Косопад - тема 25

• 68 675
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, извинявайте, ама аз нещо не се ориентирах с миноксидил-а. Това нещо за кръвно ли е?
Не знам защо ми излязоха хапчета за кръвно.

Мазило ли е, серум ли е? Извнявам се за тъпия въпрос.
Мазило е. Тип лосион, има го и като пяна. А за кръвно ти излиза, защото първоначалната идея като е измислен е била за лечение на високо кръвно, но забелязали, че при хората, на които го прилагат, започва да им расте коса.

# 466
Правила съм и аз маски с лук. Не е вярно, че миризмата на лука е само по време на миене. Аз лично си я усещах примерно и ден-два след измиването на косата...примерно при лек дъжд и после в автобуса с много хора. Не знам дали тези около мен я усещаха (много ми беше любопитно😅), но аз си я долавях.🙃
Снощи се мазах със скилидка чесън- усещах миризмата и на второто изплакване на косата (не мия косата често- суха е и няма нужда, всеки път слагам шампоан по два пъти). Днес не усещам никаква миризма на чесън. Ще видим как ще е по-нататък...Подчертавам, че на мен не ми пречи нито миризмата на чесън  нито на лук. Хубавото е, че имам график, който не предполага близки контакти с много хора, затова мисля да продължа да мажа с чесън. Може би с кашичка от чесън и зехтин или някакво масло. Много ми хареса ефекта след чесъна- беше ми се "активирал" пърхотът-ами, изчезна от раз.🙂 По това време на годината, малко преди пролетта, скалпът ми започва да става по-сух и чувствителен, след миене на косата и изсушаване (без сешоар) започват да се появяват люспички...Този път нямаше нищо такова.🤩

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 15:54 от dolce miele

# 467
Sharpy, въобще не си разбрала какво искам да кажа. Аз не оспорвам твърдението, че от миноксидил може да има засилен косопад в началото. Това е вярно и напълно логично - случва се и с много други мазила и лекарства. В случая оспорвам твърдението на потребителката, че ако няма засилен косопад в началото, то миноксидил няма да подейства изобщо. Това твърдение е невярно и нелогично. Моля те, върни се и прочети изречението, което съм цитирала.

# 468
Sharpy, въобще не си разбрала какво искам да кажа. Аз не оспорвам твърдението, че от миноксидил може да има засилен косопад в началото. Това е вярно и напълно логично - случва се и с много други мазила и лекарства. В случая оспорвам твърдението на потребителката, че ако няма засилен косопад в началото, то миноксидил няма да подейства изобщо. Това твърдение е невярно и нелогично. Моля те, върни се и прочети изречението, което съм цитирала.
Върнах се, прочетох и да, права си! Изобщо не съм обърнала внимание на цитата, на който си отговорила. Извинявам се, за което. Yum
За лука да поясня, че и мен някой ме е чел, недочел. Никъде не съм написала, че мирише само по време на миене, а когато косата е мокра. Логично е при дъжд, косата да се намокри или навлажни и да се размирише. При изпотяване на главата също има аромат. Когато е напълно суха - не мирише. За разлика от чесъна, при който суха, мокра - мирише месеци наред.

# 469
Напротив, чудесно прочетох. Но аз лично усещах миризмата от лука и без дъжд. Моята коса е суха като типаж, скалпът също - миризма усещах и на суха коса (и затова спрях с лука).
Засега от чесъна не усещам косата ми да мирише (суха), ще видим как ще е по-нататък, като се "натрупа".🙂

# 470
Много странно е, че при Вас не е имало засилен косопад, от колко време го ползвате? Познавам хора, при които точно така се получи, не пада коса и съответно не повлиява на растежа. По тази логика обаче, Вие би трябвало и като го спрете, да не загубите, косата, която е израснала. Което ще означава, че всъщност косата Ви не се е възстановила от него, а е повлияна от други фактори.

# 471
Моят косопад беше причинен от дефицит на желязо. Когато попълних дефицита, косопада спря. Миноксидила го започнах вече когато бях започнала да овладявам косопада, така че не знам колко е помогнал да спре. Ползвам го от два месеца и не смятам да го спирам, защото косата ми е много рядка и има нужда от сгъстяване. Това, че новите растежи падат след спиране на миноксидила важи при хора с постоянна загуба на коса, мисля че се води андрогенен косопад. За съжаление при тях се налага да ползват миноксидил цял живот за задържане на новата коса. При някои хора косата се възстановява изцяло и не пада след спирането на миноксидила - ако косопада е бил причинен от някакъв дефицит/проблем, който е овладян.

# 472
Моят косопад беше причинен от дефицит на желязо. Когато попълних дефицита, косопада спря. Миноксидила го започнах вече когато бях започнала да овладявам косопада, така че не знам колко е помогнал да спре. Ползвам го от два месеца и не смятам да го спирам, защото косата ми е много рядка и има нужда от сгъстяване. Това, че новите растежи падат след спиране на миноксидила важи при хора с постоянна загуба на коса, мисля че се води андрогенен косопад. За съжаление при тях се налага да ползват миноксидил цял живот за задържане на новата коса. При някои хора косата се възстановява изцяло и не пада след спирането на миноксидила - ако косопада е бил причинен от някакъв дефицит/проблем, който е овладян.
Аз съм от тези хора, които ползват миноксидил цял живот, вече 14 години. Спрях го преди да забременея и разбира се по време на бременността и кърменето. Спирала съм го няколко пъти, просто решавам да го спря, за да ползвам нещо друго и започвам да губя коса, пак го започвам, абсолютно всеки път имам засилен първоначален косопад и след това спира и се възстановява косата. И моето желязо и феритин са ниски, но дори и при по-високи стойности като ги вдигна, ако не ползвам миноксидил, косата започва да пада. Пия тотема за желязото, през два месеца по два месеца, два пия, два почивам, Вие с какво наваксахте железния дефицит?

# 473
Сорбифер.

# 474
Аз също. Само със Сорбифер успях.
Има и вариант с желязо на инжекции.

# 475
Вие с какво наваксахте железния дефицит?
Better you iron 10. Само това спрейче ми понася на стомаха от всички видове желязо, които съм ползвала. Много съжалявам да чуя, че при вас косопадът е постоянен и губите коса при спиране на миноксидил. По два пъти на ден ли се мажете? На мен ми е досадно и сутрин и вечер да се мажа, макар че стана част от рутината.

# 476
И моят е постоянен- над челото в средната му част.

# 477
Вие с какво наваксахте железния дефицит?
Better you iron 10. Само това спрейче ми понася на стомаха от всички видове желязо, които съм ползвала. Много съжалявам да чуя, че при вас косопадът е постоянен и губите коса при спиране на миноксидил. По два пъти на ден ли се мажете? На мен ми е досадно и сутрин и вечер да се мажа, макар че стана част от рутината.
Мажа се всяка сутрин, като си мия косата на втория ден вечерта. Тя е много тънка и рядка, и от миноксидила първия ден стои добре, но на втория вече е замазана и не е приятна гледка. Единствено събота и неделя, ако не излизам никъде или примерно ходим до село, си позволявам да си слагам сутрин и вечер. Миноксидилът го започнах преди много години след преглед при д-р Зарев и дълги години го взимах от тяхната клиника - Галатея. Преди да стигна до д-р Зарев бях обиколила доста дерматолози, но аз просто не се повлиявам от другите мазила. Чета във форумите постоянно как на хората им расте много нова коса от този или онзи продукт, и решавам да пробвам и аз, но пък като започна нов продукт спирам миноксидила, защото според мен той не се съчетава с други продукти и като не видя резултат от примерно някой нов продукт, се връщам към миноксидила. Междувременно косопада се е засилил, защото не съм ползвала миноксидил, а като го почна, при мен винаги си има първоначален косопад и общо взето е един затворен кръг. През годините съм направила десетки мезотерапии, плазмотерапия няколко пъти и в последната една година филър за коса, който също е инжекционен. Филърът ми се отразяваше много добре, той може да се комбинира с миноксидил, до последният път преди две седмици. Сега след поставянето на филъра, косопада още повече се активизира. Изследвания съм правила всякакви, всичко си е в границите, с изключение на малко по-ниско желязо. Полови и щитовидни хормони са наред. Много внимавам и със шампоаните - тези, които са противокосопадни ми сплескват косата, кетозал също, и постоянно съм в някаква търсенка на идеалния шампоан. От няколко години спрях да си поръчвам миноксидил от клиниката на д-р Зарев и ползвам Миноксидил  2 процента на Foligain, който си поръчвам от аптека "Детелина".

# 478
И аз съм клиент на Зарев. Вече има собствена клиника.

# 479
Не знаех, че има собствена клиника, браво на него. Аз последно ходих като бяха в болница “Здравето” в Овча купел. Къде се намира сега клиниката, не е лошо пак да отида или поне пак да започна да си взимам миноксидил от тях.

Общи условия

Активация на акаунт