Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 646
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Eлиза, ако си оцелила вена или нерв боли много. В такива случаи като усетя, че боли при забиването на играта, я вадя и премествам встрани.

# 166
На мен ми се е случвало,  и не само в корема като бием. Може да се случи и да започне да сърби, до се образува плюска, синка, изобщо всичко. Вече съм почти към края на бременността и всичко съм виждала,  превъртяхме и всички места за биене, та да..

# 167
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър ангиолог. Благодаря

# 168
  • София
Д-р Боряна Минкова от Токуда с две ръце!

# 169
+ 1 с две ръце за д-р Минкова!

Д-р Боряна Минкова от Токуда с две ръце!

# 170
Момичета, завишен ми е D-dimer-a.
Как ви се струва, в 9 г.с. съм
Здравейте и аз съм с подобни стойности, какво ви посъветваха вас?

# 171
Момичета, завишен ми е D-dimer-a.
Как ви се струва, в 9 г.с. съм
Здравейте и аз съм с подобни стойности, какво ви посъветваха вас?

Включиха ми натаспин през ден и Д -димера влезе в граници. Впоследствие в София на фетална морфология ми спряха натаспина, аспирина инжекжиите и ми включиха акард 150. На 31.01 ще пускам контролни изследвания и ще видим какъв ще е резултатът.

# 172
Lyly-fly, според мен се консултирай с хематолог, предполагам те следи такъв вече дори.

Може ли да попитам къде си си пускала изследванията, че знам, че Анти-Ха не се прави навсякъде, а и на мен скоро ще ми се налкожи да го пусна?

Мерси!

# 173
  • София
Lyly-fly, според мен се консултирай с хематолог, предполагам те следи такъв вече дори.

Може ли да попитам къде си си пускала изследванията, че знам, че Анти-Ха не се прави навсякъде, а и на мен скоро ще ми се налкожи да го пусна?

Мерси!
Пуснах в Токуда болница кардиологичния център на околовръстното и го сбъркаха ,изкараха ми някакви прекалено високи стойности, тъкмо се връщам от там,ходих да повтарям.
Протеин С и S още не са ми готови (в понеделник ги пуснах),така че не знам дали да ги препоръчам ...

# 174
Анти Ха в Токуда, но болницата или 3-та градска, но там при Паскалева. В Токуда става за около 40мин. и обикновено изобщо не се чака.

# 175
Благодаря много, момичета!

Аз мислех, че в Токуда се чака много, затова гледах да я избегна ама явно не се, та ще се насоча натам. Къде точно вътре им е лабораторията, може ли да споделите повече?

# 176
Здравейте, момичета. С мисед аборт съм в 9та г.с. през ноември и последвали генетични изследвания:

След консултация с АГ-то ми, той препоръча прием на Аспирин Протект 2 месеца преди планиране на бременност и да го продължа ако видя положителен тест. Консултирах се с проф. Савов от МД относно мутациите ми, той каза, че са нискорискови и няма нужда от профилактика с аспирин, което доста ме обърка. Съответно направих консултация с втори АГ и той ми препоръча да си пусна фибриноген, аPTT, INR и d-DIMER преди започването на аспирина. След като видя резултатите от тях каза, че са добри и да се въздържа от прием на аспирин засега, което още повече ме обърка. Смятам да направя и консултация с хематолог, защото само това ми остана. Моля за съвети Sad

# 177
  • София
Благодаря много, момичета!

Аз мислех, че в Токуда се чака много, затова гледах да я избегна ама явно не се, та ще се насоча натам. Къде точно вътре им е лабораторията, може ли да споделите повече?
В кардиологичния им център на околовръстното минавам веднага ,изобщо не се чака.
Но пак казвам,сбъркаха ми изследването,сега ми излезна реална стойност,чаках го около час.Сигурно съм единичен случай де,но ако ви излезне някакъв абсурден резултат, не бързайте да се шашкате
Цената е 34 лв.

# 178
  • София
Първо, пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми. Двата витамина трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм.

За останалите мутации - и двамата АГ са изписали терапия, защото въпреки че са нискорискови, мутациите могат да предизвикат проблем. Савов няма нужда да се презастрахова, защото не проследява бременни жени, говори само на теория.
За мен лично е по-адекватен АГ, който следи коагулацията и спрямо нея би назначил терапия. Това предполага и чести прегледи и изследвания.

Бих се консултирала и с хематолог, за да обясни проблема при конкретните мутации.
Фибринолизата е процесът на разграждане на тромбчета. При повишен д-димер има риск от тромбообразуване. В начална бременност е много важно да не се запушат мъничките кръвоносни съдчета, с които се храни плацентата. Някои АГ се презастраховат с терапия, други - не.

Здравейте, момичета. С мисед аборт съм в 9та г.с. през ноември и последвали генетични изследвания:

След консултация с АГ-то ми, той препоръча прием на Аспирин Протект 2 месеца преди планиране на бременност и да го продължа ако видя положителен тест. Консултирах се с проф. Савов от МД относно мутациите ми, той каза, че са нискорискови и няма нужда от профилактика с аспирин, което доста ме обърка. Съответно направих консултация с втори АГ и той ми препоръча да си пусна фибриноген, аPTT, INR и d-DIMER преди започването на аспирина. След като видя резултатите от тях каза, че са добри и да се въздържа от прием на аспирин засега, което още повече ме обърка. Смятам да направя и консултация с хематолог, защото само това ми остана. Моля за съвети Sad

# 179
Това са резултати от вчера:

Общи условия

Активация на акаунт