Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 574
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, предстои ми да сменям дозата на фракси от 0.4 с 0.6 - лесно ли го намирате по аптеките в София? Някой да има излишен?
Също да питам някоя скоро да е купувала феринжект? Наистина ли е изчерпан навсякъде?

# 346
Привет, бременна съм в 15 седмица и въпреки Фракси 0.4 миналата седмица ме приеха за задържане заради 7 см хематом в матката. Следя се при Паскалева и последните изследвания бяха в норма, кръвотока в матката отличен, дори планираше да ми спре терапията след 17 седмица. Не можаха да ми кажат причина за хематома. Някой с подобни истории?

# 347
Здравейте,
включвам се в темата след късен аборт в 23 г.с. и едно нормално раждане без проблеми преди това. Днес излязоха и изследванията за тромбофилия, може ли някакъв коментар и мнение за лекар, дали това може да е причина за аборта, всичко започна със силен кръвоизлив в 12 г.с., установено отлепване на плоден сак и хематом, 5-6 седмици кървене, 2-3 седмици без, след тов акафяво течение, контракции, спукване на мехура и аборта. https://

# 348
Неслучайно Лайден е маркиран в червено. Направи консултация с хематолог, но самото наличие на високорискова мутация то гарантира терапията при следваща бременност на 100% без никакво съмнение.
Има на първа страница доста изброени имена. Успех!

# 349
  • София
Bms, доста сериозен букет мутации имаш. Фактор 5 лайден е високорисков, свързан с повишено кръвосъсирване. PAI в комбинация с ACE и Фактор 13 - проблем в разграждането на тромбчета. TAFI - проблеми с плацентата. Задължително консултация с хематолог, да ти назначи терапия отсега, да си знаеш за следващия път, стриктно проследяване на терапията при бременност от хематолог, и на кръвотока на бебето от АГ с опит при проследяване на бременни с тромбофилия. Плюс терапия в постпарталния период. Аз бих пуснала контролни изследвания за коагулация и сега, защото може да има отражение от бременността. Съжалявам.

# 350
Защо и как тези мутации не са оказали влияние при първата бременност?

# 351
Това май е нещо, което и лекарите нямат обяснение. Има много жени, които имат супер 1ва бременност и после с втората се оказват с тромбофилия. Явно някак си я отключват. Имам приятелка, която загуби 1вото бебе, откриха ѝ тромбофилия, но тя реши да рискува и износи 2рото без инжекции. Това също е против всичко, което ни се казва и е логично...
Защо и как тези мутации не са оказали влияние при първата бременност?

# 352
Имам изследване за фибриноген и АПТТ 1 месец след абортта, но не мога да го разчета
И такова 12 г.с. при прием в болница
Също и 23 г.с. непосредствено преди аборта

Имам консултация с хематолог след 2 седмици, моля ви за някакъв коментар, тепърва се сблъсквам с този проблем и всичко ми е непонятно, от това, което изчетох виждам, че фибриногенът не е ок, не знам за тези седмици на бременността кое е било нормално и кое не.

# 353
  • София
Фибриноген е ок и в трите изследвания, има различни референтни стойности за бременни. По принцип се пуска и д-димер заедно с него.

При следваща бременност би трябвало да ви назначат антикоагулантна терапия - инжекции с нискомолекулен хепарин, слагат се ежедневно при рискови ситуации, които предполагат повишено кръвосъсирване - бременност, травма на крайник, залежаване и др. Прочетете първа страница на темата.

# 354
Фибриноген е ок и в трите изследвания, има различни референтни стойности за бременни. По принцип се пуска и д-димер заедно с него.

При следваща бременност би трябвало да ви назначат антикоагулантна терапия - инжекции с нискомолекулен хепарин, слагат се ежедневно при рискови ситуации, които предполагат повишено кръвосъсирване - бременност, травма на крайник, залежаване и др. Прочетете първа страница на темата.
Сега открих имам изследван Д-димер само след аборта около 25 дни след него 0,34 микрограма/мл при референтна по-малко от 0.5

# 355
Момичета, тези от вас, които са имали включен Натаспин в терапията си, спирали ли сте го преди раждане?

С планово секцио съм след навършена 37 седмица.
Според моя АГ се спира в 35 седмица, според израждащия мога да го пия и докрая, доцентката ми ендокринолог също ме съветва да го прия до края на раждането и 40 дни след  него. Кой според вас е най-удачният подход?
Благодаря предварително!

# 356
  • София
Аспирин протект се спира в 33-34гс, Натаспин е различен медикамент. Предстои ти раждане, слушаш АГ, при който ще раждаш, и анестезиолога му. Добър съвет е дала и ендокпиноложката - да продължиш терапията през постпарталния период.

Успех! 🍀

# 357
Здравейте, бременна съм в 6 седмица. През 2023 имах аборт по медицински причини заради малоформации. Пуснах си генетични изследвания. Интересувам се дали има някой като моите мутации и каква терапия е назначена? От Варна съм.

# 358
  • София
Здравейте, бременна съм в 6 седмица. През 2023 имах аборт по медицински причини заради малоформации. Пуснах си генетични изследвания. Интересувам се дали има някой като моите мутации и каква терапия е назначена? От Варна съм.
Това изследване няма общо с това, което сте преживяли.
Все пак е добре че сте го пуснали, важно е, изглежда ми всичко там да е наред.

# 359
Здравейте.Стжалявам,че нахлувам така в темата,ни съм леко панирана.Бременна съм в 8г.с след инвитро процедура.Репридуктивният ме насочи към изследване на тромбофилия,но очаквах да е готово във вторник.Сутринта обаче проверих и е излязло.Бихте ли ми обяснили с по-прости думи резултата,тъй като според мен не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт