Азиатска кухня - тема 2

  • 51 856
  • 640
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 8 070
Благодаря ви Роце и Дани Hug.
Рецептата по принцип я знам, но точно пастата ми липсва. По едно време я срещнах някъде онлайн, но не си поръчах. Явно ще я издирвам пак.

# 301
  • Мнения: 4 423

Телешко булгоги по тази рецепта Flank Steak Bulgogi

# 302
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 072
Аз тази вечер бях на китайски омлет с домати, за обиране на хладилника. Май доматите му дойдоха множко.

# 303
  • Мнения: 4 423

Карам си отпускарски - Japchae Japchae при мен само зеленчуково, с книжка в ръка и най-после имам време да гледам на спокойствие любимите дорами Stuck Out Tongue Winking Eye

# 304
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
Danifin1 много вкусно изглежда, аз се каня да го приготвя от година и картофени нудели имам и какво ли не и все ме домързява:). Иначе к-драмите без рамьон не ги гледам Joy

# 305
# 306
  • Мнения: 12 208
Страхотни неща сте показали на последните страници. Евала!!!

Да питам, че спорим с дъщерята- доколко застъпени са тиквичките в азиатската кухня?

# 307
  • Мнения: 8 070
Корейците съм виждала, че редовно приготвят Hobak-Jeon по разни празници.
Също така правят и зеленчукови плачинки, в които съм виждала да слагат и тиквичка, както и в разните там яхнии.
В китайските топли салати също съм срещала тиквички.

# 308
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Виетнамска супа Фо Га

# 309
  • Мнения: 4 423
Страхотни неща сте показали на последните страници. Евала!!!

Да питам, че спорим с дъщерята- доколко застъпени са тиквичките в азиатската кухня?
Азиатците използват много и всякакви зеленчуци , в това число и тиквички. В страшно много рецепти са включени, дори аз ги слагам където ми попадне.

И една малка разходка с храната, която опитахме в Хонг Конг- част  първа. Направих  много снимки с храна, то и опитахме какво ли не  YumJoy Сега съм заредена с идеи LaughingJoy
Дим сум прасенца

Хонконгска супа с нудели и вонтони

Печена патица

различни видове бао

и още

сергийка с всякакви вкуснотии

тофу със скариди

още една супичка

нудли

това няма да обяснявам какво е Wink

хонконгско печено

нудли и разни допълнителни благинки- яйчен тарт и др.

хонконгски сладости

закуска - млечен чай, шейк, ананасови хлебчета Yum и френски тост

печени - патици, гъски и всякакви други пернати, буквално са навсякъде Smile

Нощнта атмосфера за хапване  и това в 2 часа след полунощ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 310
  • In transit
  • Мнения: 14 434
Пържените филии навсякъде изглеждат еднакви. Joy

Дани, ще споделиш ли как се приготвят тези бао? С оризови листи ли са и какво има в тях? Сигурна съм, че имаш някоя хубава рецепта под ръка. Подариха ми такъв бамбуков съд за готвене на пара, да взема да го сефтосам. Също за инструкции как се "работи" с него, ще помоля. Hug

# 311
  • Мнения: 4 423
С удоволствие Мики, но ще го направя като се прибера, че сега ме чака дълъг полет обратно Wink
Само набързо, някои бао се приготваят от оризови кори, други от тези за вонтони, дъблинги, трети от обикновено тесто. 
Набързо две от моите любими Korean Chicken Bao
0  Steamed Bao Buns

# 312
  • In transit
  • Мнения: 14 434
Благодаря, не ми е спешно, Дани. Като се прибереш. Лек полет!

# 313
  • Sofia
  • Мнения: 22 671
Подариха ми такъв бамбуков съд за готвене на пара, да взема да го сефтосам. Също за инструкции как се "работи" с него, ще помоля. Hug
Kaто съд за пара - слагаш го над съд с вряща вода. Няма инструкции. Simple Smile Аз в уока го слагам или в друг тиган.
Плънката може да е всякаква - зеленчукова или с месо.
Може с бао питки да го сефтосаш. Simple Smile

# 314
  • Мнения: 12 208
Благодаря за отговорите на въпроса ми, свързан с тиквичките и азиатската кухня. Hug
Подсетихте ме, че и аз се сдобих с такъв бамбуков съд за готвене, а още не съм го тествала. Скоро.

Danifin1, страхотни снимки, с нетърпение очаквам следващите! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт