Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 619
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Паднал ми е хемоглобина от 140 на 126.
Желязото си е ок, 23, феритин 132. Витамин в12 600, фолиева на годината граница. Възможно ли е да е от оксапара?
Нямам основните мутации, другите не съм ги пускала. След изследване на коагулация доктора каза, за сега продължаваме с оксапара. В 17 седмица съм.

# 211
  • София
Марго, може да пада от бременността. Оксапара няма общо. Виж и общия белтък и албумина, трябва да почнеш и тях да следиш.

Girl in fire, следят се д-димер и фибриноген. Не виждам причина да се притесняваш за момента.

# 212
Здравейте, момичета! На НМХ 0,3 + АП 0,75 съм, следено от хематолог и АГ на база регулярни кръвни изследвания. Тъй като поставях и прогестерон - Утрогестан, вагинално 2х100 мг вечер, сега от 13 г.с. след ранния скрининг с добри резултати ми препоръчаха да го намаля за 1 седмица на 1х100 мг вечер и след това да го спра окончателно. Въпросът ми е - ако някой е бил на антитромбозна терапия и на прогестеронов препарат едновременно, дали след препоръчано спиране на прогестерона по схема (и сгъстяващото му кръвта действие) е имало някакво зацапване/прокървяване/друг вид кървене? След спирането на прогестерона ще пусна нови кръвни изследвания за проследяване на коректността на терапията, но ме притеснява междинният период след спирането. Благодаря!

# 213
Аз до 12 бях спряла всичко. Първо инжекциите, после глобулите. Казаха ми, че вагиналните остават по-дълго евентуално заради шийката, но на мен не ми се наложи.
Нямах зацапване. Мислех, че ще ми спрат оксапара, но на база изследвания ми го продължиха. От аспирин ми зацапа още на 9 ден след трансфера и ми го спряха окончателно тогава.

# 214
  • София
При мен имаше зацапване за по седмица при всяко намаляване на прогестерона - счита се за нормално.

# 215
  • София
При мен имаше зацапване за по седмица при всяко намаляване на прогестерона - счита се за нормално.
Дели, това в късна седмица включително ли?
Аз сега слагам зареди шийката ,обаче 3 дни преди микробиология трябва да го спирам ,да очаквам ли зацапване?

# 216
  • София
Последните зацапвания при мен бяха в 14гс, тогава го спрях окончателно, като почнаха да мерят шийката.

# 217
Здравейте,

Може ли да ми помогнете с разчитането на тези резултати?
Направих ги след мисед, защото се усъмних, че може да имам тромбофилия. Имам ли?

# 218
При хетеро- или хомозиготно носителство на PAI-1, изследва се допълнително Фактор XIII и АСЕ I/D.
Макар в тълкуването на резултатите често да пише, че носителството на ген PAI-1 4G/5G няма клинична изява, това не е особено вярно. Особено ако се кумулира заедно с другите гени, които писах по-горе - тогава става по-рисково. Аз съм само хетерозигот по PAI 4G/5G и въпреки това съм на терапия за всеки случай.
Другата мутация касае слаба усвояемост на витамини от В група в неметалирана форма. Затова се преминава към прием само на метилирани форми.

# 219
Бременна съм в 12г.с., на фракси 0.4 и съм в процес на намаляване на прогестерона/вече 200мг/, антиха ми е 0.18. Преди 4 седмици бях на 800мг прогестерон и тогава беше 0.14, д-р Тончев тогава прецени да не сменяме дозата и каза да видим след месец. Предвид колко малко се е покачило и референтните стойности 0.3-0.6 предполагам, че ще ми го качи. Исках просто да видя има ли други такива и как ви беше с 0.6 фракси? Кръвотока засега е супер, следящия АГ подозира, че дясната артерия ще създава проблем по-натам и би включил акард.

# 220
Здравейте. Бременна съм и съм с тромбофилия. Терапията ми е Фраксипарин 0.4 . На изследването на урина ми излезна завишени еритроцити (3-4) тоест кръв в урината. Възможно ли е да е от кръворазреждащите?

# 221
  • София
Аз с аналогичен резултат имах механично притискане на уретерите. Можете да обсъдите със следящия АГ, да отидете на уролог (на ехограф ясно се вижда) и да пуснете стерилна урина за всеки случай.

# 222
Здравейте, момичета
Отново аз, по горе бях писала че съм хетерозигот фактор 5 лайден и хомозигот 4G/4G PAI

Консултирах се с д-р Иванова хематолог през приложението Healee , между другото съм доста приятно изненадана от конуслтацията с нея. обяснява много подробно , много ясно и ддъхва много доверие , което според мен е доста важен фактор при избиране на лекар.
Та както и да е , в момента не съм бременна ,но имам профилактично назначено лечение с Натаспин н *1 на ден , вит б12 , вит д ,фолиева к-на мета форма . Ще ги пия 2 месеца  , ако няма бременност и след 2 месеца ще се изледват , но ако има положителен тест почвам  веднага с фраксипарин 0,4 или клексан 0,4 и спирам натаспина след което ще се изледват нивата на 21 дена. (фибриноген , д димер , аптт , и пкк ) не е писала за анти ха. Гледам повечето от вас пускат и анти ха , но тя няма такова изискване .

Как ви се струва назначеното лечение? ,
 сред вас има много опитни и преминали през този път и повече от 1 път, на мен те първа ми предстои да мина през целия този дъълъг период докато се стиге до успешен финал на бременноста.

# 223
  • София
Съвсем адекватно си звучи назначеното лечение. При бременност ще иска вероятно и данни за кръвоток от доплеровите изследвания при АГ. Може да назначи и антиХа (аз го изследвах веднъж на всеки триместър).
Успех!

# 224
Здравейте, за съжаление съм тук за съвет, имам тромбофилия и нях на терапия с клексан 0,4, но разбрахме, че сърчицето е спряло в 9г.с пратихме абортивния материал за изследване все още няма резултати, но лекаря се съмнява да е заради тромбофилията дали се е случвало на някой въпреки назначената терапия и има ли други методи за справяне с това.

Общи условия

Активация на акаунт