Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 43 673
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Извода от моите писания е същия 🤗
Моето последния път беше една седмица напред, но АГ ми каза, че това не измества термина 🙄

# 166
И аз бях на преглед, този път казаха че е 1000% момче Smile В 16та седмица съм, бебето върви голямо отговаря на 17+5 … Всичко си е наред, единственото което ме притеснява е, че пикочния ми мехур бил пълен, а аз не усещам да ми се пишка Thinking На  22.12 съм на фетална, да видим там как ще е …

# 167
Блазе ти, на мен ми се пишка постоянно още от 4-та седмица 😂 Ставам по 2-3 пъти нощем.

# 168
Здравейте, моят термин е 29.05, и ми се струва толкова далеч. От днес вече съм в 13 г.с, в понеделник бях на БХС при доц. Чавеева и всичко изглеждаше супер, но нямахме резултати от БХС все още, излязоха по-късно. Имам въпрос към тези, които си правят ФМ при доц Чавеева, понеже мъжа ми е чул, че тя ще се обади като излязат резултатите за да ги обсъдим, а аз в този момент напълно съм изключила и не помня нито дума, защото мислех само за пренатест и къде да го направим, та при Вас тя ли се обажда или Вие я търсите? Вече втори ден няма обаждане и започнах да се притеснявам, че пак няма да направя нещо както трябва.  Да не говорим, че забравих да си взема и пик код от касата, та се сетих чак на магистралата и вече нямаше как да се върнем, а го дават само лично. Общо взето взимам мъжа ми с мен за да помни и да ме подсеща, ама вече ще ходя с тефтерче вместо с него, колкото и да е смешно, за да не забравя пак нещо важно. Само аз ли започвам да оглупявам или и при вас се случва? Мисля за 3000 неща и все нещо е недомислено или забравено.

Привет, в понеделник и аз бях при нея. Ако не се е свързала с вас, може да звъннете на регистратура и те ще и предадат да ви звънне. Аз бях направила кръвния тест в неделя и понеделник заедно с морфлогогията си каза мнението. Резултатите ви са излезли много бързо, но и аз мисля, че няма как да ви дадат вече номер с парола.

# 169
Блазе ти, на мен ми се пишка постоянно още от 4-та седмица 😂 Ставам по 2-3 пъти нощем.
И аз бях така по в началото сега сякаш не винаги ставам вечер, успявам да устискам 😁

# 170
Пишкането се превърна в основна част от денонощието ми. Ако съм късметлийка, ще стана само два пъти през нощта, но иначе съм си абонирана за 3, като последния винаги е около 4-5, когато сънят е най-сладък Grinning поне ще се подготвим от сега за будуване

# 171
При мен също пишкането е постоянно.Меко казано през половин час ми се пишка,а в същото време пишкам по няколко капки .А и не пия чак толкова течности през деня.От началото се наливах с вода,но вече не го правя.Тогава ставах нощем по 2 пъти и ми се разбиваше съня.Ужасно беше.Сега вече не е така,спя си по цяла нощ.Но мен и утрогестана ме упоява направо,преди лягане пия 3-тата доза

# 172
И аз започвам много да забравям с бременностите, лошото е, че ме държи и 2 години след раждането 😅. Но поне вече имам навика, всичко си пиша в списъци в Google keep.
Не се мести термина обикновено спрямо размерите на бебето, даже не се мести, ако си знаеш точната овулация (ако е късна), което за мен е проблем, ако се преносвач, но аз родих 3 седмици по-рано и не се наложи да влизам в спорове.
И аз не усещам, когато ми е пълен мехура, но този проблем го имам от преди. Явно трябва да е много препълнен, а сутрин пия и много вода и се пълни за 20 Мин 😑, което беше проблем при ранните прегледи.

Аз вчера ходих до спешния да проверяваме за изтичане на води, слава богу всичко е наред и е просто воднисто течение, но като наближават седмиците(а и месеца е същия, защото предният ми термин беше 16 май, сега е 10), в който предната бременност стана патологична и някак си много се стресирам. Ще си отдъхна сигурно като мина 28 седмица....

# 173
Ъпдейт от мен. Бях на преглед, бебето е добре, шава, мърда, отваря си устата 😀.Най-хубавото е, че плацентата ми се е вдигнала малко, лекарката каза, че е много добре, че е мръднала само за една седмица. Много трябва да внимавам с храната, че с моя диабет (тип 2) е доста опасно... Макар че по някаква незнайна причина съм отслабнала 2 кг, което с ядене и лежане не знам как се случва точно. 😀 Кръвното ми не е много окей, високо е и ще трябва да ходя на кардиолог, трябва скоро да се видя и с ендокринолога. На 18.12 съм на втората фетална. И най-вълнуващото - цитирам "на момиче ми прилича", но не е съвсем сигурно. 😀

# 174
Моята вчера хълцаше 😁

# 175
Здравейте момичета! Някой от вас тук да е с преекламсия? А има ли някоя която да пие аспирин и от колко мг?

# 176
Здравейте момичета! Някой от вас тук да е с преекламсия? А има ли някоя която да пие аспирин и от колко мг?
Аз съм с риск за това от БХС. Поддържат ми кръвното с допегит и пия аспирин акард 150мг по 1 на ден

# 177

Здравейте, 
Мисля, че се бъркате - дори ранна преекламсия рядко се развива преди 22 седмица.
В тези седмици може да се говори само за по-голям риск.
Единствената профилактична доза аспирин, за която има проучвания, че има ефект е 150мг. По мое лично мнение, ако гинеколог изпише по-малко за профилактика, е направо за кмят.
П.С. Синът ми и роден преждевременно заради преекламсия

# 178

Здравейте, 
Мисля, че се бъркате - дори ранна преекламсия рядко се развива преди 22 седмица.
В тези седмици може да се говори само за по-голям риск.
Единствената профилактична доза аспирин, за която има проучвания, че има ефект е 150мг. По мое лично мнение, ако гинеколог изпише по-малко за профилактика, е направо за кмят.
П.С. Синът ми и роден преждевременно заради преекламсия

Да аз съм в 13 г. С и казаха че имам риск да развия и ми изписаха превантивно аспирин 150 мг, но съм от малък град и никъде по аптеките не мога да намеря такива мг

# 179
Поръчай си онлайн - Софармаси, Гален, Ремедиум, Бену. Хиляди сайтове има. Фрамар са скъпи, от там недей.
А, по какво се разбира, че може да се развие преекламсия?

Общи условия

Активация на акаунт