Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 43 648
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Прави сте не помислих,просто винаги ходя по-рано от часа ми-след работа веднага когато стигна и няма никой нз как става този късмет и влизам по-рано😁

# 151
Винаги е с нас на прегледи,тъй като няма на кого да го оставим,а мъжа ми влиза с мен,съответно и малкия с нас.

# 152
Момичета, пак въпрос към тези от вас, които скоро са правили фетална в Оскар. Доволни ли бяхте и лекарят, при когото си бяхте записали час, ли извърши прегледа? Чака ли се много, колко време трае? АГ, която ми води женската консултация, ме насочи натам, но малко се притесних след някои коментари из форумите.

# 153
Аз съм доволна. Бях при Д-р Стратиева. Първо се взима кръв. Чака се доста, много от момичетата излизаха по време на прегледа за разходка, тоалетна, до колкото разбрах, за да се “събудят” бебетата и да се види всичко. При мен не се наложи. В началото прегледа го започна един млад лекар, по-скоро за да въведе информацията (последна менструация, заболявания, фамилна обремененост за болести и т.н.), започна с ехографа. След това дойде Д-р Стратиева, направи доста снимки, направи предположение за пола, каза ми, че всичко изглежда нормално и младия доктор ми обясни за числата в изследването, кога ще са готови и т.н. Общо взето и чакането не ми беше досадно, защото е пълно с бременни жени, с които сте в 12/13 седмица и такива, които са в 22 и има какво да се обсъжда. 😅

# 154
Благодаря, и аз съм си записала час при нея, защото точно към нея ме насочи АГ.
 😊

# 155
Мисля, че ще останеш доволна. Много мила ми се стори, отговори на всичките ми въпроси. Късмет!

# 156
Момичета, здравейте! Включвам се и аз с термин 27.05 Blue Heart
Имам питане - кога започват да гледат на доплер (с тромбофилия съм и ми се иска да се успокоя, че кръвотока на бебето е добре)?
Вие от къде си купувате Палмърс-а (питането е за Варна)?

# 157
За Бургас-купих от Лили

# 158
Здравейте, момичета,
Следя ви отначало, но чак сега се престрашавам да пиша.
Терминът ми е за сега на 05.05, втора бременност, баткото живот и здраве ще е точно на 4г май месец.
Притеснението идва, тъй като баткото е роден в 33-та заради преекламсия, но за сега да чукна на дърво, всичко е ок, предстои ми и обременяване с глюкоза, за да сме сигурни, че и там държим фронта.
Стискам палци всички да имат лека бременност Simple Smile

# 159
Момичета, здравейте! Включвам се и аз с термин 27.05 Blue Heart
Имам питане - кога започват да гледат на доплер (с тромбофилия съм и ми се иска да се успокоя, че кръвотока на бебето е добре)?
Вие от къде си купувате Палмърс-а (питането е за Варна)?
Здравей,
Моят термин е за 26.05, също съм с тромбофилия. В 13г.с. за първи път проверихме кръвотока Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Добре дошли Em22 и FBID1654125672.

Em22, при мен доплер моята АГ започна да пуска от 12 г.с., не съм рискова група, но и с първата ми бременност от рано започна да го следи. По ЗК честно казано не съм сигурна изобщо дали е включено към задължителните, не съм обръщала внимание. Има заложено проследяване на сърдечна дейност на плода всеки месец от 5 лунарен, но не съм убедена, че това включва следене на кръвоток.

За Палмърс - не съм от Варна, но го има в Лили, Sopharmacy и други аптеки, лесно откриваем е.

# 161
Много ви благодаря за отговорите. Ще говоря с моя АГ следващия път за доплер.

# 162
Здравейте, моят термин е 29.05, и ми се струва толкова далеч. От днес вече съм в 13 г.с, в понеделник бях на БХС при доц. Чавеева и всичко изглеждаше супер, но нямахме резултати от БХС все още, излязоха по-късно. Имам въпрос към тези, които си правят ФМ при доц Чавеева, понеже мъжа ми е чул, че тя ще се обади като излязат резултатите за да ги обсъдим, а аз в този момент напълно съм изключила и не помня нито дума, защото мислех само за пренатест и къде да го направим, та при Вас тя ли се обажда или Вие я търсите? Вече втори ден няма обаждане и започнах да се притеснявам, че пак няма да направя нещо както трябва.  Да не говорим, че забравих да си взема и пик код от касата, та се сетих чак на магистралата и вече нямаше как да се върнем, а го дават само лично. Общо взето взимам мъжа ми с мен за да помни и да ме подсеща, ама вече ще ходя с тефтерче вместо с него, колкото и да е смешно, за да не забравя пак нещо важно. Само аз ли започвам да оглупявам или и при вас се случва? Мисля за 3000 неща и все нещо е недомислено или забравено.

# 163
Минах преглед вс е ок,16+1 😁пак напред върви мадамата и термина се мести 7.05-според ехографа,иначе 18.05....каза дълги бедра 😁
Зачудих се сега мести ли се термина официално и каза има време
....това е за талибанки,които не си знаят последния ц.😁😁(че гледат според ехографа термин)

# 164
Моето последния път беше една седмица напред, но АГ ми каза, че това не измества термина 🙄

Общи условия

Активация на акаунт