Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 25

• 38 094
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Изследването показва, че дозата НМХ е недостатъчна. Кръвотокът как е? Д-димер и фибриноген? Консултирайте се с хематолог.

Аз изследвах Anti Xa тези дни 4 часа след поставяне на Клексан 0.4 и резултатът е следния:

Anti Xa      <0.10       U/ml   

Някой може ли да ми каже дали е добре? Много благодаря предварително!

# 736
Ох, благодаря. Имам час за хематолог за утре след работа. Иначе миналата седмица се върнахме от дълго пътуване и 2-3 дни преди изследването не бях поставяла Клексана. Пиех си само Аспирина 150. Кръвотока е много добър, според последната ФМ от 10 май. Иначе сега съм в 22 г.с.

Иначе останалите резултати са ми:

Протромбинов индекс        105.6      %     70 - 130   
INR                                   0.93           0.80 - 1.20   
Фибриноген (Fbg)               4.49       g/L     1.70 - 4.20     OPT
Референтна област при бременност:

Първи триместър 2.4 - 5.1
Втори триместър 2.9 - 5.4
Трети триместър 3.7 - 6.2

APTT                  24.1       s     20.9 - 30.3     OPT
D dimers          0.77       mg/L FEU     0 - 0.55     IT

Референтна област при бременност:

Първи триместър 0.05 - 0.95
Втори триместър 0.32 - 1.29
Трети триместър 0.13 - 1.7

# 737
Привет, deli! Здравейте, момичета!

Понеже преди време и аз бях част от вашата група т.е бременна и на терапия, ако ми позволите да споделя една полезна информация с вас (Deli, ти прецени, но според мен трябва да в част от темата)

Фирма Eco Safe прави домашни посещения (втора сряда на всеки месец), като мин изискване е за 1 кг (можете да им погледнете сайта, те приемат лекарства с изтекъл срок на годност и подобни, в София вече има обявен график от общината и те ще го извършват)

‼По-важното е, че те приемат спринцовките от нмх без никакъв проблем

Знам, че до сега беше “драма” и мн се зарадвах, че вече има решение

Скрит текст:

Лека бременност на всички дами! 🌼

Deli, целувки на зайчетата, които вече са порастнали ! (как лети времето 🥰)

# 738
Здравейте, някой скоро да е правил Аспи тест и да знаете дали има някакви изисквания преди теста - на гладно/жадно, разстояние от последното хапче или нещо подобно?
Аз изследвах вече два пъти, няма изискване за гладно и жадно, в лабораторията ми казаха да си е пит и Аспирина както е предписан.Но проверете къде се прави ,защото се оказа че Цибалаб дори не са чували за такъв тест,аз ходя в Токуда .

# 739
  • Варна

Здравейте! Как бихте коментирали тези резултати? Притеснено ми е, защото веднъж ми казват, че имам нужда от терапия , друг път ,че няма нищо за което да се безпокоя . Изследването е правено при предходна бременност, завършила с мисед . В момента отново съм бременна . Имам син на 9 год, тогава не съм приемала нищо ...

# 740
Аз съм почти същите мутации, само че PAI и АСЕ са хомозигот и ми казаха задължително терапия с клексан/фраксипарин и аспирин.

Здравейте! Как бихте коментирали тези резултати? Притеснено ми е, защото веднъж ми казват, че имам нужда от терапия , друг път ,че няма нищо за което да се безпокоя . Изследването е правено при предходна бременност, завършила с мисед . В момента отново съм бременна . Имам син на 9 год, тогава не съм приемала нищо ...

# 741
  • Варна
А от коя седмица я започнахте ? Аз в момента съм в 6 г.с ...

# 742
А от коя седмица я започнахте ? Аз в момента съм в 6 г.с ...

Почва се от положителен тест или трансфер. Направете консултация още утре с хематолог.

# 743

Здравейте, аз съм с абсолютно същите мутации. На Клексан съм от деня на трнасфера. Консулторайте се, но ще Ви предпишат терапия.

# 744
  • София
Amaya89,
щом не си поставяла НМХ няколко дни, изследването не е меродавно.
Поставяй НМХ в един и същи час поне седмица и след това пусни ново изследвани на АнтиХа.

br,
имаш 4 хетерозиготни нискорискови мутации, които имат кумулативен ефект и могат да направят проблем, а могат и да не направят. Има 2 варианта - или започваш профилактична терапия, за да избегнеш евентуален проблем, или следиш стриктно коагулация (д-димер и фибриноген на 3 седмици) + кръвоток към бебето и се надяваш ако има проблем да се включиш с терапия достатъчно бързо.
При всички случаи премери нивата на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. И двата витамина са изключително важни в първия триместър по време на органогенезата.
За съжаление безпроблемната бременност преди 9г не е гаранция за нищо Simple Smile

fotokod,
много се радвам, че намина оттук Simple Smile)
Тъкмо навреме се включваш, благодаря, таман ще ги включа в заглавната страница на новата тема.
Поздрави на твоето зайче от мойте зайчета. Аууу, а първия им прякор беше "пиранките" Simple Smile))

# 745
Дами исках да попитам понеже двата ми аборта бяха в интереал от 6месеца и лекарите ми казаха да продължа да пия фолуиева киселина вече ще стават почти 10месеца от както го пия, дали може да е проблем имам изследвания от февруари където стойността беше 17,7ng/ml (ref: 3,10-20,5), като съм пускала изследването без да го спирам.

# 746
  • София
Ако пиеш метилирана, малко вероятно да стане проблем. Не забравяй, че Б9 и Б12 трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. Ако пиеш само едното а другото е в дефицит - нищо не правиш. Спри да пиеш за 2 седмици и пусни изследване и на двата витамина.

# 747
Дами, здравейте. Имам следния казус. Аз съм си с 4 хетерозиготни нискорискови мутации, от началото на трансфера на Клексан 0.4 . Получих кървене, спрях клексана. Кървенето беше овладяно и си направих консултация с хематолога за връщане на клексана.
Той ми каза, тъй като е имало скоро кървене малко да намалим дозата ...на Клексан 0.3 и след месец за пусна Анти ХА.Такова чудо като Клексан 0.3 никъде не мога да намеря, даже мисля не съществува. И се допитах до хематолога си...и той каза, че ако не мога да намеря за изпръсквам малко от 0.4 преди стагане...Ок, до тук добре, ама то няма мерителни четрички или нещо така, че става на око. И после как да пусна Анти ХА да се види дозата дали е ок, като с това изпръскване преди стагане няма ниакква гаранция , че всяка вечер слагам едно и също количетсво...Много съм объркана...

# 748
  • София
Фракси има 0.3, Клексан няма.
Аспирин приемаш ли?
Какви са стойностите на коагулацията без нмх? Как е кръвотока? Коя седмица си сега?

# 749
Фракси има 0.3, Клексан няма.
Аспирин приемаш ли?
Какви са стойностите на коагулацията без нмх? Как е кръвотока? Коя седмица си сега?

В началото на 9 г.с. В понеделник съм при АГ да погледне как са нещата. Не приемам аспирин. Иначе преди седмица пусках коагулацията , реално 10 дни без Клексан. Погледна я лекаря - нищо не каза, но си изглежда ок на онзи етап. Иначе си спомням , че преди трансфера като ми изписваше репродуктивния терапията беше писал или Фраксипарин 0.3 или Клексан 0.4. Нямам идея дали реално Франсипарина 0.3 може да играе ролята на Клексан 0.3 и дали като дозировна са тотлано напълнозаменяеми. Предполагам , ако е така хематолога щеше да каже да сменя с фраксипарина. Нямам идея.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 12:02 от LiliLq

Общи условия

Активация на акаунт