Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 456
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Лизи гледах клипчета на някакви магнитни закопчалки. Реално всичко е вътре в шкафа и отвън се поставя магнит и така се отваря, махаш магнита и вече няма отваряне.

# 616
Lizi, ние сложихме точно такива магнитни закопчалки. Супер са! Няма нищо видимо на самите шкафове. Ще кача клипче във групата. Поръчах от Алиекспрес, но и тук ги има.

# 617
Благодаря, преди малко ги гледах в интернет изглеждат по надеждни от нашите!

Ето и на Сами раната. Питах педиатърката с какво да мажа в такива случаи. Очевидно ще са чести, колкото и да не ми се иска, тя ми отговори Пудра Банеоцин или Сулфатиазол. Явно ще трябва да имам и това в аптечката. Сега постоянно се пука, като се смее и тече кръв или водичка. Може би пудрата ще е по добре, в този случай.

Lizi, ние сложихме точно такива магнитни закопчалки. Супер са! Няма нищо видимо на самите шкафове. Ще кача клипче във групата. Поръчах от Алиекспрес, но и тук ги има.

# 618
Лизи, дълбокичка изглежда, дали няма да е по-добре да го залепят? Моята вчера изглеждаше така и личната веднага ме изпрати на хирург. Така сама трудно ще се затвори, на лицето като цяло са тегави такива рани заради мимиките, постоянно се отварят, както ти каза. Също днес четох пост на една дерматоложка, че е мит, че раните, които се оставят "да дишат" без лепенка зарастват по-бързо
.

# 619
Лизи, има ли как да разместиш мебелите, леглото ,където редовно се удря ? С пантофи ли ходят, да не би да се хлъзга на завоите?
Ади вчера си разби устната пък, тръгнах и аз към тоалетната, а тя държи един крем в ръката си и като чух как тупна ми се секна ходенето.Като спря кръвта проверих зъбчетата , сякаш няма проблем с тях.
Днес пак не спа на обяд , макар че доста време беше седнала и полу- легнала ,правих се и на заспала 30 мин,нищо не помага , заспа чак преди 10 мин за нощен сън.
Най - накрая записах час за ваксина за четвъртък, а събота ще я оставяме при майка ми за пръв път за цял ден, а ние ще сме извън града.
С гърнето напредваме бавно, но славно.Обикновено си казва като и се ака и ако я хвана навреме или стои достатъчно имаме успех.Пишкането е успешно обичайно след сън и около 15-20мин след вода.Разбира се има още дълго да ползваме памперси.
Бърбори все повече, сега е на фаза да се опитва да каже добър ден, как сте и добро утро.Здрасти казва , но малко развалено.Също има няколко песнички, които припява - " буки буки" е за червената шапчица , " е чички" е за хей ръчички, "хепи ю ю " е за хепи бърдей ту ю , и "ай ,ен" за кучето бинго - частта със спелуването - "би ай ен джи о".Как го написах нищо не разбрахте 😀
Освен , че вече си отваря входната врата , днес взе ключа от етажерката и направи няколко опита да отключи като успешно вкара ключа в ключалката.
Ангелова , как с тоя ластик я направи тази беля?
Аз се каня за фитнес ама докато не оправя нещата със спането няма да ми се получи.

# 620
И на мен дълбокичка ми изглежда раната на Сами. Според мен ще зарасне по-добре ако я залепят. Направо ме убива това твоета детенце, Лизи. Голям е щурчо, миналата седмица пак се беше ударил лошо на гръбчето.

Както писах, че не се разболявя Борис и хоп, петък срещу събота направо ни стопи лагерите. Цяла нощ плака и мрънка. Явно освен гадната кашлица и температура около 38 го и болеше нещо.
Приспивали сме го на количката, а това не се е случвало дори като новороден.
Но взе вече да минава, само бистър сопол остана. Лекувах си го с мукосолван и нурофен сиропчета за малки деца.
Обаче не яде, хапва по няколко хапки и не иска повече. Даже и любими неща като банан и боровинки отказва.
В петък сме на очен лекар, дано до тогава да отшуми и сопола. И да мине спокойно прегледа, че не дава даже и температура да му мерим. Не ми се мисли там как ще е.

# 621
Орехче, такъв ластик си поръчах. Пробвах едно упражнение за крака, изхлузи ми се и буквално ми се заби един пластмасов кръг, който е отстрани. От инерцията ме изплющя направо. Точно между очите. Но пак се разминахме, Ава също си играеше до мен, можеше да стане много по-голяма беля 😔

Днес отидох да ме видят, казаха, че много добре е зарастнала раната.
Имам надежди, че няма да остане много голям белег. Този от секциото е много блед и тънък, а не съм го мазала с нищо.
Лизи, сетих се, че като беше колкото нашите деца долу-горе бях завела брат ми на една площадка. Една люлка жестоко го удари и му проби бузата. Аз хлапе, отидохме до най-близкия апартаменти, измихме го и продължихме да си лафим на площадката 😃 като се прибрахме майка ми щеше да припадне от вида на раната. Така и не го заведоха никъде, има белег. Но пък е много ефектен, като дълбока тръпчинка. Все го бъзикам, че трябва да ме черпи поне за половината чар 😃

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 22:40 от M.Angelovaaa

# 622
Не седи, като сцепена раната, а по скоро като одраскано, гледах го притисках го малко, не виждам как може да се прибере, не се отваря кожа на страни, мен са ме лепили и шили два пъти, като по голяма, ама все се виждаше цепнатина, която се отваря и затваря. А при него няма такова. Изглежда все едно не го боли, дава да го пипна и мия.
Това за лепенката и аз съм го забелязала. Помислих си "ще трябва да махна засъхналата кръв на Сами" , за да не остане белег то пък тръгна пак кръв. Не си мислете, че съм търкала умишлено, просто беше в храна. И трябваше да го измия.  Може би ще трябва утре лепенка на лицето, за да не го маже с храна поне.... Ще видя,
може да питам педиатърката дали да слагам нещо. 
М. Ангелова, аз си продължавах с кръвта и камъните по краката, да играя като падна на улицата .... За това сега имам белези. И майка ми припадаше вечерта, като се прибера. Имам и сцепено под брадичката, доста голям белег и никой не знае от къде е. В яслата нещо е станало, майка ми ме е взела и после вкъщи като е тръгнала да ми събува обувките и е видяла от долу на брадичката отворена рана, била ми много отворена кожата, та и това са го лепили, но нямам спомен. Госпожите и леличките в яслата са казали, че не е от при тях и нищо не е станало. Пък то такава рана със сигурност е текло яко кръв и някой я е спрял. Лошото е, че персонала е същия, като преди 30 години и май е единствената ясла в града..

Куки, мойте с температурата и сопола ги болеше и корем. Със сигурност го е боляло нещо. Да идва по - скоро времето, когато ще си казват, за да можем да дадем правилното лекарство и да ги облекчаваме.

# 623
  • Велико Търново
И този така "прекрасен" ден свърши. Днес и двамата бяха просто ужасни, единия ревеше, другия само пищеше за най- малкото. Но сега когато всички спят ми е криво, че днес виках. А Вики е толкова миличка и любвеобилна, просто от нищото идва да ме гушка или цунка. Този ревльо понякога ми идва в повече 😃.

Лизи, ще си имаш един малък разбойник.

Аз днес гъделичках Вики , а тя беше с гръб към мен и със засилка ме прасна във веждата. Ходих да се видя, че така заболя, че се стреснах да не се е пукнала..

И ние вече имаме напредък с думичките, но в момента е на вълна песничката мила моя мамо. Постоянно си я припява и като кажа изпей песничката и тя започва да ме мамосва с мелодията 😃.

Леле, Ангелова, определено си се разминала с малкото зло.

Качвам откъс от някаква книга, която сестра ми чете в момента. Определено ме улучи в десетката след днешния ден.

# 624
Пламинго и аз така на моменти съжалявам, че съм се изнервила през деня, но в крайна сметка не сме от желязо. Особено сега, като съм болна и аз, вече две поредни вечери съм много изнервена. Такъв гаден грип , не съм карала от две години, когато бях с ковид. Отвратителен! На приливи и отливи, точно мислиш, че си по- добре и пак те събаря, снощи ме болеше всяка кост в тялото и не можех да заспя, от що ми беше лошо. Тая сутрин Яна се събуди с кашлица и сополи, а вчера уж бяха минали, направо ми стана жал, уж спи ама мъца и стене.  Сложих ѝ капки, дадох сироп, направих инхалация и тя заспа по време на инхалацията. Уговорих се с педиатърката да я наблюдавам до обяд и ако се влошава наистина да я водя пак при нея.

# 625
Момичета, по зъбите на Ава има зъбен камък 🙄 той ММ от известно време го казва, но понеже се вижда само като реве, защото не си отваря устата, не се бях заглеждала. Предните резци отзад са с жълто-зеленикава плака, а долния кътник изобщо не е бял. Сивкаво-прозрачно-жълто-зеленикав е. Мием и търкаме зъби редовно, доколкото позволява. Бях чела, че при пиене на антибиотик може да се наблюдава подобен страничен ефект. При вашите деца забелязали ли сте нещо подобно? При педиатърката няма да я водя сега, от днес е грипна епидемия при нас. Чакам зъболекарката да ми върне обаждане.

# 626
Аз като водих Сами при зъболекарката за странния кътник, тя първо ме пита "много ли боледува?", явно има общо боледуването със състоянието на зъбите. Ако има как снимай зъбите, защото ние не успяхме въобще да отворим устата на Сами при зъболекарката. Добре, че бях направила много снимки и клипче, за да го види този кътник.

# 627
Ангелова аз лично не съм забелязвала такова нещо при моите. При нас грипната епидемия е от утре, но снощи каката вдигна 39⁰. През ноща пак и сутринта също, че сутринта не иска да изпие и нурофена, дадох и го буквално насила. Да видим какво ще каже днес лекарката. И да видим кое от другите две ще е следващото болни. Повече от половината клас на баткото е болен.

# 628
Бързо да оздравяват болните!
Лизи, а какво каза вашият зъболекар? Ава не боледува често, дори е боледувала само веднъж до сега и то само обилен сопол. Заради който пи антибиотик, защото се оказа с бактерия в носа. Яде млечни, много плодове и зеленчуци, храни се разнообразно.

# 629
Здравейте момичета, кажете закуска ,която да е на парчета,защото пробвам всякакви видове попари,каши пържена филийка хапва малко от нея,яйцата понякога хапва понякога  само опитва, ювка ,макарони абсурд да хапне.единствено филия с масло,но и нея не я яде всеки ден то и аз да съм няма да ям всеки ден филия . 2 дни закусва манджа след като сме пробвали първо с изредените вече,в момента закусва банан,който сам пожела. Та моля ви за рецепти,които ще са на парченца,защото иначе не го иска. С обяда и вечерята няма проблем стига да са парчета,понякога яде и попара от супа за обяд. От 5 дни не му давам да суче през деня и пу-пу да не го урочасам,но яде въпреки ,че пробива зъб в момента

Общи условия

Активация на акаунт