Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 207
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, аз съм от юнската тема, но като по-напреднали да ви задам един въпрос. Зверски ме мъчи безсъние или по-точно сънят ми е накъсан. Заспивам в 22ч, будя се в 1-2ч, стоя будна 2 часа, после пак заспивам, събуждам се най-късно в 6:30ч смазана…  Някой минал ли е през това и кога свършва този кошмар? Нещо за сън може ли да се пие?

И аз съм така, всяка нощ ставам и съня ми е разбит.

# 511

Проблема е, че като се събудя и сякаш ме хваща нервата. Не знам как да го обясня. Усещам едно чувство на напрежение, сякаш съм много изнервена от нещо. Чудя се дали да не пусна някакви хормони, примерно TSH? Последно преси трансфера беше 1, но знам ли сега как е…
Аз също бях така, събудя ли се и ме хващаше нервата. Аз съм много поспалива по принцип, но в този период се събуждах максимум в 06:30 (с няколко междинни будувания през нощта). Мина от самосебе си, продължи около 3 седмици. TSH преди да забременея ми беше 2, а в 9г.с. вече беше 4.75, така че го провери според мен. Едва ли е от това, но все пак няма да навреди да го проследиш.

# 512
Дария_90, При мен единственото, което помогна със заспиването след ставане до тоалетна бе да не пускам никакви лампи, за да не се разсънвам изцяло, светих си само със смарт гривната, тъй като нейния фенер е доста слаб и гледах само с едното око. Laughing След това си лягах и пак заспивах. Ако си подремваш през деня също оказва влияние на нощния сън.

# 513
Момичета, аз съм от юнската тема, но като по-напреднали да ви задам един въпрос. Зверски ме мъчи безсъние или по-точно сънят ми е накъсан. Заспивам в 22ч, будя се в 1-2ч, стоя будна 2 часа, после пак заспивам, събуждам се най-късно в 6:30ч смазана…  Някой минал ли е през това и кога свършва този кошмар? Нещо за сън може ли да се пие?

И аз бях така. С навлизането по-навътре във втори триместър почнах да спя нормално.

# 514
И аз с будуващите. Събота и неделя се будя рано сутринта към 4-5 часа. Но стане ли време за работа, в 7 часа не мога да си отворя очите. Отделно ожаднявам много вечер и пия вода, съответно поне веднъж се будя за тоалетна. Трябва да си наложа през деня да пия повече вода, а вечер да я намаля.

# 515
Здравейте!
Мога ли да питам някоя дали е пътувала със самолет 4/5 месец ( може и предна бременност)? Правихте ли някакви по-спецялни изследвания/ прегледи преди това за да ви кажат че може? Нещо определено преди или по време на полета като насоки? Мерси предварително!!!( може да ми се наложи да летя и все още се чудя дали е Ок, че аз съм паника)

Нищо специално не ти трябва и няма проблем да пътуваш със самолет. Освен ако бременността ти не е проблемна и изрично не са ти забранили. В последния триместър не е препоръчително и някои компании искат специален документ, ако се налага.

Аз по принцип пътувам често, това не се в променило откакто съм бременна. Престоят ми още едно-две пътувания, след 7ми вече не мисля.

Ако можеш си вземи от седалките с повече място за краката, защото не е много удобно в някакъв момент. Или помоли да те преместят след бординга, ако има някъде място със съседна свободна седалка. И задължително до пътеката! Да ставаш по-лесно до тоалетна 😂

# 516
Аз съм пътувала с предната бременност в 28-ма г.с 4 часа полет.Беше ми неудобно ,защото е дълъг полета и ми се овидяя.Сега живот и здраве на 24.12 ще пътувам до Виена ,надявам се всичко да е наред.

# 517
И аз с будуващите. Събота и неделя се будя рано сутринта към 4-5 часа. Но стане ли време за работа, в 7 часа не мога да си отворя очите. Отделно ожаднявам много вечер и пия вода, съответно поне веднъж се будя за тоалетна. Трябва да си наложа през деня да пия повече вода, а вечер да я намаля.
Аз от както съм вкъщи спя нормално. Но тази седмица имам извънредни ходения на работа и не мога да спя. Като знам, че съм вкъщи стана към 5 нещо, но после лягам и спя не съм изнервена, че трябва да ставам. Снощи легнах в 21 и цяла нощ съм в будна кома. През 10 Мин гледам часовника, просто явно си знаеш, че имаш ангажимент не знам. Аз поне така си обяснявам разбития съм.

# 518
Явно да, подсъзнателно мозъка ми работи и не може да си почине. Тази сутрин пак. Въртене цяла нощ и сега алармата звъня 20 минути.

# 519
И аз съм така момичета, към 3 и нещо се будя за тоалетна и се въртя до 5.. Пробвах с млякото, заспах много бързо, но пак си се будих.

# 520
Това, което ми помага на мен при нощните пробуждания е да си пусна аудокнига на слушалки за да не будя половинката. Точно защото иначе мозъка ми започва да работи и да мисли по разни казуси, а така се овличам в историята и до 3/4’ заспивам Simple Smile))

# 521
Можеше ли да консумираме сурови яйца в сос или подобно вчера правих десерта с кроасани, а вътре има яйца ....Поне да си опитам малко 🙄🤯

# 522
Можеше ли да консумираме сурови яйца в сос или подобно вчера правих десерта с кроасани, а вътре има яйца ....Поне да си опитам малко 🙄🤯

Крем карамел с кроасани ли? Той нали се пече? Иначе не, заради риск от салмонела.

# 523
Според мен нищо сурово не е удачно.

# 524
И аз имам проблеми със съня, сега съм болна и е ужас. Много ми е трудно без капки за нос. Стискам си палци да мине бързо и да не развия някой ринит.

Сурови яйца (майонеза, тирамису и т.н.) е добре да се избягват. Ако е минала някаква термична обработка, примерно карбонара или някой крем/сос, дето се прави на котлон, тогава няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт