноксидила на места дето не искам да имам и вече внимавам много да не ми потича на никъде твърде силно ми действа на мен сигурно защото слагам по 2мл но пак очаквах резултати след 4, 5 месеца не след 1,5 месец 🤣

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 20:46 от Анонимен

# 282
nod32, откъде си купувала серията Медисютикълс, та се съмняваш, че може да е менте?
Медито е от Златната рибка, но аз писах, че се съмнявам за Миноксидила, купуван от английския сайт Биовеа. Това беше по времето, когато все още го нямаше в България, някъде преди 15-тина години, беше на Киркланд. Бях и млада тогава, и изследванията ми бяха добре, но коса не поникна.
Иначе Медито сравнително скоро го ползвах, някъде преди 2 години. Та, в момента съм на 38 години и все още чакам да стане чудо.

# 283
Някой лекувал ли е анемия с косопад и при лечение с желязо и фолиева да се увеличава косопада,вместо да намалява? Падат и дълги и къси косми... Да не би да разбутва щитовидната жлеза това желязо?
От колко време е лечението с желязо и фолиева киселина? Не вярвам да разбутват щитовидната жлеза (освен ако не става дума за свръхдози)...Каква е дозата на желязото? Сигурно ли е, че косопадът се дължи само на анемията? Може да има и други фактори...Също така, могат да минат поне 3 месеца, преди косопадът да спре. Т.е. възможно е косата, която пада сега, да си е просто коса, която е щяла да окапе по принцип, "мъртва" коса.
При мен косопадът спря след оправяне на железния панел.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 21:49 от dolce miele

# 284
Медито е от Златната рибка, но аз писах, че се съмнявам за Миноксидила, купуван от английския сайт Биовеа. Това беше по времето, когато все още го нямаше в България, някъде преди 15-тина години, беше на Киркланд. Бях и млада тогава, и изследванията ми бяха добре, но коса не поникна.
Иначе Медито сравнително скоро го ползвах, някъде преди 2 години. Та, в момента съм на 38 години и все още чакам да стане чудо.
Моят Киркланд е от kirkland.bg и не е фалшив напълно оригинален опаковка и цвят на лекарството надписи и тн а колко % миноксидил използвахте защото 2% не знам колко е ефективно но знам че е за жени

Общи условия

Активация на акаунт