Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 219
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, нали всичко е отрицателно? И първият ред?
Всичко е отрицателно. 🙂

# 496
Аз съм използвала Силиконова Помпа/Колектор за кърма Lansinoh тъй като протичах от едната гърда първите 2-3 месеца докато бебето сучеше. Доволна съм.

# 497
Резултата е 0.12, а референтните стойности за положителен резултат са над 0.6 (0.60).

Доктора ми уж гледа резултати всяка неделя, но нито казва дали всичко е наред, нито се обажда, ако не е и трябва аз да му звъня в определен от него ден след това, много е сложно с него и разчитане на резултати.

Lilly_7 , първото ми се струва положително .. не съм сигурна...  другите са отрицателни

# 498
Аз не съм имала течове, единствено вечер като направи голяма пауза за спане 3*4 часа,но и  започва да ми тежи и боли и съм я събуждала да яде.
Днес съм доста по-добре пуснах прахосмукачка и готвих е имам още кашлица като отхрачване,но дишам по-добре поне от едната страна 😁и имам сили🥳
Лекувах се с парацетамол сутрин и вечер по едно -три дни,биозин,осцилококцинум три три- три тубички всеки ден,чайове,лукчета физ. рр,хомеожен малко и сироп стодал.
Голяма мъка ми беше запушения нос сега и на малкото дишане се радвам

# 499
Аз доста ги ползвах, докато кърмя или се цедя, защото като се стимулираше едната гърда винаги протичах от другата и така доста месеци беше при мен . Та ми бяха доста удобни и си събирах кърма. Също и вечер съм ги слагала, ма ако много се въртях, пак протичах и с тях😃.
pauly, супер новини! ❤

Мамите с опит, как сте се справяли с протичането на кърмата през времето когато не сте кърмили или ползвали помпа? Знам, че се продават подплънки, които уж абсорбират кърмата. Тази сутрин ми попадна този продукт (без вакуум), който се носи между храненията и събира това, което изтича и така не се похабява кърмата и се чудя дали нещо такова би било функционално и полезно:
Скрит текст:

# 500
Момичета, скоро някоя да е ходила на фетална в Оскар? Още ли не позволяват на таткото да присъства?

# 501
Аз бях ноември, пишеше, че заради ковид и грипове не позволяват придружители.

# 502
  • София
Момичета, аз съм от юнската тема, но като по-напреднали да ви задам един въпрос. Зверски ме мъчи безсъние или по-точно сънят ми е накъсан. Заспивам в 22ч, будя се в 1-2ч, стоя будна 2 часа, после пак заспивам, събуждам се най-късно в 6:30ч смазана…  Някой минал ли е през това и кога свършва този кошмар? Нещо за сън може ли да се пие?

# 503

Знам за ноември, и аз имах час за тогава, но го смених, защото нещо не ме бяха разбрали коя фетална искам. Затова питам в последните дни дали някой е бил, аз съм на 21-ви. Ще им звънна през седмицата...

# 504
  • София
Утре имам час и ме предупредиха, че не допускат придружители.

Знам за ноември, и аз имах час за тогава, но го смених, защото нещо не ме бяха разбрали коя фетална искам. Затова питам в последните дни дали някой е бил, аз съм на 21-ви. Ще им звънна през седмицата...

# 505
Дария_90,аз имах този проблем и сега също,но от време на време.Безсънието е още от преди положителния тест.Немога да помогна със съвет.Аз като ставам да пишкам и ми се разбива целия сън.Но аз си пия дозата Утрогестан преди да си легна,той ме упоява и понякога спя цяла нощ без да се будя.Но той е по лекарско предписание.Ако ни го пиех щях още да страдам от безсъние.Иначе като немога да заспя си гледам клипчета на телефона или чета тук из форума и това помага,в един момент очите започват да ти се изморяват и заспиваш.

# 506
Момичета, аз съм от юнската тема, но като по-напреднали да ви задам един въпрос. Зверски ме мъчи безсъние или по-точно сънят ми е накъсан. Заспивам в 22ч, будя се в 1-2ч, стоя будна 2 часа, после пак заспивам, събуждам се най-късно в 6:30ч смазана…  Някой минал ли е през това и кога свършва този кошмар? Нещо за сън може ли да се пие?
Опита ли с топло мляко вечер преди да заспиш ?На мен това ми помогна и спя като къпана.

# 507
  • Пловдив
Точно телефони, телевизори и подобни електронни устройства не са препоръчителни при проблеми със съня заради синята светлина. Аз лично не го спазвам, защото нямам подобен проблем, но знам че е хубаво и ми се иска да го променя като навик. Бях влязла в тази спирала по време на будуванията със сина ми и хич не е готино - чувствах се съвсем като парцал. Бих го заместила с книга.

За качеството на съня - най-полезен е сънят между 10 и 2 заради производството на мелатонин. Хубаво е да се избягва консумацията на много течности преди сън, същото важи и за храна. За храната бях чувала за препоръки от 5 часа, което е трудно постижимо ако човек си ляга в 10 и ходи на работа 😀 Но едни 2-3 часа сигурно също биха имали полза. Скоро бях гледала едно видео на тази тема в Ютуб профила на Aesthetic brains.

# 508
Здравейте!
Мога ли да питам някоя дали е пътувала със самолет 4/5 месец ( може и предна бременност)? Правихте ли някакви по-спецялни изследвания/ прегледи преди това за да ви кажат че може? Нещо определено преди или по време на полета като насоки? Мерси предварително!!!( може да ми се наложи да летя и все още се чудя дали е Ок, че аз съм паника)

# 509
  • София
Благодаря за съветите, момичета.
Deni Tsvetanova, аз също приемам Утрогестан, но го слагам вагинално и мисля, че няма същия успиващ ефект. Иначе точно ставането до тоалетната ме разсънва. Винаги съм спала като заклана. Не мърдам, не пия вода, не ходя до тоалетна Grinning Спах непробудно 8-9ч.

Mims1900, ще пробвам. При мен проблема не е със заспиването вечер, а със събуждането през нощта, но ще опитам и с мляко.
Проблема е, че като се събудя и сякаш ме хваща нервата. Не знам как да го обясня. Усещам едно чувство на напрежение, сякаш съм много изнервена от нещо. Чудя се дали да не пусна някакви хормони, примерно TSH? Последно преси трансфера беше 1, но знам ли сега как е…

Общи условия

Активация на акаунт