Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 456
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Лизи на баткото давах за имунитет това, но не защото той боледуваше, а аз в него период. И не знам заради него ли, но той не се е разболявал. https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001950
После му го давах и като тръгна на ясла и пак не е боледувал, чак ме питаха какво му давам, че не се било случвало 3-4м дете да не отсъства, но тогава го давах в комбинация с витамини.

Щом на Яна гърлото и е още много червено не  е приключила с боледуването. Нашата изписва за гърло тозилотрен и аз съм доволна от него. Не ми се вярваше, но вече няколко пъти ги спасява от антибиотик. И Инфлуцид, него го имам винаги и нещо ако започнат да ме съмняват, че се разболяват и го почвам. Сега започнах да го давам профилактично, че по голямата част от класа на баткото са болни, а от вчера и в групата на каката започнаха да пишат майките, че са започнали да се разболяват.

# 601
За оцета имах предвид ако лекарствата не помагат, предполагам е по - безвреден на краката, отколкото лекрства на по -кратък интервал
ЗА АНАЛГИНА  знам , че се дава при деца чак на температура от 40гр. - хексалгин на капки.Преди това парацетамол и ибупрофен са по - безвредния вариаант.
Ние днес пак не спахме на обяд.

# 602
За малки деца оцет 1към 3 вода .
Намокрят се чорапите. Моите на скоро "удариха" 40.1⁰... само това им помогна докато редувах.  Панадол, Нурофен, свещички...

# 603
  • Варна
Аз 1 път съм давала хексалгин, иначе свещички парацетамол най-вече.

Дано бързо се оправят всички!

Орехче, как издържа да не спи 😮

Абе вашите тръшкат ли се? От седмица е някакъв ад.. дори на въпрос дали иска банан пищи по 5 минути неистово…

# 604
  • Пловдив
Болибон, таблетките за имунитет изглеждат добри. Мисля да ги добавя към аптечката на малката за всеки случай.
Лизи, да оздравявате бързо всички! Толкова ти е трудно със Сами и Яна като са здрави, а сега..
Ексбери, Йони се тръшка като не стане на нейната - ляга на земята, пищи. Знам какво иска, но се правя на ударена. Научих я да си похапва бисквити между храненията и всяка вечер по часовник, сочи шкафа и ако види, че мама "не разбира", пищи до зачервяване.
Когато не ѝ обръщам внимание и съм я оставила сама да играе, идва при мен, "мама, мама", а ако аз не я погледна, пищи 😄 Сигурна съм, че по-трудно ще бъде занапред.
Мислех да махам биберона, но избиват три зъба наведнъж.. та засега пасувам. Отлагам неизбежното.

# 605
Бери, не знам как издържа.Мъчих я доста вчера  и като почна да откача се отказах .Нали ви казвам според мен е инат за да я взема на ръце.Тръшка с3 и крещи като не стане на нейната, но вече кажа ли не за нещо си остава не докато не спре.Наложи ли се сега над мен всичко приключва по - натам.Признавам , че ми става жал понякога .

# 606
Това с високата температура е някакъв кошмар. Аз до сега не съм давала хексалгин. Педиатърката каза да го давам над 39,5, до 2 пъти на ден. Също нещо което не знаех, ако температурата е висока, а краката и ръцете са студени, то ще продължи да се качва и в този случай е добре да се даде нещо друго вместо парацетамол, защото няма да има добър ефект.
За тръшкането…има разни такива моменти, но не е нещо прекалено поне за сега.
Но нещо друго много интересно се случва. Вечер иска баща й да я приготвя за сън, сутрин като се събуди и почва да вика “тате, тате”. През деня няма избор, мама е фаворит 🤣.

