Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 437
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Предпоженията ми за кремове ,които да предпазят по - скоро от подсичане са павловича мас , галафарм,  мисля , че и Рачев беше добър.За вече подсечено аз лично редувах силен цинков крем(като судокрем например) с по - лек и мазен като павловича мас.Но и Ади не е имала мн проблеми с това.Може да пробваш и с друга марка памперси , а вкъщи да е само с обикновено бельо и панталон да не се цапат мебелите и килима.Смрадликата също ще помогне.
Неизвестна , дано има вече подобрение и при твоето дете , щом кашлицата е намаляла.
Малко ъпдейт за нас.Както и очаквах днес малката пак не спа на обяд , нощното приспиване отне един час и 10 минути,като първите 30 ревеше да я взема да я нося.Обаче много си бъркаше в устата и и дадох панадол, това помогна.
Минахне и ваксината в четвъртък, страх я е още от прегледа , иначе като я боцна и спря да плаче.Висока е 86см ,не е качила мн на кг, но било нормално вече.Не се притеснявам , защото от началото на месеца започна да яде повече неща, снощи например яде репичка, днес малко луканка , маслини, супа ...яде си и държавната кухня в повечето случаи.
Пристигна ни новия детски килим,етажерките от икеа и чакаме леглото,а като сглобим всичко ще ви покажа как се е получил нейния кът.Май ще е доста тясно , но на този етап предпочитаме да запазим спалнята за родителските тела, а отделна стая за самостоятелна детска нямаме.

# 676
  • София
При силно подсечено мажа с крем с АБ и кортикостероид. Два пъти се е подсичала зверски, ама до кръв, че и сълзеше като водичка от раните. Ползвах крема и минаваше за ден-два, но все пак е предписан от лекар, затова и име не казвам.

# 677
Благодаря момичета, вкъщи два дни го мия на чешмата преди да сложа новия памперс, оставям по голо дупе колкото може и мажа с Драполин. Ще се снабдя със смрадлика и прополисов крем като сме в България след два месеца. Много по-добре е, обривът погледнах в Гугъл, че бил коксаки вирус, но вече минава. Не се е спрял да търчи, спи добре и горе-долу яде, всичко нормално.
Остава да се надявам да не сме хванали нещо от престоя при ГП и болницата, защото тази сутрин сме двамата със сополи и раздразнено гърло.

# 678
  • Велико Търново
Бързо оздравяване на всички!!

И Вики беше подсечена скоро, но мина доста бързо, но много се чеше  по кръста , отстрани на бузките на дупето и зад вратлето . Прави си чак ранички, напоследък става по- зле, че я мажа с един кортикостероиден крем, но не е дълготрайно решение 😔.

При нас спокойните дни вече свършиха , научи се да си отваря вратата само на  детската, като се качва на леглото. В същия ден се качи на стола и от там на масата и щеше да падне ако не я бях хванала. Вече никъде не мога да я оставя и да съм спокойна.

От една седмица е просто ужасна, тръшка се за всяко едно нещо, хвърля ако не ѝ угодя , щипе се , хапи се, крещи с цяло гърло. Опитвам се да я уча да си казва какво иска, но за сега без голям успех.

# 679
пламинго , излизате ли навън редовно , да не е нвщо като студова алергия.мм като се задържи студено времето му се изсушават така части от тялото , сърби го и си прави рани.Помага хидратацията.Мойта маймуна издържа до 18ч и се предаде , да видим в 4 сутринта ли ще ставаме или ще се събуди в 20ч и ще сме будни цяла нощ...

# 680
Бързо оздравяване на всички!

Пламинго, мойте и входната врата си отварят, а аз все я държа отключена, сега се мъча да добия навик и да заключвам. Тоалетната я заключвам, защото влизат, бъркат в тоалетната чиния, веднъж душа пуснаха докато отида. Вече са си из целия апартамент от доста време. Няма как да ги затворя в една стая, просто си отварят и излизат.
И аз имам студова алергия на ръцете, много сърби и седи сухо на места, правя си рани от чешане. И ми се напуква кожата.

Аз още не мога да се възстановя от тоя грип. Ходих и на снимка в петък, нямам пневмония. Но още кашлям малко и нямам никаква сила, болят ме гърдите, вие ми се свят, прилошава ми и имам чувството, че ще припадна от елементарни неща, примерно докато ги храня, направо почват да ми треперят ръцете и едва им оцелвам устата, започва да не ми стига въздуха, докато измия две купи и всичко пред очите ми е черно, въздух не ми стига за нищо. Не знам какво е това нещо и не знам какво да правя, децата буквално се гледат сами, нямам сила, дори за ядене да им направя.
Вече ми е 10ти ден от грипа. Гледах си кръвното, нормално е. Не мога да разбера, защо не ми минава. Пия витамини и Стимол, той подпомага възстановяване от умората уж, но за сега никакъв ефект от нищо.

# 681
Лизи зет ми е в същото състояние като теб, но той е от 5 дни с грип. От вчера е с 39⁰ непрекъснато, а от днес е на антибиотик. Знам, защото идва с мен като водих малката на лекар, при един и същи лекар са, аз също. Малката и тя е на антибиотик. Няма даване това нещо, държи го в устата си, плюе, повръща. Никога не съм предполагала, че може да е толкова трудно да дадеш лекарство на дете, а аз знам много номера. Това не е само с антибиотика и с другите е така. Вчера беше 6-7ч с непрекъснати 39⁰, които не се повлияват от абсолютно нищо. И от 2 дни е само на АМ, защото не може да преглътне друго. Има апетит, поне имаше до преди антибиотика, но явно я боли като гълта. И трябва да го давам 7 дни този антибиотик. Баткото от сряда е онлайн обучение. Ще се пропия.

# 682
  • Велико Търново
Антибиотика на хапчета ли е? Няма ли как да се разтвори в нещо и така да се пие?

Не е студова алергия, може и това да има (понеже аз имам и е доста изявена), но ние не излизаме много. Лятото имаше едни сухи участъци с петна, които много чешеш, тогава пак си беше направила рана на кръста от чесане , та явно нещо я дразни. Предполагам че е памперса, но пък на врата не знам какво (косата ѝ вече е по- дълга и понякога ѝ влиза във врата, чудя съм пък да не би тя да я гъделичка.)

Лизи, след тези изпълнения на Виктория, се сетих за теб, направо с две не знам как се оправяш едновременно, герой си!
Ако си правиш инхалации за кашлицата? Сигурно си пробвала доста сиропи, но докато бях бременна с Вики кашлях сигурно около 2 месеца че и повече, оправих се с флудитек накрая.

# 683
И Рая е така с лекарствата, то просто е кошмар. Вчера се справих с промиването на нос и капките до обяд, после не и не. То са ревове, тръшкане, мятане. Дъх не може да си поеме направо. Сама просто не мога да се справя. Носа й хърка, дави се в сополи, но не дава да й го промия. Вечерта с баща й пробвахме…той жалостив татко, накара ми се как ще задавя детето и го тормозя, не смее да я натисне и да задържи за няколко секунди. При което се скарахме и му казах, че ако искат да я приемат в болница да влиза той с нея като придружител. Не може като реве и да не правим нищо с терапията. Все пак са капки за нос, все толкова може да я стисне и да не мърда за малко.
За лекарства през устата преди 2 седмици, същата работа-не гълта, то тече от устата, опитва се да повърне като цялото това нещо се случва на фона на рев.
Сега нещата за през устата й ги смесвам с млякото, манджата или плодовите паучове и ги изяжда, ама може би са по-леки на вкус и се маскират, защото с противотемпературните не ставаше.

От цялата работа само инхалациите ги прави доброволно и даже се радва на процеса. Поне така беше вчера, днес ако я прихванат дяволите и това може стане невъзможно.
Кога порастват и почват да съдействат без драма? Майките на по-големи деца да ми вдъхнат някаква надежда!

# 684
Антибиотика на хапчета ли е? Няма ли как да се разтвори в нещо и така да се пие?

Не е студова алергия, може и това да има (понеже аз имам и е доста изявена), но ние не излизаме много. Лятото имаше едни сухи участъци с петна, които много чешеш, тогава пак си беше направила рана на кръста от чесане , та явно нещо я дразни. Предполагам че е памперса, но пък на врата не знам какво (косата ѝ вече е по- дълга и понякога ѝ влиза във врата, чудя съм пък да не би тя да я гъделичка.)

Лизи, след тези изпълнения на Виктория, се сетих за теб, направо с две не знам как се оправяш едновременно, герой си!
Ако си правиш инхалации за кашлицата? Сигурно си пробвала доста сиропи, но докато бях бременна с Вики кашлях сигурно около 2 месеца че и повече, оправих се с флудитек накрая.

На сироп е, хапче няма как да преглътне. Те антибиотиците на тази възраст са на сироп. Явно ще е като баща си и няма да може да пие лекарства. Тя след първите няколко давания и на температуропонижаващи започва да не иска да ги пие, но там поне има лесно решение. Обаче явно от това дето си го държа в устата и е подействал локално на гърлото, защото малко след него се нареди на масата с ММ, като се прибра от работа и си хапна и нормална храна, чак му се караше да и дава по бързо. Сега ще пробвам да го пробутам в АМ да видим ще станели.

# 685
Ni_Ci , същата работа беше и нашия татко като беше болна Ади , страх го е да я задържи здраво , а аз самата я задавих жестоко с панадол , едва си поемаше дъх детето и минах на свещички.Съчувствам ви на всички !
Снощи не познах, малката спа само 20 минути и се почна рев и истерия.Заспа чак в 23 часа , като откара будна общо 13 часа за деня.

# 686
Веднъж съм карала ММ да държи дете (баткото) докато давам лекарство. Голяма грешка, малкия си скри главата в него, а ММ ми вика трябва ли сега да го даваш. А баткото пиеше всичко без проблем. Втория опит да държи дете (пак баткото) беше като се наложи да слагам капки за нос за първи път. Ами извинявай ама той буквално го скри и вместо да ми помага ми пречеше. Оттогава изобщо не му искам помощта, защото стави по трудно.

# 687
  • Велико Търново
Не знам дали Викито има проблеми с лекарствата, до сега съм давала само Панадол/ Нурофен и имоностимуланти. Но от скоро време го прави на игра, слагам в една обикновена спринцовка от 5 мл и ѝ ги давам тя сама да си ги пие, така давах и вода по едно време.

При нас е обратното, аз съм по- жалостивата, аз я държа, а той ми се  кара ако не я притисна повече (за дърпането на сополките).

# 688
И нас няма да ни пропусне.Ади е с температура и започна да кашля.

# 689
Момичета, някоя от вас има ли книгата "най-доброто начало". Моля да кажете дали си заслужава и интересна ли е?

Общи условия

Активация на акаунт