Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 43 646
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Радвам се, че нещата се подобряват при теб 😊 А това за обърнатата матка какво значи, аз също съм с такава, но не съм попадала на информация да е по-болезнено при нарастването на матката?

Lilly_7, аз също съм с обърната матка и ми казаха, че боли повече само докато матката заеме "правилна позиция". Към 11-12 седмица действително изпитвах доста неприятна болка в корема и кръста, и на прегледа след това се оказа, че явно точно тогава се е намествала. Иначе кога ще се случи това, си зависи от тялото на всяка жена, но до края на бременността със сигурност променя позицията си.

# 136
Цитат
Бебетата започват да чуват звуци в утробата около 18-та седмица от бременността. До 25-та седмица техният слух се е развил до степен, в която могат да реагират на звуци извън утробата.
Това намерих като информация относно  кога започват да чуват бебоците. Малко е рано сега, но аз вече започнах да му говоря на моя бръмбар. Smiley

# 137
Момичета, прибирам се от преглед. Имах час в петък, но не издържах, видях, че има свободен час за днес и се записах, въпреки че на 7 бях на ФМ. Много исках да видя бебето, луда работа. 😂 Прегледа вече е с коремен ехограф, доволна съм. АГ мери обиколка на глава, корем, показва ми ръце, крака, мери шийката. Доволна съм. Всичко е наред с бебката, каза ми че съм 14+5 дни, което е 15 седмица, а бебето отговаряло на 16. Много е хубаво да си видиш бебето! 💗💗💗

# 138
Много е хубаво да си видиш бебето! 💗💗💗
Прекрасно е ❤️ Много е интересно как започваме да си обичаме човечето преди още да се е родило. Аз всеки път като го видя и направо се разтапям и ми идва да ревна 😭😂

Аз днес цял ден лежа, кръста ме убива. Чак започвам да се чудя от бременността ли е или нещо друго, така рязко да ескалира болката...

# 139
Аз започвам да се кокоря и да следя всичко не че много разбирам 😁

# 140
Аз четох днес,че в 14 г.с болките е възможно да бъдат по-силнички.Може би с напредването на бременността и болките се засилват

# 141
Много е хубаво да си видиш бебето! 💗💗💗
Прекрасно е ❤️ Много е интересно как започваме да си обичаме човечето преди още да се е родило. Аз всеки път като го видя и направо се разтапям и ми идва да ревна 😭😂

Аз днес цял ден лежа, кръста ме убива. Чак започвам да се чудя от бременността ли е или нещо друго, така рязко да ескалира болката...

Мен по същия начин ме болеше и преди бременността. Само че много по-рядко и не след всяко трето навеждане 🤐

# 142
Минавам и аз да споделя - от днес вече съм в 13 г.с. Резултатите от пренаталният тест са чудесни, от БХС - също. Ще се радвам на малка госпожица 🩷, която изпреварва със седмица и два дни седмицата, в която съм аз. Спрях и работа, защото работя на смени и не мога повече да работя през нощта.

# 143
Момичета на вас какво кръвно ви казват, че е нормално? На мен ми каза че повече от 110/70 не трябва да ми е. Включи ми допегит 2по 1, ако няма ефект на 3 по
Имам доверие на лекаря, но винаги ме е страх когато пия нещо, което до сега не ми се е налагало.. та ми се иска да чуя и вашето мнение, както и какво са ви казали за нормално

За пръв път чувам такова нещо ... на мен и 125 на 85 са ми го изкарвали.  Нищо не казаха .

# 144
Момичета на вас какво кръвно ви казват, че е нормално? На мен ми каза че повече от 110/70 не трябва да ми е. Включи ми допегит 2по 1, ако няма ефект на 3 по
Имам доверие на лекаря, но винаги ме е страх когато пия нещо, което до сега не ми се е налагало.. та ми се иска да чуя и вашето мнение, както и какво са ви казали за нормално

За пръв път чувам такова нещо ... на мен и 125 на 85 са ми го изкарвали.  Нищо не казаха .
явно зависи от нормалното кръвно преди бременността, както и явно дава тон на действие факта че имам такъв риск от БХС. Честно казано вчера го пих 2 пъти и се събуждам без главоболие. Аз се чух с моята лекарка(личната) относно консултация с кардиолог. Каза, че ще ми обяснят което и те това е от бременността, но трябва да се регулира, защото спира храненето на бебето. Разбрахме се да отида при нея началото на месец декември, ще направи една кардиограма и ще видим какво ще бъде. За сега се чувствам добре, от края на месеца спирам работа( предполагам от там идва стреса) и се надявам всичко да се нормализира.

# 145
Радвам се, че нещата се подобряват при теб 😊 А това за обърнатата матка какво значи, аз също съм с такава, но не съм попадала на информация да е по-болезнено при нарастването на матката?

Deni Tsvetanova по принцип, когато си болничен не плащаш осигуровки за периода на неработоспособност. Единствено работодателят ти плаща за теб само здравни осигуровки.

Момичета, от 2-3 дни усещам някакви пробождания, ту отляво, ти отдясно. Не е кой знае каква болката, нито много често, но малко се притеснявам. На някоя случвало ли ѝ се е?
Да на мен тези дни,този уикенд по скоро,бяха в дясно,точно същата болка,но минава за секунди...от какво е....
От растежа на бебето и на матката е.Почти всяка ги има.В момента долу и връзки и всичко ни се разпъва и нараства.Целия организъм претърпява промени .

Мами при мен овладяха най-тежкия период.Кръвните изсл.,урина ,бъбреци  и т.н. бързо стабилизираха.Днес ме изписват .Бебчо е добре слава богу.Ще лежа докрай у дома и на лекарства ,защото при мен бодежите и болките са по-силно изразени причината е ретроверзирана обърната и чувствителна матка ,бебо расте и дразни матката ,нормално е да се случва иначе в моя случай,но от тук нататък хранене ,лежене и лекарства и многоо вода.Вярвам ,че ще се справим с божия помощ ,пазене и позитивизъм😊
Ами нищо сериозно, просто матката не е в обичайното си положение антеверзио флексио  ,ами е пообърната назад.Всяка жена е индивидуална и всеки организъм е различен ,просто моята е явно много чувствителна ,то и корема ми се вдтвърдява става като топка и сякаш нещо отвътре ми опъва в коремната стена.Не се притеснявай ретроверзираната матка не се счита за патологично състояние ,моята матка се оказа просто доста чувствителна явно и на растежа му,и на движенията му,защото те иначе са вече многи активни ,макар и ние да не усещаме както при напреднала бст . Тя дори сега е възможно да ти се обърне най-вероятно напред и да застане в обичайната си позиция напред през б ста.Ако си имала болезнена менструация преди (случва се в нашия случай) сега е много възможно след раждането да ти се оправи и това.😊

# 146
Тези с по-големи деца ходите ли на преглед ехограф с детето,моята кашля от много време и няма как да я пусна утре на градина...съвест ...както и да е ....мисля да я взема,нашите нз дали ще могат да дойдат,при тях има сняг

# 147
  • София
Ходила съм на ехограф с детето и мъжа в комплект. Малката е на 2 все пак и нямаше да ми е ок да сме само двете и да трябва да я следя какво ще се опита да пипне точно.

Аз още имам кафеникаво зацапване, сутрин е най-обилно така да кажа, след лежането цяла нощ. Нямам търпение за прегледа другата седмица да видя докъде го докарахме с тоя хематом и колко се е смалил. Много ми се иска да е поне наполовина, макар да не знам колко е възможно. Дразня се че нямам база за сравнение, да направя прогноза за колко време минава това. Така или иначе до към средата на декември съм болничен, който или ще продължа, или ще си пусна отпуска после и няма да се занимавам с работа, ще мога да почивам вкъщи. Ама все пак...

# 148
Не е редно според мен като е болна да я водите на преглед при други бременни жени. Все пак сега в този сезон всеки се пази от вируси и настинки и си пази бебчето.

Тези с по-големи деца ходите ли на преглед ехограф с детето,моята кашля от много време и няма как да я пусна утре на градина...съвест ...както и да е ....мисля да я взема,нашите нз дали ще могат да дойдат,при тях има сняг

# 149
  • Пловдив
Аз голямото дете не го водя с мен, обикновено си чакам по минимум половин час и няма нужда да го мъча да седи на едно място и да се чуди каква щуротия да свърши. Или е на градина, или татко му го гледа.
А пък ако е болен съвсем не мисля, че е редно, въпреки че даже няма против да е с маска (свикна като чакаме при педиатъра му без значение дали е здрав или не да носи, превантивно да не лепне нещо).

Общи условия

Активация на акаунт