Азиатска кухня - тема 2

• 51 858
  • 640
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро дами, след като изгледах няколко клипчета за приготвянето на Рамен, реших да пробвам ето тази кратка, лесна и побългарена рецепта: https://youtu.be/a0TM3-q3Hjs?si=633NXw76jb1uF1TP.
Получи се вкусно, хареса се и определено ще правим още видове Рамен. Въпросът е - как го правите за 15 минути? Месото и бульонът са готови от предния ден и варите на момента само яйцето и нуделите, или имате друга тайна?

# 286
мама-ени Аз ползвам няколко варианта за бульона.
1. Правя специално по-голямо количество бульон и го съхранявам в хладилника и ползвам до изчерпването му.
2. Ползвам готови бульони като тези

3. използваш обикновен бульон от кубчета/ кутийки
Продуктите се режат бързо. Зеленчуците се режат на момента и се готвят бързо или се слагат сурови. Месото или се прави на момента или използвам останало такова от друго готвене.
Яйцата се варят или на момента или ако ползвате мариновани се приготвят предварително.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 09:48 от Danifin1

# 287
Мила както винаги. Благодаря ти от сърце Данифин! Hug

# 288

Днешният Рамен с пуешко и леко преварени яйца. Ще им свикна и на тях, няма да им се давам. Утре ще пробвам японски омлет завит на руло и с плънка от ориз: https://youtube.com/shorts/GS99Ix_wC0M?si=aUq_lmMuuynHRXBr

# 289
  • пак на Рив Гош
Маринованата ряпа, която правих преди 2 седмици толкова ми хареса, че този уикенд направих още една доза. Заедно с корейска салата от краставици и пак корейски фъстъци в соев сос. Токбоки-то и палачинките са "конфекция". Всичко това допълнено със соджу и корейски филм Joy

# 290

Laughing И у нас палачинките, но големи Hobak Buchim (Zucchini Pancakes) само дето аз сложих - тиквичка, морков, бяло и червено зеле, патладжан

Jjolmyeon
Jjolmyeon (Spicy Chewy Noodles) сложих обикновени нудели от пакетче и намалих gochugaru  и gochujang ,че иначе нямаше да може да се яде Smirk

# 291
Пак сама си пиша тук Disappointed Разбирам, че там е мноооого топло ,но не ядете ли Rolling Eyes
Днес ме зарадваха с тези нещица Smiley и веднага бяха въведени в експлоатация Stuck Out Tongue Winking Eye

Пиле тандури , салата с оризови нудели и сладък картоф като гарнитура

# 292
  • пак на Рив Гош
Ядем, ядем, защото и при нас температурите са като при вас Joy
Интересни благини си имате!
Аз в събота правих чираши с пиле, малко зарзават и много кориандър

# 293

Днешният обяд (пилешко, гъби и зеленчуци), за да не се чувства Дани сама в темата.
П.С. Оризът беше останал полусуров, макар че го варих като всеки друг път. Явно е бил стар.

# 294
Заради горещото време тук  едно соджухито  

пиле, зеленчуци и ориз в китайско-индийски стил

Рамен с топоки сос

Малко е бледничък соса защото не посмях да сложа много от соса
мама-ени благодаря за компанията Smiley

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 19:25 от Danifin1

# 295
  • In transit
Дани и аз се присъединявам за компания. Hug

Първи рамен, по твоите насоки, които писа преди време в темата. Тонкацу рамен със соба нудли. Следващия път ще пробвам с по-силно овкусяване на бульона (при мен беше домашен свински бульон от кокали с много зеленчуци, но въпреки, че добавих тъмен соев сос, някак се загуби, като вкус) и с панирано пилешко филе.

и пилешки хапки със соев сос и хрупкави зеленчуци. Сервирах ги с оризови нудли, така предпочете младежът.

# 296
  • пак на Рив Гош
Заради горещото време тук  едно соджухито
Яяяяяяяя, такова соджу нямаме по нашите ширини! Ще се възмутя в корейския супермаркет!

Добре, че темата ми излезе в новите публикации, че да пусна japchae-то от миналата седмица и тазвечерния jajangmyeon:

# 297
Роце, сосът за чаджангмьона сама ли си го приготвяш или ползваш някакъв полуфабрикат?

# 298
Роце, сосът за чаджангмьона сама ли си го приготвяш или ползваш някакъв полуфабрикат?
2в1  Роца може да даде и нейния сос, но аз мога да ти предложа как да си приготвиш сама по тази рецепта Noodles with blackbean sauce Jjajangmyeon 짜장면
или ако откриеш по нашите ширини тези паста
готов сос
паста

Роце, аз обожавам освен това соджу с динята и това с мангото и ето това с ананас
Вземи ни покани на  japchae и jajangmyeon , не се скатавай Stuck Out Tongue Winking Eye

Мики добре дошла в групичката раменолюбци Smiley , добре изглежда и предполагам и на вкус е супер Yum

# 299
  • пак на Рив Гош
2в1, соса си го правя сама, по тази рецепта (като сменям зеленчуците) - https://www.koreanbapsang.com/jajangmyeon-noodles-in-black-bean-sauce/
Но все пак има и полуфабрикат, пастата chunjang (blak bean paste) е купешка.

Дани, при нас не съм виждала от това с динята. Има с манго и с ананас, обаче. Моите любими видове са праскова, слива и грейпфрут.
Наскоро пробвах и едно соджу уж без захар (с подсладител), ама не ми хареса.
Пробвах и бананово макголи, и то хич не беше лошо.
Иначе, добре сте дошли на чачанмьон, и соджу ще отворим, може и до чимек да стигнем по някое време Joy

Общи условия

Активация на акаунт