Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 440
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
Ници преди месец казах този трик на моя близка ,сина й е на 3 години и беше нонстоп с бибата дори предните му зъби се изкривиха,но за 2 дни махнаха бибата,просто потапяше бибата в оцет или лимон и детето не я иска вече. Аз подхождам по този начин с лимона в момента самоче върху гърдата ми за да не суче през деня Вики и към момента действа успешно .
Докато сме на тема зъбки кога е редно да се отиде на профилактичен преглед при зъболекар , в момента сме с 7 зъба и почти избил осми . Колко зъба трябва да имат децата ,защото аз си мислех,че 20,но свекървата днес твърди ,че трябвало да имат 12 🤨малко нелогично ми идва,защото някой беше писал,че вече са с 16 зъба ,а и ако са само 12 то тогава трябва да са само с предни зъби без предкътници и кътници 😂😂😂 може пък и аз да греша не знам .
Лизи как са Сами и Яна ?

# 646
Ми май броят зъби не е критерий, по скоро възрастта. Около годинка препоръчват, но май основната цел на този преглед е да свикнат децата с ходенето на зъболекар и че не е страшно.

# 647
  • Варна
Млечните зъби са 20, постоянните 32

# 648
Exberry такива хубави идеи е дала, че аз не мога да добавя нищо повече за закуска.
За пръв път чувам, че зъбния камък може да бъде страничен ефект от антибиотик. В тази връзка, вчера водих Йони на зъболекар. Така и не се отпусна и се наложи малко насила да ѝ отвори устата. Увери ни, че всичко е наред и че е хубаво да отидем след 6 месеца. Йони има 8 зъба, каза, че трябвало до 2-те годинки да са излезли всички, била изоставала малко в това отношение.
Вчера за малко да ѝ премажа крачето с колелото на сгъваемия диван. Прибирах разни кутии и започнах да сгъвам дивана. Не съм видяла Йоанна, която седеше достатъчно близо, че да я перна по нокътчето на палеца - сцепих го открая.. 😕 Сълзи, сълзи, накрая заспа в мен, изморена от плач, но нищо ѝ няма.
Браво на бъбривковците! Ние сме с доста малък набор от думи, имитиране на сума ти животни, и много рядко да повтори някоя думичка след мен.
Кате,ако е удобно да попитам какво те накара да заведеш Йони на зъболекар? Плами също беше доста назад със зъбките,но вече е с 12. За два месеца и излязоха 7🙃Обаче мисля,че минахме 9 кръга на ада.Голяма мъка. Сега чакам кучешките уж!  В какво се състоеше прегледа? И специален зъболекар за малки ли е? Тук в Сливен едва ли ще има такъв🙄
За говоренето си е индивидуално според мен. Плами от скоро взе доста да повтаря и казва думички,но животните имитира определени. Нещо не я кефят. За сметка на това много копира действия от мен и все повече повтаря думи. Сега я научих и пита “как си”. Ще започне и Йони.
Като цяло кога е най-удачно да се посети зъболекар при дечицата? На каква минимална възраст?

Мило, четох в интернет, че е хубаво когато се появят първите зъбки да се отиде на профилактичен преглед. Здравната каса покрива един. Имахме възможност и решихме да се възползваме. Зъболекаря работи както с възрастни, така и с деца, намерих го в супердок. Прегледа не беше дълъг, предвид факта че Йони не искаше да си отвори устата. Зъболекаря огледа зъбите отгоре и отдолу и това беше.
Браво на Плами за новите думи 🙂
За този преглед по каса трябва ли детето да има синя здравна книжка? Пламена няма направена все още . На 6 февруари сме на консултация и ще питам личната. Аз и огледах зъбките и не видях проблем,но то реално и да има не бих разбрала,понеже си нямам и понятие. Благодаря много за отговора☺

# 649
Ради , до две годинки уж трябва да избият всички 20.
Ади може да се каже , че има 13, тъй като първия кучешки вече се усеща да боцка.Другите 3 също са в мн напреднала фаза.
М.Ангелова , пожелавам ви поне с очите да няма проблеми за в бъдеще, а сегашните да се повлияват бързо от взетите мерки.

# 650
  • Пловдив
Exberry такива хубави идеи е дала, че аз не мога да добавя нищо повече за закуска.
За пръв път чувам, че зъбния камък може да бъде страничен ефект от антибиотик. В тази връзка, вчера водих Йони на зъболекар. Така и не се отпусна и се наложи малко насила да ѝ отвори устата. Увери ни, че всичко е наред и че е хубаво да отидем след 6 месеца. Йони има 8 зъба, каза, че трябвало до 2-те годинки да са излезли всички, била изоставала малко в това отношение.
Вчера за малко да ѝ премажа крачето с колелото на сгъваемия диван. Прибирах разни кутии и започнах да сгъвам дивана. Не съм видяла Йоанна, която седеше достатъчно близо, че да я перна по нокътчето на палеца - сцепих го открая.. 😕 Сълзи, сълзи, накрая заспа в мен, изморена от плач, но нищо ѝ няма.
Браво на бъбривковците! Ние сме с доста малък набор от думи, имитиране на сума ти животни, и много рядко да повтори някоя думичка след мен.
Кате,ако е удобно да попитам какво те накара да заведеш Йони на зъболекар? Плами също беше доста назад със зъбките,но вече е с 12. За два месеца и излязоха 7🙃Обаче мисля,че минахме 9 кръга на ада.Голяма мъка. Сега чакам кучешките уж!  В какво се състоеше прегледа? И специален зъболекар за малки ли е? Тук в Сливен едва ли ще има такъв🙄
За говоренето си е индивидуално според мен. Плами от скоро взе доста да повтаря и казва думички,но животните имитира определени. Нещо не я кефят. За сметка на това много копира действия от мен и все повече повтаря думи. Сега я научих и пита “как си”. Ще започне и Йони.
Като цяло кога е най-удачно да се посети зъболекар при дечицата? На каква минимална възраст?

Мило, четох в интернет, че е хубаво когато се появят първите зъбки да се отиде на профилактичен преглед. Здравната каса покрива един. Имахме възможност и решихме да се възползваме. Зъболекаря работи както с възрастни, така и с деца, намерих го в супердок. Прегледа не беше дълъг, предвид факта че Йони не искаше да си отвори устата. Зъболекаря огледа зъбите отгоре и отдолу и това беше.
Браво на Плами за новите думи 🙂
За този преглед по каса трябва ли детето да има синя здравна книжка? Пламена няма направена все още . На 6 февруари сме на консултация и ще питам личната. Аз и огледах зъбките и не видях проблем,но то реално и да има не бих разбрала,понеже си нямам и понятие. Благодаря много за отговора☺

Да, трябва да има Плами здравна книжка. Нашата я даде педиатърката и не съм се занимавала с нищо, свързано с издаването ѝ.

# 651
Минахме на преглед, децата се подобряват. Не им изписа антибиотик. Но пак сме на пулмикорт за кашлицата.
Аз обаче се влошавам, лошото е, че няма кой да дойде да гледа децата, а аз буквално не мога да ги нахраня.   Почнах ѝ да повръщам, повръщах и пред болницата, после викнах на пожар мъжа ми. Защото 30 мин не мога да изляза от тоалетната, от повръщане. А и не можех да изкарам децата от тоалетната и се намокриха, докато дойде мъжа ми. Та той ги нахрани, сложи ги да спят и пак тръгна на работа. Направо не знам как ще избутам, днешния ден. Причернявам ми, дори не мога да ги вдигна и да им измия ръцете.

За кариесите на Ава, не знам дали тук има такова нещо, имам приятелка в Америка с близнаци, по малки с един месец от мойте, там зъболекарят е задължителен още на 6 месеца. Преди да са избили зъби, дават им напътствия как да се грижат за зъбите и венците. С какво да мажат при болка и такива неща. После ги водят на определен период на преглед (не съм сигурна 3 или 6 месеца) и им мажат зъбите с нещо. Което, заздравява емайла и ако има тръгнал кариес, спира да расте. Предполагам, че ѝ тук го има това нещо. Мойта приятелка, каза че е напълно безвредно. Тя и мъжа ѝ са медицински лица и им вярвам. Но не помня как се казва мазилото. Ако решиш, ще я питам, за да може да направиш и ти проучване. Тя казва, че прегледа при тях минава много леко, има няколко жени, които разсейват децата, има телевизор и подобни, та успяват да ги излъжат и да им прегледат и мажат зъбите, ставало много бързо.

Ради,   по всяко време може да се заведе детето на профилактичен преглед при зъболекар. Независимо колко зъба има.

# 652
Лизи, браво на децата! Стискам палци и при теб да започне подобрение скоро! Как е бузата на Сами?
Нашата зъболекарка ни изписа реминерализиращ гел за зъбките на този етап. Четох, че в кабинетите мажат и с лак, който стопира процеса, вероятно е същото и в  Щатите. Ще ти бъда благодарна, ако попиташ твоята приятелка, ако го има в България ще се консултирам и за него със зъболекарката ни.
Аз днес съм жълто-синя под очите, като бита. Мажа с Лиотон и сякаш има някакъв ефект, поне отока спадна. Да минава и това оцветяване, толкова ужасно не съм изглеждала никога, добре че нямаме планирани събития.

# 653
Силанизиране се нарича процесът, това което се поставя се нарича силант. Представям си го като запечатване на зъбите и е с цел превенция от кариеси. Имаше цели детски градини в София и Перник, в които се правеше безплатно от клиники Ео Дент. Аз навремето реших да откажа да го правят на каката, първо, че са млечни зъби, второ, че е сравнително ново като технология и няма достатъчно история и резултати и трето, защото съм си патила от запечатване на зъб при недобре изчистен и работещ кариес отдолу. Обаче ако детето е с проблемни зъби, бих се замислила сериозно. Лекувахме скоро кариес на млечен зъб, е голяма драма беше, упойки, тест за упойки, направи алергична реакция, защото сложили нещо, което не е тествано. Изобщо, ако не беше един, а примерно 5-6 зъба за правене, не ми се мисли.

