Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 540
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, бременна съм в 6 седмица. През 2023 имах аборт по медицински причини заради малоформации. Пуснах си генетични изследвания. Интересувам се дали има някой като моите мутации и каква терапия е назначена? От Варна съм.
Това изследване няма общо с това, което сте преживяли.
Все пак е добре че сте го пуснали, важно е, изглежда ми всичко там да е наред.

Гинеколог ме посъветва,че е добре да приемам аспирин протект или фраксипарин 0.3мл

# 361
Здравейте, бременна съм в 6 седмица. През 2023 имах аборт по медицински причини заради малоформации. Пуснах си генетични изследвания. Интересувам се дали има някой като моите мутации и каква терапия е назначена? От Варна съм.
Това изследване няма общо с това, което сте преживяли.
Все пак е добре че сте го пуснали, важно е, изглежда ми всичко там да е наред.

# 362
  • София
Фелисити, изследвай нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин. При ниски стойности на витамините, освен проблем с бебето, може да се повиши хомоцистеин, което е предпоставка за сърдечно съдови инциденти. При ниски стойности на витамините трябва да приемаш само метилирани форми.

Терапията с НМХ и/или аспирин протект на този етап може да е необходима, а може и не - трябва да пуснеш изследвания за фактор 13 и ACE.

Лунатичка, при теб има комбинация с PAI и ACE, така че може би е уместно да ти назначат терапия. Премери и нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. Витамините трябва да са около горна референтна стойност, за да има достатъчно и за теб, и за бебето.

# 363
Делисардели,ясно ми е,че ще трябва терапия,за мое съжаление.Просто АГ каза,че ще обсъдим резултата чак на прегледа,тъй като в момента съм на терапия нямало да има проблем.Искам просто малко яснота.Високорискови ли са,нискорискови ли са,има ли опасност за мен или за плода?Да се насоча ли сама към хематолог или на 1-ви да се консултирам с АГ и да решим?

# 364
  • София
Задължителна консултация с хематолог трябва при наличие на мутации. Има и онлайн опции, които са много удобни (Healee, Medrec).

# 365
Задължителна консултация с хематолог трябва при наличие на мутации. Има и онлайн опции, които са много удобни (Healee, Medrec).
Онлайн не искам.Нито имам 25лв в картата,за да платя,нито мисля да плащам.Достатъчно са ми платени прегледи,всяко седмица по 200лв за лекарства ами и там да дам.Звъня утре на личния,праща ми направление и отивам някъде или запазвам час.Обаче имам доверие на репродуктивния и без нейна препоръка,не бих взела такова решение.

# 366
Делисардели,ясно ми е,че ще трябва терапия,за мое съжаление.Просто АГ каза,че ще обсъдим резултата чак на прегледа,тъй като в момента съм на терапия нямало да има проблем.Искам просто малко яснота.Високорискови ли са,нискорискови ли са,има ли опасност за мен или за плода?Да се насоча ли сама към хематолог или на 1-ви да се консултирам с АГ и да решим?

Нискорискови са, много по-вероятно е да нямаш необходимост от терапия. Но това трябва да го реши специалист след допълнителни изследвания на коагулация.
Може да отидеш в Националната кардиологична болница, проф. Паскалева или доц. Динева - те би трябвало да работят с направления и ще ти пуснат на място и допълнителните изследвания. Онлайн не виждам смисъл, особено без да можеш да покажеш коагулация.

# 367
  • София
Ами защо питате тогава за съвет дали да се консултирате с хематолог преди прегледа ви с АГ? 🙂 Мутациите ви са нискорискови, но не споделихте на каква терапия сте.

За мутации специалистите са хематолозите, ще ви се следи и коагулацията по време на бременност по тяхна преценка. Затова предложих онлайн опцията, тъй като явно бързате и сте притеснена. През тях също се коментират изследвания за коагулация между впрочем, варианти много и за всеки. Успех 🍀

# 368
Ако са високорискови,мога утре да се свържа с репродуктивната и да я питам.В момента съм на Фраксипарин 0.6 от 06.02(деня на пункцията)без прекъсване.Тъй като съм с хиперстимулация,нямам Аспирин/Натаспин/Ацетизал кардио.
Заради Фраксито,според нея няма смисъл да се чуваме преди прегледа,понеже и да излезе някой тип мутация,имам инжекционен препарат.Питах,тъй като ако бяха високорискови,щях да взема мерки още утре.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 17:10 от Lunatichka92

# 369
  • София
Не се притеснявай, нискорискови са, даже и Фракси не знам дали ще ти трябва, но специалистите ще кажат. 🍀

# 370
Не се притеснявай, нискорискови са, даже и Фракси не знам дали ще ти трябва, но специалистите ще кажат. 🍀
Жива и здрава бъди за успокоението,което ми даваш🙂.
Точно това е,че не искам повече инжекции.Стимулацията ми беше много тежка,с 3-4 инжекции дневно,а от пункцията-пак по 3,1 Фракси и 2 Пролутекс.От 24.01 отнесох сигурно 200 инжекции и здраво място нямам нито на корема,нито на ръцете.

# 371
  • София
Милата, стискам палци да намалеят инжекциите и да имаш лека бременност! ❤

# 372
Разбирам ви напълно аз съм на системи 2 ден след пункция , ръцете ми здраво място нямат .

# 373

Момичета как ви се струва кръвотока? Не са ли ниски числата?

# 374
  • София

Момичета как ви се струва кръвотока? Не са ли ниски числата?

Отличен е. Пулсативният индекс и индексът на резистентност са в най-добрата зона на нормата - колкото по-вляво е точката, толкова по-добър е кръвотокът. Дори да е леко вляво извън отсечката,  пак е много добре. Проблем и слаб кръвоток има, ако е вдясно от отсечката.

Общи условия

Активация на акаунт