Косопад - тема 25

• 65 640
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, купих си желязо съдържащ спрей Better you. Може ли след като впръсквам от него да пия вода?
Забравих да питам в аптеката.

# 706
Здравейте,
През годините периодически съм страдала от силен косопад, вследствие на хормонални промени, ниски естрадиол и прогестерон, висок кортизол, Б12 дефицитна анемия и т.н.
Доказано при мен работеше:
Пантогар от Австрия
Planeta Organica baobab serum: УНИКАЛЕН, УНИКАЛЕН! Сгъсти бързо и видимо косата, но го спряха от производство и внос.
Simply zen: шампоан и двата вида ампули.
Домашна маска:
3 жълтъка, 3 супени л. Кисело мляко, 1 с.л мед, витамин Д3, А и Е, ниацин на таблетки, магнезиево олио, биотин на таблетки и няколко лъжички масла: бадемово, бял трън, макадамия, арган, каквото имам под ръка . Престой с нея поне 2 часа.

В допълнение съм пила Приорин или ревалид, витамини всякакви от магазини за спортни добавки и съм се хранила с много протеини.

В момента вече 4 месеца обаче имам зверски косопад като оредяването е в зоните основно над ушите и нищо от горе изброените средства не помага.
Ендокринолог ми добави допълнително цинк и селен, Б12 на спрей.
Вечер мелатонин.
Дюкре шампоан, 2та вида серум и 2та вида витамини съм включила от седмица, днес добавих Saw palmetto и си поръчах Minoxidil 2%.
Какво още мога да добавя/премахна според вас?

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 16:22 от Анонимен

# 707
  • на острова на мечтите
Planeta Organica веднага я погледнах в нета и гледам има серум от баобаб. И не струва много. Около 4$. Слагам в количката и гледам 20$ крайна цена😱 Пощенски услуги 17$.

# 708
Беше изключително бюджетен, в Ivis и Remedium го имаше на 12-13 лв. Буквално бях изкупила всички. Но след 2022 изчезна от складовете, подозирам, че производството е руско и спряха вноса.🥹
Planeta Organica веднага я погледнах в нета и гледам има серум от баобаб. И не струва много. Около 4$. Слагам в количката и гледам 20$ крайна цена😱 Пощенски услуги 17$.

# 709
Имам въпрос към дамите в темата. От 2 седмици използвам миноксидил 5% веднъж дневно. Но се появиха странични ефекти като сърцебиене, тежест в гърдите, отпадналост - общо взето всичко, което пише в листовката. Преди използвах миноксидил 2% два пъти дневно и не изпитвах никакви подобни симптоми. Чудя се дали високия процент е виновен или честата употреба. Дали ще бъде добре ако нанасям само по половин пипетка всеки ден, или ако слагам цяла, но през един ден. Има ли някой с такъв проблем и какво бихте ме посъветвали?  Имах много добър ефект от лосиона 2%, но ми идваше в повече да мажа по два пъти на ден и затова реших да пробвам по-високия процент, за да не губя ефекта уж.

# 710
Върни се на 2% и виж дали симптомите ще отшумят. Ако не, търси причината другаде - може да е съвпадение с минаването на 5%

# 711
Аз имах абсолютно същите странични ефекти от миноксидил пет процента, след като 10 години почти непрекъснато ползвах два процента. Беше ужасно наистина, не можех да дишам, спомням си как се прибирахме една вечер от село с мъжа ми и помислих, че ще се задуша и се уплаших много и даже го накарах да спре колата, излязох и си мислех, че умирам. Спрете го изцяло и се върнете на два процента, и всичко ще се нормализира.

# 712
Сериозно ли имат такива странични ефекти този лосион?
Засега ще се въздържа.

# 713
  • София
5% не го ли дават за мъже? И съм виждала предупреждения да не се взимат мъжките с цел по-голям ефект.
Аз ползвам 2 %. Сега съм на втория месец от поредната серия, сега са ми казали поне 9 месеца без почивка да слагам. Преди правех 3 месеца(трите шишенца) после почивка. Мъжът ми казваше след третия месец, че вижда ефект, но може би рано съм спирала и е опадвало, каквото е растяло. Не съм усещала такива странични ефекти като горните, но аз съм и с Хашимото и хипотиреоидизъм и по принцип си ме обливат вълни, някой път имам сърцебиене. От 2% ме сърби, помня, че първата серия от 3 месеца някой път съклета ме хващаше, но може би съм привикнала и в момента, например, няма сърбежи.
С андрогенна алопеция съм и знам, че като цяло надежда няма, но поне да забавя процеса. Отстрани също последните години ми оредя косата(не само отгоре), но мисля, че още що годе съм добре. Като цяло съм го приела, следвам разни канали в инстаграм за перуки и има много красви. Това ме успокоява Sweat Smile

# 714
Аз се чудя с алпецин дали да не опитам.

# 715
Да, 5% го дават за мъже и в листовката изрично пише да не се използва от жени, но реших да пробвам, понеже виждам, че и други жени го правят. От 2% имах растежи, обаче страшно ми се омазняваше косата и ми идваше в повече да се мажа по два пъти дневно, затова реших, че ще е добра идея да мажа 5%, но само веднъж дневно. Попрочетох в интернет за страничните ефекти при някои хора и доста се наплаших. Сега ще направя една хубава пауза и като събера смелост, ще се върна пак на 2%, но ще мажа по един път на ден.

Иначе и на мен ми се раздразва скалпа понякога от миноксидила. Foligain имат формула без алкохол, но е само за мъжката версия от 5%.

Елора, на Алпецин шампоана много изсушава дължините.

# 716
  • София
Аз ходих на дерматолог преди няколко месеца, да погледне разни бенки. Имам и една отгоре в косата, която ми излезе преди години- явно като ми е рядка косата и слънцето напича там. Та гледам да ходя редовно.
Лекарката каза, че е ок миноксидила(т.е. няма нищо страшно в него), но трябва да се мажеш до живот. Каза наесен да отида за мезотерапия ако искам. Може да пробвам. Сестра ми е със същите проблеми и беше ходила на мезотерапии, пилинги и правиха- нямаше особен ефект. Но може пък при мен да помогне по някакъв начин. И тя се отказа, гледа наличната коса да е добре, та маже постоянно някакви маски, шампоани...но и аз, и тя, сме се отказали от идеята, че ще ни се появи много коса.
Вкъщи имам едно на Ревалид, но е лосион, който предпазва косата от слънчевите лъчи. Даже дали не са две опаковки и не помня да съм ги отваряла(дадоха ми ги като подарък на едно изложение). Може би трябва да ги разгледам и пробвам, хем е лято.
Моята коса много изгаря от слънцето, чак светли кичури ми се появяват.
От миноксидила стои мазно намазаното само 2 часа, поне при мен. Аз мия косата, капя капките и после си слагам пяна за коса- навеждам се и мачкам. След 2-3 часа е ок, като поизсъхне, на другата сутрин въобще не е мазно. Даже съм забелязала, че ако не си сложа миноксидил, косата ми стои една слегната, твърде гладка.

# 717
Аз съм виждала и 5% за жени.

# 718
Писала съм и преди , от кожна лекарка - миноксидила е ок , но  завинаги , иначе ефекта изчезва .
Тя е препоръчала на моята колежка с хормонално оредяване на косата да ползва мъжкия .

# 719
  • София
Аз съм питала за мъжкия, но на мен не ми го препоръчаха. Не знам дали е според случай или се презастраховат.
Аз нямам против да си го ползвам доживот...ако мога да си го позволявам. Като стана на 70-80 няма да ми пука толкова, ще си взема перука. Ама да закрепя тук поне следващите 20-25 години.
Другото, което ме притеснява е, да не предизвика някакво изменение в кожата, след толкова много ползване.

Общи условия

Активация на акаунт