# 654
Приятели миналата година лекуваха зъбките на 5-годишната си дъщеря. Беше с пулпит и няколко дълбоки кариеса, приеха ги в клиника в София и манипулацията беше извършена под обща упойка. Ще проуча и това силанизиране. Зъболекарката ни, която ми е и братовчедка ми каза, че не препоръчва нищо освен този крем сега, защото е много малка. Дори не са ѝ избили всички зъби. Като се поуспокои ситуацията с грипа ще отидем и на преглед, но по това, което изчетох, общото мнение е, че при толкова малки деца не се предприемат манипулации, ако няма болка/дискомфорт.

# 655
Бузата на Сами е много добре, бързо се смалява, одраното и вече не изглежда толкова зле, като на снимката, която качих, но му посиня бузата, явно стабилно се е ударил.
Ето това ми прати мойта приятелка , че слагат техните зъболекари.

https://www.healthychildren.org/English/healthy-living/oral-heal … Need-to-Know.aspx

Лизи, браво на децата! Стискам палци и при теб да започне подобрение скоро! Как е бузата на Сами?
Нашата зъболекарка ни изписа реминерализиращ гел за зъбките на този етап. Четох, че в кабинетите мажат и с лак, който стопира процеса, вероятно е същото и в  Щатите. Ще ти бъда благодарна, ако попиташ твоята приятелка, ако го има в България ще се консултирам и за него със зъболекарката ни.
Аз днес съм жълто-синя под очите, като бита. Мажа с Лиотон и сякаш има някакъв ефект, поне отока спадна. Да минава и това оцветяване, толкова ужасно не съм изглеждала никога, добре че нямаме планирани събития.

# 656
Лизи, дано бързо се оправяте всички, звучи като ужасния грип който карахме Декември.

При нас също се тръшка и хленчи, не се спира за секунда. От две седмици не можем да оправим подсеченото дупе, ей така от нищото се появи. На всичкото отгоре от вчера му излезе обрив първо по лицето, върна се от детегледачката с обрив по ръце и крака и днес вече чакаме в болница за преглед, има обрив  по цялото тяло дори по стъпалата.Няма температура, яде добре и спи.Миналата седмица го ваксинираха и се чудят какво е. С тукашната здравна система ще чакаме сега поне 4 часа...
Стиснете едно палче да не е шарка.. изглежда ужасно, това по лицето май е екзема.
Поне го претеглиха и е само 10.8 кг с дрехите, а аз си мислех,че е наддал малко.
Update, било вирус и щял сам да мине, foot to mouth вирус. Очертава се ужасна събота и неделя.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 00:52 от Lucinda12

# 657
Като заговорихте за подсичане и обриви.. и аз се боря с един по брадичката му вече 2 месеца. Мисля, че е от лигите, които не спират да се стичат от тези смотани зъби. Аз нямам шанс да ги преброя, той не дава въобще да му отворя устата, като зверче е. Кътниците излязоха, горните кучешки и те, сега излизат долните и на пръв поглед ми изглежда, че остават 3-4 зъба най-много. Явно съм некадърна, но не мога да ги преброя 😂.
Този обрив, който има по брадата е сух и зачервен,  личната обясни, че е от лигите, смених 5 вида кремове, минава за ден два и пак се появява, ще опитам после да кача снимка. Обмислям вече да го заведа на дерматолог, явно, че няма да мине с обикновени кремове.
Искам да похваля единият, който става и за подсичане, Avene Cicalfate, уникален е, мажа и за ден изчезва подсичането.

# 658
Дали е възможно от никнене на зъби да има задна хрема и ниска температура?
До сега не е имало проблем със зъбите, но знам ли никнат горни и долни кътници.
Стича й се на гърлото, което я кара да кашля..в случаите когато яде или е яла скоро и се повдига и повръща. Много се стряска от това и започна един рев с пълна уста и още повече позиви. От вчера е така, повърнала е 2 пъти до сега.
Иначе яде, играе. Промивам й носа и се чудя да я водя ли на лекар, предвид че навсякъде има болни в момента, а грипът до колкото чувам протича доста тежко.

# 659
За на Яна подсичането и 3те пъпки на дупето ей това ми предписаха

Педиатърката ми каза да намажа ѝ лицето. Защото от лиги и сополи беше обрината. От първо, второ мазане нещата се оправиха. Аптекарката ми каза, че едно време само с това са ни оправяли дупетата. Маже се с клечка за уши и направо е като мастило. Но всичко изчезна за ден два (пъпки по лицето и подсеченото, което се борих с него две седмици ) . Мажех по два пъти на ден.

Nl_cl, при мойте боледуването винаги започва така, задна хрема и позиви за повръщане от нея и кашлица. При нас винаги е било вирус, от зъби никога не са имали хреми и подобни неща. Мойте сега на последното боледуване преглъщаха и плачеха, защото им беше червено гърлото и ги болеше.

Общи условия

Активация на акаунт