Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 568
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета, аз съм след биохимична бременност декември месец 2023г. (С доста зацапване почти през цялото време) тогава питах гинеколога ми дали има нужда да пускам изследвания за тромбофилия, но той каза, че след като е само една не вижда смисъл, но ако държа за мое успокоение да пусна. Вчера ги пуснах от много мислене и продължили неуспешни опити. Но не мога да разбера имам ли проблем или не. Ще съм ви много благодарна ако ги погледнете и ме посъветвате какво да предприема от тук на татък.  В първата страница видях медицински център Кирм св.Елисавета за Бургас, но няма споменат специалист, ако някой от областта е запознат, също ще съм много признателна.
Ето го и изследването:

Като в референтните стойности се твърди, че няма клинична изявя за моите фактори.
П.С. (Редактирано) след четене във форума и отново преглеждане на моите резултати съм притеснена, защото мисля че не съм разбрала правилно и това което всъщност пише е, че за хомозиготен фактор MTHFR C677TP има клинично проявление.)

От 1 година приемам сайкъл баланс по предписание на лекаря, с редовен цикъл съм на 26 дни, но четох тук, че с мутацията в MTHFR A1298C трябва да приемам мета фолиева киселина. Септември месец 2023 пусках пълна кръвна картина и витамини и всичко беше в норма с много леко занижен Б12

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 15:39 от FBID1489609970

# 301
Привет, момичета! Flowers Four Leaf Clover Има ли някой от Варна с препоръки за хематолог? От първа страница видях препоръки за генетик за Варна, както и за лекари, които преглеждат онлайн, но исках да попитам дали има дама, която се следи тук при АГ и хематолог, която има нужда от терапия или паралелно проследяване. Благодаря предварително!

# 302
Разбирам...Благодаря, момичета! Доплер сега си спомням, че всеки път правихме. Явно това е било ориентир за лекаря ми. И явно все пак е искал да се презастрахова...Пак стигаме до там, че е най-важно при кого ходим...
Кис - каква беше назначената терапия?

Бъдете здрави, лека бременност на всички с коремчета и, ако е рекъл Господ скоро, и аз ще съм сред вас за компания и разкош Relaxed

Клексан/ фраксипарин 0.4 всеки ден + аспирин протект вечер

Ходих при хематолог Миглена Стайкова в Окръжна болница Варна. Преглежда и с направление.

# 303
Аз съм с PAI хетерозитот и бях на терапия от ден 1, а в 3 триместър дори ми увеличиха датата на 0.6, но има и други мутации (все в допълнителния пакет са моите) и не е олиентир само тази една.

# 304
Здравейте, към момичетата с pai 4G/5G(+ хетерозигот в фактор 13, ACE и тафи и хомозигот в Vegfa и b-fibrinogen) малко вероятно, но го има шанса с някое момиче да сме "близначки". На Клексан 0,4 съм. Все още ми е рано, но как родихте и къде? Чисто информативно и от любопитство питам.

# 305
Идвам само да се оплача. Не знам дали съвет даже ми е нужен, ама ей така, да помрънкам.

Имам хетеро Лайден, хомо АСЕ и 4G/5G. 
Всичко беше чудно с изследванията до 22гс. някъде, когато Анти Ха започна да пада. Тончев смени Клексана на 0.6, вместо 0.4, но ето днес, Анти Ха ми е още по - трагичен - 0.14. Коагулацията не е мръднала спрямо миналия месец.
Минавам на 12 часов Клексан по 0.4. Има ли някой с подобен опит?
Трудно намирам вече ненасинено място от 0.6 по корема, нещо не успявам да се справя с тях, доста по - тегави са ми за вкарване. Сега с 2 инжекции на 24 часа се чувствам съвсем отчаяна как ще го избутам. Persevere

# 306
Аз бях с подобни мутации - хетеро Лайден и фактор XIII, и хомо по PAI, но никога не съм изследвала Анти Ха. Следяхме само коагулация и гледахме кръвотока към бебето. Не се е налагало увеличаване на дозата клексан (0.4 биех).

При вас хематолог или АГ даде препоръките? Кръвоток гледан ли е? Бебето как наддава?

# 307
  • София
Идвам само да се оплача. Не знам дали съвет даже ми е нужен, ама ей така, да помрънкам.

Имам хетеро Лайден, хомо АСЕ и 4G/5G. 
Всичко беше чудно с изследванията до 22гс. някъде, когато Анти Ха започна да пада. Тончев смени Клексана на 0.6, вместо 0.4, но ето днес, Анти Ха ми е още по - трагичен - 0.14. Коагулацията не е мръднала спрямо миналия месец.
Минавам на 12 часов Клексан по 0.4. Има ли някой с подобен опит?
Трудно намирам вече ненасинено място от 0.6 по корема, нещо не успявам да се справя с тях, доста по - тегави са ми за вкарване. Сега с 2 инжекции на 24 часа се чувствам съвсем отчаяна как ще го избутам. Persevere
Ако резултатите от АнтиХа са някакви спорни,повтори го ,на мен ми го сбъркаха преди няколко месеца.
Много висок АнтиХа, всичко останало в норми.

# 308
Не са спорни, миналия месец ми беше 0.2, сега 0.12. Стартирах от 0.3. Но може би наистина ще пусна още едно Анти Ха, точно защото коагулацията е почти същата като миналия месец.
Написах вече, че ме следи хематолог - д-р Тончев. На АГ да ми коригира терапии не бих се доверила. Бебето в момента върви съвсем ок. Коагулацията също. Всъщност той подхожда много предпазливо и иска след всяка промяна да проверяваме Анти Ха, но на мен тези апликации откровено ми тежат и това вече ми дойде в повече.

# 309
Прощавайте за въпроса, това АнтиХа за какво се следи? При определено мутации или? Аз съм ходила 2 пъти на консултация с хематолог, с пускане на коагулация, но дори не е споменавала АнтиХа.
Иначе имам само хетерозигот PAI и хетеро ACE, не съм на терапия освен Аспирин.

# 310
  • София
Прощавайте за въпроса, това АнтиХа за какво се следи? При определено мутации или? Аз съм ходила 2 пъти на консултация с хематолог, с пускане на коагулация, но дори не е споменавала АнтиХа.
Иначе имам само хетерозигот PAI и хетеро ACE, не съм на терапия освен Аспирин.
Дозата на Фраксипарина се определя с него.
Аспирина се проверява с Аспи тест.

# 311
Привет, момичета! Relaxed Аз също се включвам с въпрос.

Скрит текст:
Моите изследвания от Геника излязоха, доколкото и други момичета ме посъветваха, най-вероятно ще трябва терапия с инжекции поради комбинацията от мутации. Предстои ми преглед при АГ и консултация с хематолог тепърва. Проверих и нивата на Б9 и Б12, като в момента приемам този продукт - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010010878.

В момента сме в период на опити, като имам само една БХ, реших да проверя тромбофилиите на моя глава и за мое успокоение. Изчетох доста от темата, за да добия представа за практиката с такива мутации и терапиите. Към момичетата със сходни мутации, приемали ли сте терапия преди или в помощ на забременяване или само след + тест? Също така видях, че доста момичета се следят при д-р Тончев, видях, че има опция за онлайн консултация през апп-а Medrec, но ми излиза, че няма налични часове. Дали вече не консултира онлайн или просто в графика няма свободни часове? Питам, защото съм от Варна ,а тук видях, че изборът на хематолози е доста стеснен, ще проверя и Миглена Стайкова за първа консултация тук. Благодаря!

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 09:42 от busteeeed

# 312
  • София
busteeeed,аз съм с подобни, имам Протромбинова мутация, която сама по себе си заслужава внимание , НО в никакъв случай не е присъда.
 Няма абсолютно никакво отношение към биохимичната бременност, НО е чудесно че си пуснала изследването и знаете вече за наличието на мутации и ще може да ги профилактирате.
 Ако имате разширени вени, може да направите и една консултация с д-р Минкова -ангиолог в Токуда болница, аз съм много доволна!Тя ми следи и терапията вече.
 С миналата бременност изкарах на Фраксипарин 0.4 цяла бременност, сега освен на Фраксипарин 0.4 съм и на Аспирин Протект 100 от 14 седмица поради риск от Прееклампсия.

# 313
Благодаря много, *Bubble*!:relaxed: Гледам да не се настройвам, че ме чака нещо страшно, мисълта за инжекции не е приятна, но виждам колко много жени преминават през това и се справят отлично. Успокоявам се с мисълта, че е хванато предварително и може да се извърши профилактика. Интересно ми е дали някоя от тези мутации дава ефект при зачеванe/имплантация и се налага профилактика още при опитите или по-скоро само може да повлияе за износването?

Пропуснах да спомена, че не съм от София и засега проучвам лекари тук (Варна) или препоръки за такива с онлайн консултация.

# 314
За онлайн препоръчвам Тончев.
Благодаря много, *Bubble*!:relaxed: Гледам да не се настройвам, че ме чака нещо страшно, мисълта за инжекции не е приятна, но виждам колко много жени преминават през това и се справят отлично. Успокоявам се с мисълта, че е хванато предварително и може да се извърши профилактика. Интересно ми е дали някоя от тези мутации дава ефект при зачеванe/имплантация и се налага профилактика още при опитите или по-скоро само може да повлияе за износването?

Пропуснах да спомена, че не съм от София и засега проучвам лекари тук (Варна) или препоръки за такива с онлайн консултация.

Общи условия

Активация на акаунт