Азиатска кухня - тема 2

• 51 828
  • 640
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Лакса супа от мен. Simple Smile

# 331
Снощи правих суши у дома и ми остана ориз, съответно днес прегладняла си сглобих набързо poke bowl.
Нямах манго, не исках да го замествам с папая, затова- шепа боровинки за разкош! ☺

# 332
Вече свърши"хубавото/отпускарско" време и нали все пак трябва да се яде ..JoyStuck Out Tongue Winking Eye

рамен със сусам

индийско пиле Биряни

още един японски рамен за детето/ то голямо вече  и неговата приятелка Smile

И някой в къщи  успя да ми изпие половината от новото ми соджу Satisfied още не го бях опитала Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 11:15 от Danifin1

# 333
  • пак на Рив Гош
Дани, поне щедро са ти оставили половината бутилка за опитване Joy . И такова не съм виждала при нас, изглежда вкусно. Пък ние сме си изпили всичкото соджу и сега ще трябва да ходя до корейския магазин. Ама другата седмица, първо да ни свърши и втората Олимпиада, и да върнат по-прилични цени на билетите Joy

Едно японско къри от щерката (оризът е индийски, обаче Wink )

# 334
  • пак на Рив Гош
Мисо-рамен за вечеря у нас:

# 335
Хайде почвам с хонконгските манджи Wink
Моят clay pot , малка импровизация  в гювече, още не съм си купила глинен съд за това. Не се вижда много добре, но толкова си мога/ за снимането говоря Laughing/

рецептата HONG KONG CLAY POT RICE
 eто и едно видео как се прави

и салата

рецептата Gaji Hobak Muchim (Grilled Eggplant and Zucchini)

# 336
Днес правих Wanja Jorim 완자조림 (Korean Braised Meatballs но с пилешка кайма само. Станаха страхотни, определено няма да стигнат и пак ще правя YumWink

То аз ги почнах веднага Joy
То пък случайно  се оказало днес Чусок - първият от есените  празници в Ю Корея.
П.п. Изчезнаха за отрицателно време и питаха за още. Искат пак да ги правя Smile

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 23:07 от Danifin1

# 337
  • пак на Рив Гош
Дани, изглеждат много вкусни!
И аз готвих корейско, по случай Чусок Joy - "кралско" токбоки (gungjung tteokboki).
И къри със зеленчуци и кокосово мляко от вчера.

# 338
  • пак на Рив Гош
Не е приготвено от мен, но е нещо, което днес опитах за първи път в един корейски ресторант - doenjang-jigae - нещо между яхния и супа с ферментирала соева паста (doenjang), в която имаше и тофу, говеждо и зеленчуци. Бялата напитка в купичката вдясно е makgeolli (леко ферментирало оризово вино).
И един melonpan (хляб-пъпеш, нещо като бриош с хрупкава бисквитена коричка) с чай матча от японска пекарна в Париж.
Латето с матча отзад е домашно.

# 339
Новата ХК рецепта, ананасови хлебчета Hong Kong Style Pineapple Buns (Bolo Bao) поради липса на време ги направих с мая, но следващия път ще ги направя с тъй любимия квас и предполагам ще станат още по-хубави Flushed

Пиле по корейски

салата с оризови нудли

рамен

пиле катцу

пиле в сладко-кисел сос

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 16:17 от Danifin1

# 340
  • пак на Рив Гош
Вчера направих един експеримент, с корейска каша с ориз и тиква. Даже сложих малко бяло мисо за повече умами и облагородих с печеникестени и пекан. Фамилията хич не я одобри, ама на мен си ми харесва и ще си я довърша Joy
Има и такива дни Grinning

# 341
На мен ми изглежда супер.

# 342

Скрит текст:
суши

тай стил червено къри ориз

Pensive Май само ние с Роца си пишем тук..........Sad

# 343

Рамен с гъбки

# 344
  • Русе