Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 549
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Аз Рейнбоу си го наемам, че по-изгодно ми идва така аз да си ги изчистя - диван, матраци, килими 😀 Иначе абсурд да дам толкова пари да си го купя.
Килимите иначе ги давам и за машинно пране, но по-рядко, че много време ми ги мотаят.

# 226
Здравейте, момичета,
Тези от вас, които вече са усетили бебчета си, какво точно е усещането?
Аз от 2-3 дни, освен обичайните спазми, усещам и нещо като пукащи се балончета, особено като лежа. С високо разположена предна плацента съм, доколкото съм чела може би по-късно ще го усетя. Утре влизам в 15г.с., знам че е много рано, но се чудя дали е възможно тези балончета да са от малкия ми шушон 🥹

# 227
  • Пловдив
pauly, напълно възможно. Точно така го усещам и аз, все по-отчетливо с всеки изминал ден. 17 г.с. съм аз, също предна висока плацента, като също започнах да усещам преди може би 2 седмици. Стори ми се раничко, но при мен го отдадох и на това, че е втора бременност, уж казват, че по-рано се усещало.

# 228
Здравейте, момичета,
Тези от вас, които вече са усетили бебчета си, какво точно е усещането?
Аз от 2-3 дни, освен обичайните спазми, усещам и нещо като пукащи се балончета, особено като лежа. С високо разположена предна плацента съм, доколкото съм чела може би по-късно ще го усетя. Утре влизам в 15г.с., знам че е много рано, но се чудя дали е възможно тези балончета да са от малкия ми шушон 🥹
Аз усещам от 14 г.с. като пърхане на пеперудка от ляво ,където ми е бебето(точно там ми я гледаха с коремен) долу ,като пулсация ,рядко ,но го имам,моята плацента е по задна маточна стена(сега съм в 16 г.с.),но ми казаха ,че при първа бременност е рано ,по учебник е прието при първескини към 18-20 седмица първото движение и затова и аз вече не знам от какво е това чувство,така или иначе след още няколко седмици ще се разбере дали е било бебето или не като започнат същинските движения😁.Иначе при втора бременност жените си ги усещат по -рано попринцип.

# 229
Аз също усещах нещо като леко бълбукане на балончета в ляво около 14-15та седмица, но след това спря. Сега по-скоро  като се движа просто усещам, че има нещо в тази част от тялото ми, много е странно. Вече нямам търпение да дойде моментът, в който да знам със сигурност, че усещам бебчо. В събота най-после съм на преглед след почти 4 седмици чакане и честно казано едва издържам... Simple Smile 

Имам въпрос към тези от вас, на които са им правили цитонамазка по време на бременността. Случвало ли се е да ви излезе тип IIБ? Досега винаги съм била с нормален резултат и това малко ме притеснява. Много се надявам причината да е в това, че АГ взе пробата докато все още ме лекуваше от някакви анаеробни бактерии и да не се налагат допълнителни изледвания/интервенции.

# 230
Точно като пърхане на пеперуда или пукащи балончета се усеща. Някъде 14-15 гс ги усетих. Но тук от седмица някъде почти го няма това усещане. По-скоро имам прерязване към пикочния мехур в определени пози и вчера определено ми наби един шут 😂 Но засега се усеща 1-2 пъти на ден предимно късния следобед, даже психясвам малко като не я усетя. Все си мисля, че още са малки и правят кълбета постоянно и затова някои дни почти не се усеща.

# 231
Аз също усещах нещо като леко бълбукане на балончета в ляво около 14-15та седмица, но след това спря. Сега по-скоро  като се движа просто усещам, че има нещо в тази част от тялото ми, много е странно. Вече нямам търпение да дойде моментът, в който да знам със сигурност, че усещам бебчо. В събота най-после съм на преглед след почти 4 седмици чакане и честно казано едва издържам... Simple Smile 

Имам въпрос към тези от вас, на които са им правили цитонамазка по време на бременността. Случвало ли се е да ви излезе тип IIБ? Досега винаги съм била с нормален резултат и това малко ме притеснява. Много се надявам причината да е в това, че АГ взе пробата докато все още ме лекуваше от някакви анаеробни бактерии и да не се налагат допълнителни изледвания/интервенции.
Мисля, че е нормално като има бактерии да излезе такъв резултат.

# 232
Аз честно казано усещам някакви пулсации, но не мога да схвана моя пулс ли е, какво е. Тъкмо идвам от преглед и лекарката каза, че до към още 2 седмици трябва да започна да усещам. Иначе и болките ми били нормални, и неудобството, и опъването.

Иии момиче е! Purple Heart

# 233
На мен също ми излезе такъв резултат. Нямам бактерии, а само липса на лактобацили. Каза, че резултата ми бил добър и като родя - пак цитонамазка. Имах горен полип преди 7-8 месеца. Преди него бях 3-та група и доста се стреснах. И на мен не ми харесва много 2Б, но едва ли и в това състояние имаме много полезни ходове. Ще говоря с нея другата седмица за цитонамазката ми, защото се чухме само за резултата и ми изписа глобули за лактобацилите. Ако има някой опит също с 2Б група, ще се радвам да сподели.

# 234
При предната бременност бях IIБ, но лекувах ешерихия през това време и ми обясниха, че е нормална групата. Иначе сега излезе IIA.

# 235
И аз усещам "балончетата" Heart
Мислех, че е рано още, то е и много леко, предполагам скоро ще се засили. Четох, че вече може и музика да му пускам.

# 236
И при мен са "балончета" и както някои го описват, все едно рибка плува вътре. Отвреме навреме има и  по някой шут в пикочния ми мехур. Grinning

Нещо ме хванаха лудите и по цял ден чистя, оправям, преподреждам гардероби. Все си припомням, че има още време, ама пък като знам третия триместър как тежи.

# 237
При предната бременност бях IIБ, но лекувах ешерихия през това време и ми обясниха, че е нормална групата. Иначе сега излезе IIA.

Много благодаря за отговорите момичета, това малко ме успокоява! Ще видим какво ще каже АГ в събота.

VaniaK, аз също съм на глобули Лактажин в момента и се надявам цялото лечение да е дало резултат. Стискам палци и при теб всичко да е наред! Simple Smile

# 238
И на мен цитонамазката ми излезе IIБ при наличие на бактериална инфекция. Спомням си, че и най-първата ми цитонамазка в живота също излезе такава и тогава ми казаха, че е ок а нямах никакви инфекции тогава. После ми е излизала винаги IIА до сега

# 239
И аз усещам нещо, дали като къркорене, дали като балончета..., ама ми е трудно да преценя. Иначе си му пускам музика всеки път като започна да чета книга 🤗

Общи условия

Активация на акаунт