Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 39 580
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Витамин ц не я съсирва, а действа кръвоспиращо. Даже знам, че я разрежда аз.

quote author=Елиза00 link=topic=1605830.msg47760842#msg47760842 date=1710678386]
Здравейте. Приемахте ли витамин ц? Аз съм на инжекции фраксипарин и до сега съм приемала витамин Ц и въобще не съм се сетила, че този витамин съсирва кръвта.
[/quote]
Благодаря. Успокоихте ме.

# 331
Консултацията мина, не беше разговор с камера а просто чат, но все пак ми отговори на всички въпроси и то в неделя и сравнително бързо ми върна отговор. Каза че с моите мутации моята тромбофилия не е опасна за бременността, но все пак трябва всеки месец да пускам изследвания. Изписа ми натаспин, каза да си го пия сега дори и ако е неуспешна тази бременност и при опитите пак може да се пие, отделно си взех чист магнезий че моят беше с б6 и б12 и така. Каза, че болките които изпитвам няма как да са свързани с мутацията и няма проблем да приемам прогестерон ако ми изпишат такъв. Стискайте палци всичко да е наред при мен и този път да е нормална бременноста, защото е много желана.

# 332
Доколкото знам магнезий не се пие в ранна седмица, ако не ви помага нош па се свържете с аг да ви изпише нещо друго. Магнезий се включва доста по-късно. Отразява се на пулса на бебето също така.

# 333
Магнезий се изписва от АГ след 15гс. Преди това не се пие.

# 334
Здравейте. Моля ви, ако на някой се е случвало да пише, защотото доста се изплаших. Преди малко си бих Фраксипарина и при изкарване на иглата тръгна струя кръв хрърчеше навсякъде веднаха притиснах и спрях.

# 335
  • София
Няма страшно, случва се, уцелили сте кръвоносен съд.

# 336
Няма страшно, случва се, уцелили сте кръвоносен съд.
А знаете ли дали има действие самото лекарство, когато нацелиш кръвоносен съд?

# 337
Веднъж кървях почти ден след като нацелих кръвоносен съд. Не хвърчеше като при вас, но постоянно течеше ако не притисна. Момичетата тук ми обясниха че е точно защото фраксито си действа. Сложих плътно лепенка и на другия ден беше спряло.

# 338
Веднъж кървях почти ден след като нацелих кръвоносен съд. Не хвърчеше като при вас, но постоянно течеше ако не притисна. Момичетата тук ми обясниха че е точно защото фраксито си действа. Сложих плътно лепенка и на другия ден беше спряло.
Благодаря ви!

# 339
  • София
Няма страшно, има действие.

Ето това може да ви е от помощ, НМХ се поставя subcutaneous

# 340
Няма страшно, има действие.

Ето това може да ви е от помощ, НМХ се поставя subcutaneous

Много благодаря!🥰

# 341
Напоследък ми се случва, не чак струя, но си изтича кръв. 2-3 пъти пък изтече фракси. Броя го за инцидентно или нацелила буца/кръвоносен съд и го забравям.
Здравейте. Моля ви, ако на някой се е случвало да пише, защотото доста се изплаших. Преди малко си бих Фраксипарина и при изкарване на иглата тръгна струя кръв хрърчеше навсякъде веднаха притиснах и спрях.

# 342
Здравейте дами, получих изследването за тромбофилия, порових се в Интернет, обаче наистина тия цифри и букви направо ме побъркаха. Единствено май разбрах нещо за метилираните форми. Моля Ви, някоя ако може да погледне.
След няколко дни ще говоря с доц. Русев, чакам и др изследвания, но дотогава нищо няма да разбера. Хубав ден!

# 343
Здравейте, момичета!
Влизам с въпрос и ще съм благодарна за мнение. Сравнително нова съм в темата за тромбофилии и не мога да се ориентирам добре все още.
Бременна съм в 11 седмица. Пуснах изследвания за тромбофилия, защото искам максимално да избегна рисковете за бебето, а и съм с генетична обремененост от едната ми баба, която имаше тромбофлебит. Излязоха ми тези резултати:

Скрит текст:

За съжаление, от лабораторията са пропуснали да публикуват важните резултати от Factor V (Laiden), MTHFR и Mutation G20210A. Днес цял ден се разправям, за да си ги получа (те са готови, но не искат да ми ги кажат по телефон или мейл) и междувременно силно се притеснявам. Как ви се струват резултатите?

# 344
  • София
Доколкото знам при дефицит на свободен протеин S при бременност се изписва антикоагулантна терапия, някоя от дамите, които се следяха при проф. Паскалева имаше подобна случка. Изчакайте си резултатите от генетичните изследвания и се консултирайне с хематолог. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт