Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 506
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Все още не съм бременна, бях юли 2023,но не се появи сърдечна дейност.Писаха го мисед аборт в 12 г.с.
Сега ще трябва първо да излекувам тромбофлебита, да не забременявам поне 1 година и през това време да си намеря читав гинеколог за рискова бременност. Препоръчаха ми клиника Надежда или клиниката на д-р Сигридов.Не съм решила къде да се насоча все още, но разбрах,че за д-р Сигридов ставало много трудно записването и много се чакало за преглед,ако не си бременна в момента.Та не знам какво ще правя.Предполагам,че с моите мутации ще е много рискова една бременност,било тя и на фраксипарин.
Дало има и други жени като мен с 3 мутации,които са износили здраво бебе.
Опасно ли е и детето да има тези мутации?
Хиляди въпроси се въртят в главата ми в момента.

# 511
Чак пък много рискова.
Тъкмо го доизносвам второто, с първото даже не знаех, че имам Лайден. Имам и още неща.
Хетеро на Лайден се среща често, виж хомо Лайден е истински проблем.

# 512
  • София
За проследяване ти трябва АГ и хематолог/ангиолог да работят заедно. Като си почнала с ангиолог там, потърси и АГ. Сигридов е фетален АГ, не следи и не изражда, а и много си измисля диагнози, няма нужда да те плаши излишно.

Засега се съсредоточи да оправите тромбофлебита, пък после ще мислиш за забременяване. И да ти назначат терапия още преди да забременееш, да си подготвена.

Успех! 🍀

Все още не съм бременна, бях юли 2023,но не се появи сърдечна дейност.Писаха го мисед аборт в 12 г.с.
Сега ще трябва първо да излекувам тромбофлебита, да не забременявам поне 1 година и през това време да си намеря читав гинеколог за рискова бременност. Препоръчаха ми клиника Надежда или клиниката на д-р Сигридов.Не съм решила къде да се насоча все още, но разбрах,че за д-р Сигридов ставало много трудно записването и много се чакало за преглед,ако не си бременна в момента.Та не знам какво ще правя.Предполагам,че с моите мутации ще е много рискова една бременност,било тя и на фраксипарин.
Дало има и други жени като мен с 3 мутации,които са износили здраво бебе.
Опасно ли е и детето да има тези мутации?
Хиляди въпроси се въртят в главата ми в момента.

# 513
Благодаря за отделеното внимание, delisardeli.
Да, сега се лекувам, не бързам за забременяване пак.А и ще ми трябват консултации и изследвания при АГ, имам и дефицити на витамин Д, ще пускам и Б12,че и с него не бях добре.TSH и то ми играе, и за ендокринолог съм.Общо взето съм в темата, за да разбера от опита на пишещите,да си мечтая ли въобще да имам дете или тромбофилията ми е сериозна и риска за мен ще е много голям при евентуална бременност.А и не съм първа младост, на 37 години съм вече.

# 514
Здравейте,

Бременна съм в 23 седмица и от около 8-9 седмица съм на Клесан от 0.4.

От последната ми коагулация излезе завишен Д-димер за срока и хематолога иска да вдигнем дозата на 0.6., но преди това да пусна Анти-Ха.

Каза да ида днес в Токуда, понеже бия инжекциите вечерно време, а там работят денонощно.

Знам, че трябва между 3ч. и половина, 4ч. след инженкцията да ме боцнат.

За да не губя време, може ли някой, който си е пускал там, да ме ориентира - къде е лабораторията, къде се регистрираш за нея и как да стигна до нея, че в тази голяма болница, ще се мотая яко.

Мерси!

# 515
Здравейте,

Бременна съм в 23 седмица и от около 8-9 седмица съм на Клесан от 0.4.

От последната ми коагулация излезе завишен Д-димер за срока и хематолога иска да вдигнем дозата на 0.6., но преди това да пусна Анти-Ха.

Каза да ида днес в Токуда, понеже бия инжекциите вечерно време, а там работят денонощно.

Знам, че трябва между 3ч. и половина, 4ч. след инженкцията да ме боцнат.

За да не губя време, може ли някой, който си е пускал там, да ме ориентира - къде е лабораторията, къде се регистрираш за нея и как да стигна до нея, че в тази голяма болница, ще се мотая яко.

Мерси!

Аз отидох в Токуда Младост, качваш се на втория етаж на регистратурата, регистрираш се и си готова.
За другата Токуда не мога да кажа. Там доколкото помня клинична лаборатория беше на първия етаж, в дясно.

# 516
В Младост пак ли е денонощна лабораторията или?

# 517
Вече всички имаме тромбофилия, въобще не е толкова страшна с правилната терапия, лекар  и много следене, наплашила си се излишно. Подготви си тялото хубаво за забременяване, всичко ще е наред 🍀
Благодаря за отделеното внимание, delisardeli.
Да, сега се лекувам, не бързам за забременяване пак.А и ще ми трябват консултации и изследвания при АГ, имам и дефицити на витамин Д, ще пускам и Б12,че и с него не бях добре.TSH и то ми играе, и за ендокринолог съм.Общо взето съм в темата, за да разбера от опита на пишещите,да си мечтая ли въобще да имам дете или тромбофилията ми е сериозна и риска за мен ще е много голям при евентуална бременност.А и не съм първа младост, на 37 години съм вече.
#nat92 - ако се ходи извън работното време се минава през спешното, поне в Токуда на Вапцаров е така.

# 518
Лабораторията на Токуда може и да работи денонощно, но регистратурата ѝ си е със стандартно работно време. Трябва да се мине през спешното.
Точно, заради това коментирахме, че поставянето на НМХ вечер не е ок. Абсолютно се компрометира пускането на Анти Ха. Да се ходи по нощите за кръв.

# 519
  • София
Измества се поставянето на нмх сутрин постепенно, с по няколко часа напред или назад. След като се поставя 4-5 дни в един и същи час, може да се изследва. Когато се комбинира с аспирин протект, нмх се поставя сутрин, а ап се пие вечер.

# 520
Да, знам, но хематолога не иска да чакаме изместване с дни, затова вчера я поставих около час и половина, два по-рано, днес пак, за да дойде следобедно време, а не да е късното вечер и след 4 часа да се направи Анти-Ха, та затова ме насочиха и към Токуда, заради това, че са отворени по всяко време и правят това изследване.

Това е решение на хематолога, не мое, затова слушам и изпълнявам. Мерси за съветите!

# 521
Здравейте, аз все още не съм в отбора на бременните, но надявам се предстои. Правя замразени трансфери. Досега имам една бременност, приключила с мисед (спряло сърце) в 7 г.с.

Имам следните:
VEGFA (-1145G>A) - Хетерозиготен носител, генотип G/A
TAFI (+505A>G) - Хетерозиготен носител, генотип A/G

С хематалог или имунолог трябва да се консултирам, предвид че тези мутации доколкото разбирам имат отношение по-скоро към имплантацията?
Може ли аборта да е бил в следствие на тях?

В момента съм след трансфер и имам изписани от репродуктивния Клексан 0,4 и Акард 75мг през ден.
По отношение на VEGFA, какво може да се добави като терапия? Моля, ако някой тук има опит с тези мутации, да сподели.

# 522
Здравейте, бременна съм в 26 г.с и от началото съм на терапия с Клексан 0,4 + аспирин 150мг. Днес ми излезнаха изследвания като АРТТ е 20.5 при референтни 26-36… имах няколко изкървявания до сега, след които намалях аспирина  и се нормализираха ситуациите, при вземане на кръв дори е необходимо да държа притиснато мястото около 5-10мин за да спре течението.Как е възможно тогава да ми се съсирва така кръвта? Ще съм благодарна на всякаква информация и опит!

# 523
Здравейте! Много се извинявам, но бихте ли споделили мутациите си и кой лекар (какъв специалист) Ви назначи тази терапия? И тя базирана ли е също на някакъв повишен риск от прееклампсия?
Тъй като на мен ми е предписан също Аспирин 150, иначе от 28 март съм на Клексан 0.4 + АП и се притеснявам точно че, ако вдигна аспирина, ще станат кръвоизливи... Бременна съм в 14 г.с.

Желая Ви лека и успешна бременност и нула трудности оттук нататъ! Simple Smile

Здравейте, бременна съм в 26 г.с и от началото съм на терапия с Клексан 0,4 + аспирин 150мг. Днес ми излезнаха изследвания като АРТТ е 20.5 при референтни 26-36… имах няколко изкървявания до сега, след които намалях аспирина  и се нормализираха ситуациите, при вземане на кръв дори е необходимо да държа притиснато мястото около 5-10мин за да спре течението.Как е възможно тогава да ми се съсирва така кръвта? Ще съм благодарна на всякаква информация и опит!

# 524
Здравейте,
от съвсем скоро съм на Аспирин Протект през ден вечер и Фраксипарин 0,4 пак през ден, но не ми стана ясно кога трябва да слагам инжекцията (сутрин или вечер). Ако е сутрин, това ще рече вечерта пия Аспирина и на следващия ден сутринта слагам фраксипарина? Правилно ли е така?
На места пък чета, че препоръчват да се бие вечер и тотално се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт