Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 434
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
Лизи, от кой автор е книгата?

Все се каня да пиша от няколко дни. Мина нашият очен преглед миналия петък. Общо взето нищо съществено не каза, тя не виждала проблем за сега. Детето било настинало и уморено за подробен преглед. Ми в 11ч.какво да е друго при толкова малки деца. Даде ни дата за нов преглед след 2 месеца...абе малоумна работа мен ако ме питат. Чудя се дали да не си поискам ново направление за второ мнение. Тази докторка не ми допадна. Пълно с малки деца в чакалнята, а няма нито една играчка. Не че това е най-важното де.

Да се оправят всички болнички дечица, миличките.🍀🍀🍀
И да помрънкам и аз, на Борис нещо му стана снощи, до 21ч. не можем да го приспим. А заспива още в 19ч. когато е на ясла. Сутрин се тръшка и реве докато го оправяме, а после като го взимам пък не му се тръгва. В чудо се видах тази седмица.
Сега вече е ходещо дете и ме оставиха на мира с малоумните въпроси дали е нормално още да не е проходил. Веднага се почна колко думи вече знае, и колко говори...ми говори ама на бебешки. Има проблясъци но са единични случай още.

# 691
Куки, ако не харесваш лекаря, направо го сменяй, не се чуди! На един лекар нямаш ли му доверие, по добре не ходи там, майчиния инстинк ще ти каже какво да правиш!

И при нас съня е ужас, Яна спи по 30 мин на обяд. А Сами вече две вечери се буди в 22:30 и си играе до 4:00ч, направо не издържам, при всеки опит за приспиване е рев и буди и Яна.
На мен още ми е лошо и едва избутвам деня.

https://videlinabook.com/product/5886/nay-dobroto-nachalo-kak-up … vasheto-dete.html
Това е книгата.

# 692
  • Асеновград
Момичета, някоя от вас има ли книгата "най-доброто начало". Моля да кажете дали си заслужава и интересна ли е?
Аз я имам Лизи, но нямам време да я чета, за съжаление не е моя, иначе бих ти я дала. Ако нещо те интересува конкретно мога да ти снимам. Първите 20-тина страници да съм прочела, хубава е. Има много упражнения и идеи за занимаване и развитието на моториката на детето. Сега като ми напомни пак ще я разлистя, тя е разделена на части според възрастта на детето. Simple Smile

# 693
Хора, как сте?Замря темата, сигурно има много болни Sad
При нас е четвърти ден от болестта - всички бяхме много зле , аз щях да припадна , повръщах , като кашлях ме боляха гърдите,и всичко ме болеше ,най - много кръста и таза, мм беше с висока несмъкваема темп и жестока кашлица, малката милата и тя с температура и кашляше, едва се движеше.Кой знае какво още я е боляло ама не може да ми обясни Sad По едно време си бяхме взели възглавница и одеало и лежахме на земята до нея (когато вече имаше тя сили да играе) Да не викам дявола , просветна ни на всички, дано няма втори дубъл! Надявам се и вие да се подобрявате  !

# 694
Ние засега сме добре, да не дърпам дявола за опашката. Каката беше болна, но тамифлу я пресече още от първия прием и го изкара супер леко. Вдигна вечерта и през ноща 39+, сутринта на лекар и започна тамифлу около 14ч след първата Т, вдигна още веднъж следобяд 38⁰ и това беше. Без хрема, без кашлица, не е била отпаднала и не спря да яде, само се оплакваше един ден, че я боли глава. Обаче после наду 5 дни моята глава, че била здрава и искала на градина. Щяла да си пие сиропа преди да тръгне и след като се върне. Обаче в събота през ноща малката вдигна Т, в неделя беше цял ден с 38+, а вечерта с 39,3, която падаше до 38,9 и така 6-7 часа. И после рязко Т изчезна безследно. Но не ядеше и се виждаше, че я боли гърло, защото е гладна, но нищо освен АМ не гълташе. В понеделник лекарката като и видя гърлото и направо и изписа антибиотик. Каза, че това гърло ако било на възрастен вече щял да е на умиране и да вие от болка. Тя пък е много трудна на лекарства. Първия антибиотик го повърна, всъщност повръща от рев и опъване. Втори опит за даване малко по късно го водим успешен, нищо, че го държа в устата си, плю, рева, повръща и други подобни, но приблизително дадох точните милилитри. Обаче явно защото го държа в устата си и подейства локално на гърлото и вечерта нападна баща си докато ядеше сирене и бахур и си хапна и тя. Обаче 2 дни и половина беше само на АМ. На следващия ден вече си хапваше и твърда храна. И вече пие и антибиотика почти без проблем. Иначе е добре, и тя не е имала хрема и кашлица. Но при нея има и друг вариант преди около месец отново беше на антибиотик заради гърло и тогава за последните 2 дози нямах, а и на другите не ги пиеше много както трябва и има вариант и да не е била доизлекувана. Сега ще си го пие 7 дни плътно, защото взех 2 шишета и ще ми стигне. Другите засега сме здрави и се надявам и така да си остане.

Бързо да се оправят всички болни и дано го карат леко.

# 695
Орехче,бързо оздравяване 🩷
При нас последната седмица е някакъв ужас,избива зъб и да оставим това,че не искаше да яде,но също така и да спи. На обяд дремва час и половина и след това седим минимум до 23 часа и то с голям зор го приспивам,дере се така все едно го коля и неще да спи детето. Останахме без зимни обувки,имаше 2 чивта 22 номер и 2та му станаха рязко много тесни и в момента е с маратонки найк 🤨 не знам дали има смисъл да му взимам нови ботуши след като зимата почти свърши . Езика му е още жълт, а утре е 7ми ден откакто пие фунгостатина и май ще се наложи в понеделник да сме на преглед . Изтряска ми телефона на плочките и стоях 2 дни без телефон докато пристигна новия и не знам колко време ще се задържи да е нов.
Иначе да се похваля много бързо учи нови звуци и някои по-лесни думички, сега повтаря по цял ден ,,УАК, ту-туу" (влак ) ще ходим да му избираме някое влакче с релси,че само това повтаря ,ту-тууу.
А с котето си станаха първи дръжки, влизат си в спалнята и се гонят ,играят си и се смее . Много му се радвам,представям си как ще си играе ако има братче или сестричка ама моя мъж за сега не иска,викам му има хора няма какво да ядат, а правят деца ,ти нещеш още 1 да имаме ,нали няма да го ряждаш ти 🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 14:03 от Radii :)

# 696
Бързо да оздравяват всички болни! Ние сме добре, за щастие ни се разминават болестите за сега. Не ходим никъде освен в квартала и на площадка и ММ работи от вкъщи, предполагам за това успяваме да се опазим. От месец-два ММ ходи да пазарува сам, не искам да бутам Ави никъде сред хора. В неделя сме канени на РД и се притеснявам, надявам се родителите да са отговорни и присъстващите да са здрави.
Иначе Ава от няколко седмици е приказна, явно нищо не я мъчи и раздава усмивки и целувки. Спим много добре, приключихме с люшкането окончателно. Заиграва се и сама, вече си общуваме много добре, когато не може да каже нещо го посочва и ме ориентира съвсем ясно какво иска. Носи си гърнето и мокрите кърпички, а от вчера започна и да прави опити да си бърше дупето сама 😃😃

# 697
Гоним се по цял ден с капки, спрейчета, инхалатор 🤣.
Отделно я пазя да не се претрепе от дивана. От няколко дена е фикс идея да скача на дивана. Аз я свалям, тя се качва.
Извадих й тротинетката вчера. Бързо схвана как да се качва и да слиза и да я кара (седнала, прави крачки). Та..малко да остави дивана на мира 😅.

# 698
bolibonдобре,чебързо сте се разминали с тая висока темп.А каката е голяма сладурана,как те обработва за сиропа!
м.ангелова ох нз, по - добре не ходете.Това,което изкарахме наистина беше тегаво!Браво на Ава , че е така самостоятелна.Ние със спането се върнахме назад предимно заради болестта.
Ради, убедена съм, че и на Ади зимнит3 са и малки( не им се вади стелката),ако съдя по пантофите.Но няма да купувам нови, ще минем на някакви кецове скоро сигурно.Даже щях да ви питам бързо ли растат краката на вашите деца? Откакто захладня сме сменили 3 чифта пантофи, някои в същия номер, но на друга марка , че бързо умаляват.
Ni_CiБързо оздравяне и на вас ! С тротинетка на познати бях изумена лятото колко бързо също схвана малката как трябва да стъпи, че и сваляше краче да бута! Уникални копи - пейстчета са  ! Лятото съм си наумила това за подарък.

# 699
  • Пловдив
Болните да оздравявате бързо!
Ние сме здрави (пу-пу!). Трети ден Йони е без биберон. Очаквах много драма, но този период минава леко и за двете страни, чак не мога да повярвам!
Първата вечер ѝ дадох да избира: плюшена играчка или биба, но в тъмното не успя да види бибата добре и протегна ръчички към плюшената играчка. Плака малко, но ѝ обясних, че котето е занесло бибата на своето малко коте бебе, а Йонито е вече голяма и ще я даде да помогне 🙂
Също вече я оставям сама да яде. След нея стола е просто приказен 😄 Но се справя момичето много добре!

# 700
  • София
На моята дъщеря крачето хич не и расте. Маратонките, с които проходи, още и стават. Ботушите са и 21. Есента имаше хубави намаления и поръчах едни Найкове 22ри номер, обаче толкова големи ми изглеждат, че сигурно ще и стават чак есента. Евентуално.

# 701
Орехче ,на нас много бързо ни расте крачето ,тези зимните ги купих началото на ноември и сега вече му опират в пръстите и не може да ходи с тях,а бяха доста големички. Също баба му му беше донесла от англия едни крокс мисля се казваха ,тези гумените пантофи ,премерих му ги имаше половин пръст разтояние и си казвам е нищо тъкмо ще станат за лятото и след месец случайно ги обух и вече едва му ставаха ,чак му се чудя как е възможно това. Сега е с маратонки на найк и са му с пръст и половина големи ,очаквам скоро и те да омалеят.
Иначе днес става на 1,5 г 🤭

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 16:14 от Radii :)

# 702
На моята дъщеря крачето хич не и расте. Маратонките, с които проходи, още и стават. Ботушите са и 21. Есента имаше хубави намаления и поръчах едни Найкове 22ри номер, обаче толкова големи ми изглеждат, че сигурно ще и стават чак есента. Евентуално.

Нашата кака беше така. Аз съм свикнала от баткото на 2м да сменям обувки, а тя изкара с буйните 16 номер 4м и и взехме други не защото и станаха малки, а защото дойде зимата. Има малък крак като мен. Следващото лято изкара пак с един и същи номер и и ставаха, даже и началото на пролетта и бяха добре маратонките. Сега на 4г носи 26 номер. Обаче баткото на 8г носи 36 номер, колкото и аз. Малката е с 21 номер, за сравнение каката на тази възраст беше със 17/18 номер и то и бяха големички. Няма да обяснявам как се намират такъв номер обувки за проходило дете.

# 703
И на Рая кракът расте бавно. Носи 20/21 номер от есента. А аз имам такова желание да й купя обувки 🤣, а те старите й стават.

# 704
  • Велико Търново
Бързо да оздравявате болните! Чак ме е страх като чувам колко лошо се прекарва.

Вики бавно ѝ растеше крачето, от лятото до сега преди да вземем ботушките беше с едни и същи обувки. Сега като се позатопли ще видим какъв номер ще е, на различните марки ѝ стават различни номера.

Онзи ден пропусна обедния сън, издържа цял ден, днес ми се стори че в 10 и 30 иска да спи но не се получи. Вече спи по- малко, прави около 2 часа 2 часа и 30 минути сън.

Общи условия

Активация на акаунт