# 607
Тук сме момичета, привет.
Тръшкане, инати, ревове.... Явно при всички е така... На ръба на силите и нервите съм аз вече. Тази сутрин след поредната кошмарна нощ взех решение, че отивам да работя и не ме интересува как ще се оправят Божидар и баща му.... Ще се научат! ... Аз започвам да се притеснявам за себе си повече. Откакто е роден никой не го е гледал дори за час, било то да пия кафе, да лежа или каквото и да е... Мисля, че на всички ще се отрази добре, в началото не естествено, но ще се справят. Не мога повече...
Божидар вади последните кътници и мисля този прекрасен момент да го изживее повече с баща му... Крещи в  истерии по 3-4 пъти на вечер, без никакъв шанс за успокоение с прегръдка, говорене, мляко, успокояваща музика, вода... На ръце като 14кг новородено с часове от стая в стая, влезна ли в спалнята край заколих го.... Аз също очаквам социални... Подсече се зверски отново, явно от зъбите, втората причина за неистови писъци втори ден... ( другите писъци са от седмица). Иначе и сополи си влачи до коляното, но вече намалят.
Не се тръшка много, но остана без тв окончателно и дори не вижда телефон вкъщи... Поради същата причина която каза Орехче, не искам да изтърва положението, понеже видях че започва много да се пристрастява и да иска телефон. Прибрах всички телефони и телевизори и ние не гледаме... Не ми и трябва изпушила съм на макс.
Много научава от там, но и много ни пречат. Като цяло обаче слуша, забелязвам когато е спокоен.. Каквото му кажа го прави. Има си моментида се сърди, бяга в другата стая и се прави че плаче, имитира ни ( ние правим така като ни посяга).
Като изключа драмите и истериите последната седмица... Напредва с всичко все повече говори, общуваме с много деца всеки ден, някъде се събираме да беснят, понеже времето навън не позволява. Започнаха да посягат и на него, той е в недоумение как може?! Но стоя настрана когато положението позволява, за да види че не е хубаво. Той много посяга на мен и на баща си... Случвало се е да се скараме пред него (заради него) не сме крещяли или блъскали, за посягане и дума да не става вкъщи, никога някой на някой! Мисля че го прави от еуфория и радост, но е грубо и боли наистина. И към децата е така от радост стиска ръце и зъби и налага. Не знам как да се боря с това.
Иначе яде, яде всичко и дебелее даже. Малко в повече се докосва до бисквити, но това ще се поправи. Обожава сушени плодове и боровинки. Дори прекалява с тях и помислих, че може от тях да е подсечен, но по скоро ще са зъбите.

За лекарствата, и аз съм давала два пъти хексалгин, даже май три пъти... И във всички тези случаи е било над 39.5 температурата. Той винаги ми е вдигал 40 досега, точно с ледени ръце и крака... Пипам главата и веднага ръцете. Като са ледени лошо ми става... 39.7 е бил отново с ледени крайници.

Такива работи при нас, тежко ми е много... Психически съм срината имам нужда от разнообразние задължително и възможно най скоро. Тон не съм повишила с изключение на тази сутрин, защото просто не издържах да ми крещи в ушите 4 пъти... И в 6:00 да ми скочи на главата със засилка, защото иска да спи над главата ми... Аз го дърпам, той пак, аз дърпам той пак  и пищи защото не му давам да спи върху парното... След 4 събуждания и разходки цяла нощ... От желязо да съм няма да издържа....

Редуваме дремките, бебето още е на две дремки и днес също, понеже стана рано, разбира се... Колкото и да спи, колкото и да будува едно и също е... Безсилна съм вече.

Бързо оздравяване на всички... И сили! Heart

Бягам да се опитвам да дремна малко с него, за да не изям някой... Blush

# 608
И Ава понякога се тръшка и си удря главата на земята, ако не е на нейната. При нея работи само моментално разсейване. Ако я оставя "да се нареве" може да реве цял ден, цялата ѝ глава става на червени петна чак, хлипа, чудо е. Не ми се експериментира повече. Да валидирам емоции и обяснявам също не става, тя от рев не ме чува, а и си мисля, че тя още сама не е наясно с емоциите си. А понякога ѝ давам това, което иска просто, мир да има. От няколко дни иска да седи с шапка вътре 😃 първия ден пробвах да я махам като се заиграе, да обяснявам, че е само за навън, рев до небето, просто я оставям час-два да си седи с нея вече. Човек трябва да си избира битките, когато е родител 😃😃
Аз днес супер нелепо си разбих челото, докато пробвах един нов фитнес ластик 🙄 чак ходих да ме лепят. И е точно между очите, все някакъв белег ще остане 😔 но хирурзите казаха, че е малкия дявол, защото толкова близо до очите е можело да стане много по-голяма беля..

# 609
  • Бургас / Славейков
Ангелова добре си се наредила.Дано бързо да минава.Аз днес без да разбера кога стана ,прискрипах  на Митко пръстите на вратата.Още си представям как му чупя ръката.Толкова бързо стана.Беше до вратата ,аз с гръб да бързам да не влезе кучето при нас ,че съседка беше с детето и той си преместил ръката точно на вратата ,зачудих се защо не може да се затвори.Направо нямах време да е да се уплаша.Толкова бързо стана всичко.Мазах с олио плака ,но мислех че повече ще плаче.Малко му са червени пръстчетата ,дано бързо му мине Аз ще го помня много дълго време.

# 610
М. Ангелова, не помня къде жевееше.  ... аз взех за Сами след изгарянето някакъв крем домашен от Костинброд, казват че като се мажеш с него не остават белези, става и за рани и всякакви неща. Крем Деремишкова май беше. Ето какво намерих за него.

Аз не мога да кажа мнение за него, защото Сами е малък и го мазах чак след, като зарастна. Иначе може и след няколко дни да започнеш да мажеш с крем за белези, аз се мазах с kelo cote, след секциото, според гинеколожката ми бил вълшебен. Предишна операция мазах с контрактубекс, но мазах два месеца, пак има ефект но не толкова голям, колкото с кело коте.

# 611
  • Велико Търново
И Виктория ги има тези моменти на тръшкане, напоследък са значително по- малко.
Сега е на вълна да крещи с цяло гърло и си слага ръцете пред устата, за да е по- драматично 😃. Ако кажа да спре да вика, разбира се започва още повече, но миналата седмица ме напуши на смях. Тя крещи, аз се смея, и накрая започна и тя да се смее.

М. Ангелова, и при нас го има този момент със захласването. Не помня вече за какво беше ревала, но решихме че няма да ѝ го дадем, та тя не спря да реве. За първи път я чухме да реве хлипайки, едвам си поемаше въздух, после успокояването беше много трудно. Вече внимаваме да не реве прекалено дълго.
Дано да не остане белег, казаха ли ти да се мажеш с нещо . Белите стават толкова бързо, че понякога се чудим от къде ни е дошло.

Pupelina, аз направо изтръпвам Вики като си играе с вратите и ги тръшва, но ръцете са ѝ прекалено близо. Аз наскоро тръшнах вратата върху пръстите си, и просто не искам да си представя каква болка може да изпита едно малко човече. Дано днес да го боли по- малко.

Мисс, замислям се дали и на Вики не избиват последните кътници, първо че си пъха ръцете до сливиците и дрехите са ѝ вечно мокри до пъпа. А от вчера е и с червено дупе, ей така от нищото.

# 612
Пламинго същото. Той не е мокър, няма лиги. Но дупето ми се случва за трети път това чудо. За часовe пламва, мажа здраво със судокрем и до 48часа няма нищо. Въпроса е миенето, мазането и смяната - АД... пищене, истерии.. Чак накрая е потен, треперят му краката от болка. Не може да седне и да се навежда. Сяда на една страна. И днес няма нищо...

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 14:22 от Miss AG

# 613
При нас също няма опция "да се нареве", то е дране и хлипане, чак въздух не може да си поеме, даже като се поуспокои продължава да хлипа доста и ми става много жал. Тръшка се, ако сме вкъщи я прескачам и отминавам, ако сме навън я вдигам и я отнасям. Ако иска нещо и крещи, не го давам веднага, а когато аз преценя, в началото крещеше много настоятелно, сега вече не, 20 пъти да поиска, аз 20 пъти казвам, че не може или после и накрая се отказва и си намира друго интересно нещо. Навън ни се води, ни се кара, върви след мен до някоя време, но сменя посоката по свое усмотрение, като отида да я подкарам си крие ръцете да не я хващам за ръка, ръмжи, вика 🤦‍♀️ Най-драматично е при слизане от тротоар, хем не може, хем и ръка не иска да даде, редовно пада и я прибирам с кално лице 🤦‍♀️  А понякога просто застава срещу мен и започва от нищо да реве с пълен глас, мисля, че и двете не разбираме защо. Посяга доста по-рядко, забелязвам, че пляска каката когато й се навре в лицето, май си пази личното пространство. На мен не ми тежи ежедневието с нея, но тя през повечето време е бяла и добра, когато си спазваме режима и я оставям да си шета по нейните задачи всичко е точно. Тя постоянно има нещо да си прави, напоследък се кичи с диадеми и чанти и ходи да се оглежда, а ние вкъщи имаме количества да го прави цял ден. Взехме и много стикери от джъмбо, та доста се занимаваме и с декорация на дома 😄 И аз съм чувала за прочутото костинбродско лекарство, но не знам как се набавя. Против белези, малко е странно, но аз ползвам мазило за зарастване на татуировки ☺️

# 614
Яна няколко пъти от рев повръща. За това спрях да я насилвам за нейното легло, защото повръщаше от напъване, общо взето и тя няма нареваване.
Мис, аз се борих с на Яна подсечено две седмици, не знам какво беше това чудо, до сега не се беше случвало, имаше и няколко пъпки, които мислех, че е ухапано от нещо, но явно не беше, станаха на рани в послествие, педиатърката ми предписа едно лилаво мазило, направо е като мастило и много маже, няма пране, но от едно мазане мина всичко. А аз смених бепантен, павловича мас, галафарм, мазах и с кортикостероиден крем преди това и кво ли не, без ефект, държах я гола с часове и не се успокояваше, ако днес малко се успокои, на другата сутрин пак е огън червено.

Преди малко докато бях в тоалетната, чух рев, бързо излезнах, гледам Сами му тече кръв от бузата и повърнато на всякъде, измих го, като видях колко кръв тече, си казах че сигурно ще трябва да го шият , но не е дълбоко. Какво е направил не знам, беше повърнато много до ъгъла на спалнята,  най вероятно там се е ударил отново. Вече не знам какво да го правя, само се прибива. За последните 10 дни, два пъти е паднал от трапезния стол, единия път качих гърба му как беше ударен, втория път падна на глава, пак докато бях в тоалетната имаше голяма подутина на челото и явно на главата си е паднал. Падна още веднъж на тоя ъгъл на спалнята и си сцепи ухото, цялата мида се поду и посиня, + отзад зад ухото беше синьо чак. И отделно всеки ден се прибива минимум 5 пъти, ама не сериозно. На челото в момента има три синини. Какво е това чудо, Яна веднъж не се преби така. Направо не знам как да го опазя, в леглото ме е страх да го слагам, щото прескача. Бях сложила на всички ъгли гумени неща, той ги свали точно за 20 мин всичките със зъби и после ги дъвчеше, направо му беше като някаква мисия, "открий бързо къде е обезопасено и изяж всичко".  Закопчалките/предпазителите на шкафовете, се научи да ги откопчава и бърка на всякъде, все ме е страх да не счупи някоя чиния и да не се нареже. Аз нямам горни шкафове в кухнята и всичко опасно е долу. Ако има някакви закопчалки, дет нямат откопчаване ми кажете, да ги сменя, че вече ще откача.

Общи условия

Активация на акаунт