Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 52 381
  • 870
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ще се опитам да направя поне една, макар че ми се налага да лежа и е малко трудно. Благодаря за информацията!

# 286
  • Замък сред облаците
Хедра от тази година предлага онлайн консултация, буква се през сайта й.
Ася Демирева даже май от по-отдавна предлага, и при нея през нейния сайт.

# 287
  • София
Супер опция. Имам книгата на Хедра, ама... Друго е консултация да се мине. А Ася Демира с неща свързани с гледането на бебето ли може ли да помогне? Гледала съм разни влогове, в които тя е гост, много ми харесаха.

# 288
  • Замък сред облаците
Тя също е консултант по кърмене Simple Smile

# 289
  • София
Чудно! Благодаря! Ще се включвам пак с въпроси, няма как, то се е видяло. 🍀 Лека бременност на всички ни мами!

# 290
Съгласна съм с АА, аз бях чела книги, гледала много лекции и т.н., но така се случи, че бебето ми изобщо не искаше да засуче. Докато бях в болницата, какво ли не пробвах, нищо не стана. Накрая реших да помоля за помощ една от акушерките (тъй като ми бяха предложили) и резултата беше, че бебето пищеше при всеки следващ опит да го сложа на гърда. След като се прибрахме работих с консултант по кърмене, но малкият засука чак на 3-тият месец и просто не пожела да премине от шише на гърда. Успях да кърмя до 8 месец, но като се цедих. Този път мисля да се уговоря с консултант, който да дойде в болницата, за да си спестя такива проблеми.

На мен лично Ася ми допадна повече от Хедра, но и двете са много добри.

# 291
Аз бях много доволна от клиповете и лекциите на Елена Василева. Жената ме консултира безплатно по вайбър относно мой проблем (аз съм с анатомична невъзможност да кърмя). Но не знаех това докато не се сдобих с бебе.
Отделно на всякъде се казва, че бебетата и особено кърмените нямат нужда от вода. Моето и не искаше да пие де. Но педиатърът ни настояваше. Тогава той се запече, обаче аз като млада майка не знаех, че това е запечено, защото си акаше, но беше като дарадонки на козичка. Елена ме посъветва също да му давам вода, почнах да предлагам по няколко глъдки преди АМ и се оправи изхожднето.
За мен нейните обяснения и клипове бяха много по разбираеми от тези на Ася и Хедра.

# 292
Точно така стоят нещата! Ева не е акушерката, която е назначена да се занимава с кърмене в болницата! Тя работи в родилно отделение и зала наравно с всички други там. Темите, които презентира са в свободното и време и защото се е съгласила. Права си, АА! Докато бях бременна, гледах много лекции, включително и нейни! Помагат много и дори е в огромна помощ Simple Smile  Всеки може да си има каквито иска странични занимания и това, че я свързвате с това кърмене, не означава, че е длъжна да се ангажира в болницата само тя с кърменето! Това е работа на тези в неонатология! Хубаво да се отбележи, защото виждам, че има някакви настроения по този повод!
Неонатолозите доктори също трябва да стимулират кърменето и знанията им да са на ниво. Педиатърката на моите 3 деца също ме уговаряше да давам инстантно мляко, забележете: на конкретна марка. Имах възможност от Англия да ми носят качествено друго мляко, но не, не може друго! Отбелязвам, че не са имали нужда от специално (защото мисля, че има млека за специфични състояния). Това в един момент ме насочи към мисълта дали нямат някаква изгода да тъпчат нашите деца с боклуци, защото работят с тези фирми и им предоставят облаги! Навсякъде изчакват с млеката, тук си помпаме децата от раждането. После защо кърменето куца и защо има диабет, рак, затлъстяване…
Неонатологични акушерки са и в неонатологията. Те се грижат за бебетата, съответно имат отговорността да следят дали наддава или с две думи майката да го храни - с кърма или АМ.
Хубаво е човек като има претенции да се запознае с детайлите.
Иначе понеже работата ми е точно маркетинг в родилните - клипчета правят тия дето се навият. Това не значи че длъжностната им характеристика включва тази дейност в рамките на отделението.

# 293
  • Замък сред облаците
За АМ -формулата за всеки пазар е специфична. В Англия нямат много слънце и има повече вит Д отколкото в Бг примерно (това съм го чела като разяснение тук във форума), което би било проблем при свръхприем на вит Д, защото той реално е хормон. Това е само 1 пример.

Другото са конспирации, нивата и качеството отговарят на СЗО плюс местните БАБХ изисквания.

# 294
Благодаря за разяснението! Конкретно, педиатърът искаше да даваме марка Х, аз исках да е марка У от Бъргария или храната Х, но от Англия! Предпочитал все пак да е Х, но от България 😂 Дано да е станало ясно! Иначе, не знаех това за вит.Д и мерси за отговора. Все пак може и те по някакъв начин да казват защо предпочитат дадена храна с подобни примери. Тогава ще звучи по-достоверно.
За АМ -формулата за всеки пазар е специфична. В Англия нямат много слънце и има повече вит Д отколкото в Бг примерно (това съм го чела като разяснение тук във форума), което би било проблем при свръхприем на вит Д, защото той реално е хормон. Това е само 1 пример.

Другото са конспирации, нивата и качеството отговарят на СЗО плюс местните БАБХ изисквания.

# 295
Точно така стоят нещата! Ева не е акушерката, която е назначена да се занимава с кърмене в болницата! Тя работи в родилно отделение и зала наравно с всички други там. Темите, които презентира са в свободното и време и защото се е съгласила. Права си, АА! Докато бях бременна, гледах много лекции, включително и нейни! Помагат много и дори е в огромна помощ Simple Smile  Всеки може да си има каквито иска странични занимания и това, че я свързвате с това кърмене, не означава, че е длъжна да се ангажира в болницата само тя с кърменето! Това е работа на тези в неонатология! Хубаво да се отбележи, защото виждам, че има някакви настроения по този повод!
Неонатолозите доктори също трябва да стимулират кърменето и знанията им да са на ниво. Педиатърката на моите 3 деца също ме уговаряше да давам инстантно мляко, забележете: на конкретна марка. Имах възможност от Англия да ми носят качествено друго мляко, но не, не може друго! Отбелязвам, че не са имали нужда от специално (защото мисля, че има млека за специфични състояния). Това в един момент ме насочи към мисълта дали нямат някаква изгода да тъпчат нашите деца с боклуци, защото работят с тези фирми и им предоставят облаги! Навсякъде изчакват с млеката, тук си помпаме децата от раждането. После защо кърменето куца и защо има диабет, рак, затлъстяване…
Неонатологични акушерки са и в неонатологията. Те се грижат за бебетата, съответно имат отговорността да следят дали наддава или с две думи майката да го храни - с кърма или АМ.
Хубаво е човек като има претенции да се запознае с детайлите.
Иначе понеже работата ми е точно маркетинг в родилните - клипчета правят тия дето се навият. Това не значи че длъжностната им характеристика включва тази дейност в рамките на отделението.

Раждах във Вита миналата година. Когато помолих да ми помогнат за кърменето ми казаха, че това е работа на АКУШЕРКИТЕ, а не на неонатологията. Не ми помогнаха де🙃 оказа се, че има къса юздичка, но това е друга тема. Помпата за кърмене също се дава от акушерките, а стрелизатор в неонатологията 😀 абе объркана схема.

# 296
Аз също останах с впечатлението, че акушерките се занимават с кърменето, когато раждах там миналата година. Не знам защо тук се повтаря, че било работа на неонаталозите. На самият им сайт го пише: "Екипът на Болница ВИТА подкрепя кърменето. Акушерките на Родилно отделение показват на майките как да захранят бебето, съдействат им при затруднения с кърменето."

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 11:16 от Tessaria

# 297
  • Замък сред облаците
Може би защото преди 2г ни обясняваха обратното на място.

# 298
Нещата трябва да се правят както е редно! За мен не е редно това да се прави от други хора, различни от неонатологичните акушерки! То затова е и такъв хаос с това кърмене! Както всичко в България де! Най-добре да не се знае чие задължение е, за да не се прави 😂 Акушерките в родилно да си водят раждане и да си гледал вече родилите жени! Тотално сбъркана работа…

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 11:57 от Qnichka94

# 299
  • Замък сред облаците
Абе, те всички учат едно и също, после поемат конкретно направление. Реално е хубаво да има назначен консултант само и единствено за това. То в други болници има ама пак е някоя акушерка, която дава 3 часа седмично консултации само за кърменето.

От целия спор мисля че заключихме, че подкрепата за кърмене е като навсякъде - я я има, я я няма и зависи от кефа на тези, които са на смяна.

Общи условия

Активация на акаунт